Putyin kimondta a tabu bszót, azonnal feljelentették. Egy orosz ellenzéki képviselő jelentette fel Putyint a háború szó használata miatt.

Putyin olyat tett, amit még soha! "Háborúnak" nevezte a háborút, azonnal feljelentették hazájában

Fotó: SERGEI GUNEYEV / SPUTNIK / AFP

Egy szentpétervári ellenzéki politikus feljelentette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amiért egy csütörtöki sajtóértekezleten háborúnak nevezte az ukrajnai "különleges hadműveletet".

Nyikita Juferev az államügyészséghez fordult azzal a panasszal, hogy Putyin megsértette azt a jogszabályt, amely szerint az orosz hadseregre vonatkozó "hamis hírek" terjesztéséért büntetés jár.

Vlagyimir Putyin háborúnak nevezte a háborút. De nem jelentették be a különleges hadművelet beszüntetését, és nem hirdettek háborút. Ezért a szóért már néhány ezer embert elítéltek

- írta a politikus a Twitteren a Fokusz orosz internetes portál szerint.

Az orosz elnök az ukrajnai orosz katonai beavatkozás február 24-i kezdete óta először használta a háború szót a "különleges hadművelet" helyett.

Juferev több más szentpétervári képviselővel együtt az Állami Dumához intézett felhívásban, szeptemberben Putyin eltávolítását követelte tisztségéből az ukrajnai beavatkozás miatt. Előtte levelet írt az orosz elnöknek azzal a kéréssel, hogy vessen véget az ukrajnai háborúnak. .

Forrás: MTI

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
@rokker33: Nem olyan. A párhuzamokkal ne próbálkozz, nem a te tereped!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Hahaha ez pont olyan mintha Gyurcsány feljelentést tenne Orbán ellen hogy lop vagy hazudik közben ő maga is lopott hazudott és ki fogja Orbánt börtönbe zárni?? Na ugyan ez a kérdés ki a franc fogja putyint letartóztatni ?Egy ilyen kezdeményezés akár tovább életekbe kerülhetnek szóval csak okosan :) :) :)
Emmersson71
@rokker33: Nem olyan. A párhuzamokkal ne próbálkozz, nem a te tereped!
zenebohóc
Ellenzéki? feljelentette? Le fog esni a XXX. emeletről !
simmering73
Csak sokat pofázzon majd tarkón lövi magát.
Peller Anikó
@simmering73: 5-ször. Szegény putyin, előre sajnálom, mert már a második és a harmadik is nagy nehézségekbe ütközhet ha ügyesen forgatja a kapszlist.
rokker33
@Emmersson71: igazad van mert Magyarországon demokrácia van míg Oroszországban diktatúra! Itt nem lövik agyon az ilyen élősködő ellenzékeket mint Gyurcsányt meg téged... sajnos!
Gauntlet
@rokker33: csak volt. orbángeci felszámolta !
Baker
@rokker33: Anyádat kellett volna, míg veled volt vemhes!
rokker33
@Gauntlet: ahol a vezetőt nyilvánosan lelehet gecizni ott nem beszélhetünk diktatúráról! Próbáld meg Oroszországban ócsárolni putyint egyből 10 évre bezárnak a legrosszabb helyre,vagy ha szerencséd van egy erdőben egyből agyonlőnek...
@Baker: vemhes csak a te szuka anyád lehetett ,mert apád részegen megbaszott egy nőstény kóbor kutyát és az téged szart ki :) :) Nem baj szívlapáttal kellett volna agyoncsapni, akkor most nem ontanád magadból a faszságot :)
Emmersson71
@rokker33: Szerintem buzi vagy..és az anyád is, aki az apád :P
csak úgy....
@rokker33: gratulálok! ma is ügyesen bebizonyítottad,hogy mekkora proli seggfej vagy!
Németh István
Mondjuk a feljelentőnek azért van némi igaza, de csak némi! Ugyanis az Oroszok részéről ez honvédő harc, nemzetvédelmi tevékenység >>háború csak annyiban, hogy a harcok során emberek és anyagi javak semmisülnek meg! De a figurának ezzel együtt kiváló humorérzéke van!
A másik féligazság az, hogy valóban háború az usa részéről az ukránok farkával szaporázott harci tevéenység egy más földrész > semmi köze országa területén! (persze az más kérdés, hogy a kivásárolt anyagi javak > földek, üzemek, stb. védelme az anyagi érdekeltségük) Ez nem egyszerű kérdéskör > egy más földrész hatalmi próbálkozásai; fuccsra mentek ugye indokínába, de mondhatjuk számos arab tetületen, akkor most nehogy már Európára vettessék a pillantása a moslék usa -nató armadának!!! Mert ugyebár ez akkor HÁBORÚ a javából!!!
Logogrif
@Németh István: Pistike megint levizsgázott...zagyvál. Egyenes egyértelmű vélemény , --- Pistike ???
bencemacska
@rokker33: De az ugye még érvényes?:
Similis simile gaudet!
Németh István
@Logogrif: sajnos nagyon buta vagy >> semmi zagyva, gondolkozz te marha! Semmi sem történt és történik véletlenül! (csak arra gondolj > ukrán termőföld területek felvásárlása, 14 (de tudtommal több) ipari termelő létesítnény felvásárlása, és tiltott (mérgező anyagok termelése, stb.) > a másik - orosz érdekeltségi oldal > az ipari létesítmények megsemmisítése az energia és infrastruktúrális bázisok megsemmisítése! ÉS MIND EZ EURÓPÁBAN >> nem az USA-banNem ám!
A @bencemacska: csak nyávog, majd mondja, hogy mit tud,mit nem tud! A lényeg hogy a @rokker33: nyilván egy nagy seggfej!
Peller Anikó
@bencemacska: A simlis hozzá hasonló román gecikhez vonzódikk má.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.