Orbán Viktor idén is felkerült a Politico legmeghatározóbb embereinek listájára. A lap kategóriákba sorolja a 28 politikust: cselekvők, álmodozók és bomlasztók. Orbán Giorgia Meloni olasz miniszterelnökkel és Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel a harmadik kategóriába került.

Politico: Orbán a második legbomlasztóbb politikus Európában

Fotó: Facebook

„A cselekvők azok, akiknek formális hatalmuk van, a bomlasztók azok, akik készen állnak a status quo felborítására, míg az álmodozók azok, akik az európai hatalmat és politikát mozgató eszméket képviselik” – írja a lapra hivatkozva a 444.hu a kategóriákról.

„Úgy tűnik, Orbán Viktor megtörte Brüsszelt”

- kezdi Orbán bemutatását a lap. Említik azt is, hogy elítélte a „kevert fajú” nemzeteket, majd megfogadta, hogy Magyarországon sosem lesz ilyen.

„Megfojtja a szabad sajtót, aláássa az igazságszolgáltatást, elfojtja a demokráciát, LMBTQ-ellenes törvényeket hoz”

- írják.

A magyar miniszterelnök második lett a kategóriájában, az élen Giorgia Meloni végzett.

Forrás: 444.hu

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A fasizmust szorosan követi a hungarizmus! Ha a legelsők nem is lehetünk, de a második hely azért megvan!
Fiúk, az ezüst is szépen csillog!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Felsírtál ökör? Remélem ma kussolsz és nem szórod itt szét a baromságaidat.
kereső
@KisTehen: Te már olvasni sem tudsz? Ott van leirva, hogy meloni- az olasz új mussolini.
teuton
@KisTehen: Analfabeta! Kerj meg egy 6 evest, aki felolvassa neked, ki van az 1. helyen!!!
szaboria1
Szomorú, hogy mekkora pálforduláson ment át Orbán 1989-óta az akkori elveit mára már el is felejtette.
namihami
@szaboria1: 04.47: Nem felejtette el, mert olyan neki soha nem is volt. Világéletében pragmatikus politikus volt és végig a törtetés volt a politikai élete központjában. (miként ezt be is vallotta) Mindig AZ volt, ami éppen kellett. Az volt a hite és erkölcsi meggyőződése, ami előrevitte és vihette. Olyan ""hitleres, mussolinis"". Nem véletlenül sorolják Európa második nácijának. Ami (szerintem) hülyeség, mert ő mégcsak nem is náci, csupán annak a lebutított, hazai torzulása. Egy szimpla hungarista, olyan igazi kisnyilas.
simmering73
"A fideszes állami hírügynökség ma egyebek mellett arról számolt be, hogy az Európai Unió soros csúcstalálkozóját megelőző felszólalásában mi mindent mondott ma az olasz képviselőházban Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, a szélsőjobboldali magyar kormány nagy reménysége, barátja, harcostársa, aki – mint ismert – a Politico Európa legbomlasztóbb embereit összesítő listájának élén maga mögé utasította a felcsúti tudatrepedést, akinek így sajnos csak a dobogó második foka jutott. Ez nem tűnik fontosnak, pedig Meloni minden szava arany, szerintem a Politico súlyosan mellényúlt ezzel a listával. Nem akarok belemagyarázni semmit, ami nincs benne, de nekem úgy tűnik, hogy ha ez az európai újfasiszta szélsőjobb, ha így beszél egy nyugat-európai szélsőséges politikus, akkor bőven van min dolgozniuk, hogy utolérjék az a Finkelstein kottájából politizáló orbánizmust."
kolozsvaros.com/rovidek/ha-igy-beszel-europa-legbomlasztobb-politikusa-akkor-talan-nincs-veszve-minden/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.