Szombat éjjel történt a baleset, a mentőcsapatok munkáját a térségben tomboló heves esőzés és a megáradt folyó is hátráltatta. A buszban a sofőrön kívül nyolcan utaztak, hat ember holttestét megtalálták, az egyik és a sofőr sérülésekkel került kórházba.

Szombaton késő este lezuhant egy hídról és 40 métert zuhant egy busz, amely a zuhanást követően a megáradt Lérez-folyóba esett a spanyolországi Galícia tartományban – írta mega a hvg.hu az MTI híre nyomán.

Folyóba zuhant Spanyolországban egy busz, hatan meghaltak

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A buszban a cikk szerint a sofőrön kívül nyolc személy utazott, a hatóságok eddig hat holttestet találtak meg a baleset után. 

A 63 éves sofőrt és az egyik utast sikerült élve kimenteni, őket a sérüléseik miatt egy közeli kórházba szállították a mentőcsapatok. A rendőrség közölte, a sofőr szervezetében nem találtak alkoholt vagy kábítószert. 

A mentőcsapatokat – melyek a hídról kötelekkel tudtak leereszkedni – vasárnap az erős sodrás és a heves esőzés is hátráltatta munkájukban. Mostanra azonban már lezárult a keresés, már csak a busz műszaki mentése van hátra – olvasható a cikkben.

Forrás: hvg.hu, mti.hu

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.