Míg a magyar fizetőeszköz sorra dönti meg a negatív rekordokat, a '90-es években még háborúban álló ország elsejével bevezette az eurot. 

Horvátország vasárnap nulla órától tagja a schengeni övezetnek és az eurózónának, így a horvát-magyar határátkelőket is megállás és ellenőrzés nélkül vehetjük igénybe.

Életbelépett a horvát-csoda: viszlát határ, hello euro!

Fotó: 123RF.com

Szombat éjszaka Gordan Grlic Radman horvát kül- és Európa-ügyi miniszter (korábbi budapesti horvát nagykövet), illetve Cseresnyés Péter, Nagykanizsa és térségének fideszes országgyűlési képviselője a Letenye-Muracsány (Gorican) határátkelőn beszédekkel köszöntötte az ünnepélyes pillanatot.

Radman magyar nyelven is történelmi lépésnek nevezte mindkét ország számára a schengeni övezethez csatlakozást – írja az MTI, mint mondta, országa két stratégiai célt is megvalósított ezzel a nappal, hiszen nemcsak a schengeni szabályok léptek életbe a belső határokon, de az eurózóna tagja is lett Horvátország.

Arról, hogy mit jelenthet a horvát gazdaság életében az euro bevezetése, a Telex.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: Telex.hu

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Gratula a horvátoknak!!! Amíg Orbán a miniszterelnök ez Magyarországgal nem fog megtörténi!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Törölt Nick: És!? 2004-re már el is kúrtátok, bolsiék idiótája!? Ilyen gyorsan megy az nálatok?
Törölt Nick
@magyar1: Mert ahhoz is meg kell felelni bizonyos kritériumoknak, amik a belépés után kb 3 évvel lettek volna aktuálisak, de azt elsöpörte a világválság. Azóta viszont csak távolabb kerültünk tőle. Egyrészt Orbán Európa ellenesége miatt, és mert hiányzik hozzá a politikai akarat, másrészt egy inflációs, zavaros, politikailag megbízhatatlan kelet-európai országot be sem fogadnának maguk közé az euró övezethez tartozó országok. Jelenleg esély sincsen rá. Marad nekünk az egyre értéktelenebb nemzethy szar valutánk.
Jozefina
A magyar csoda határokon belül marad fidesz-kdnp felügyelettel!!!??
Németh István
Csak hogy a migrantyúkat ott is ellenőrizni kell! hogyis lesz az??? Ja ott nyugodtan jöhetnek csőstűl??? ez fasza lesz!
magyar1
@Németh István: Nem hozzánk jönnek, remélem az ursulák élvezni" fogják.
Nyírfa
@Eladott Ország: tegnap, 18.33

A köznyelvben a pénz fizetőeszközként van jelen, holott éppen azáltal teljesítheti be e funkcióját, hogy a lényege az értékmérés.
Tehát, a pénz értékmérő funkciója manifesztálja a fizetőeszközzé válását. És, ha értéket mér, akkor az árfolyamában a gazdaság értékteremtő képessége mutatkozik meg.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.