Kínában újra berobbant a koronavírus: annyian vesztik naponta életüket a járvány következtében, hogy a krematóriumok már teljesen megteltek.

Kínában már olyan sok a halott, hogy a krematóriumok teljesen megteltek

Lélegeztető gépre kötött, idős beteg infúziót kap egy pekingi kórház sürgősségi osztályának folyosóján 2023. január 3-án. A kínai kormány az országos tiltakozások nyomán a koronavírus-járvány miatt elrendelt óvintézkedések nagy részét december 7-én radikálisan enyhítette, felhagyott zéró Covid-politikájával. A járványellenes korlátozások feloldása óta drámaian emelkednek a koronavírusos új esetszámok. A tudósok figyelmeztették Kínát, hogy az ország a koronavírus-fertőzések többszörös hullámával néz szembe, mivel az Omikron-változat mutálódik. Shan Lu Liu, az Egyesült Államok Ohio Állami Egyetemének virológusa szerint az újbóli fertőzések aránya növekedni fog, ha a vakcina elleni védettség csökken.

MTI/AP/Andy Wong

Emiatt napokig is tarthat, amíg elszállítják a holttesteket, a hamvasztásra pedig akár egy hónapot is kell várni. Akad olyan ember, aki annyira kétségbe van esve, hogy saját maga próbálja meg elhamvasztani a halott hozzátartozóját – írja az atv.hu.

A Longhua-ban a hétvégén kiadott hirdetmények szerint a krematórium aznap több mint 500 holttestet fogadott: ez körülbelül ötször több, mint amennyit általában kezelnek, vélekedett egy a temetésen részt vevő személy.

Forrás: atv.hu

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Előbb-utóbb Európát is beteríti!!! Az angoloknál már jelen van!! Semmi nem gátolja meg a terjedését, viszont a védekezésről nem kellene lemondani!!! Én nagyra becsülöm mindazokat, akik a legalább a maszk használatáról nem mondtak le!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
rokker33
Kici köcög kinaiak most becopni nem kicit nagyon! Dögevők most vissza ütött a kinai veszedelem remélem az összes belepusztul!
Jozefina
Előbb-utóbb Európát is beteríti!!! Az angoloknál már jelen van!! Semmi nem gátolja meg a terjedését, viszont a védekezésről nem kellene lemondani!!! Én nagyra becsülöm mindazokat, akik a legalább a maszk használatáról nem mondtak le!!!
division
@rokker33: Te képtelen vagy a józan gondolkodásra újabban? Azt hiszed, egy járvány majd megáll egy országban?
division
@Jozefina: Pontosan. Én is felteszem minden zárt helyen, ahogy a családból is mindenki.
rokker33
@Horizont: @division: 2022 ben sem volt már szinte semmi,mert a nyugati vakcinák sokkal hatékonyabban védik az európai emberek immunrendszerét, mint a kínai sós víz meg az orosz sputnik vodka :) Én nem betegedtem meg a közeli családban sem volt semmi.Meghal 1 millió ember egy több milliárd lakosságú országban nem sokat számít!
Yoda69
Nem kell tul dramatizalni. Kinaban egyebkent is minden halotatt elegetnek, mert nincs hagyomanyos temetes. Igy a krematoriumok eleve mindig fullon porognek, most egy kicsit megnott a varolista.
Yoda69
@Horizont: A mutalodott virus tobbnyire gyengebb lesz mint az elodje volt. Nagyon ritka az hogy gyilkossabb virus keruljon ki. Ugyanis a virusnak az az erdeke hogy minel tobb helyre tudja magat befeszkelni, es NE pusztitsa el a hordozo szemelyt. Ezt nem mondtam hanem egy virologus. Ebbol a szempontbol meg elonyos is lehet hogy most tovabb gyengul a covid Kinaban, igy mar tenyleg csak kozepes natha tuneteit fogja csak produkalni.
Szerintem nem kell panikolni hogy ujra bejut az EU-ba a virus a Kianaik altal, mert ez mar messze nem az a durva nyers virus, ami 2019-ben kiszabadult a palackbol.
Terminátor
Kéne még venni kínai vakcinát!
Most olcsóbb lett, csak 1,5-ször többe kerül, mint a nyugati oltóanyag, s lehet, hogy működik!
Van még belőle itthon. Kűldjük vissza!
rokker33
@Horizont: a tököm tényleg kivan már veletek ezzel a "te nem érted" dumátokkal! De értem 1
rokker33
@Horizont: a tököm tényleg kivan már veletek ezzel a "te nem érted" dumátokkal! De értem 100% osan a 2020 2021 és lockdown idején is dolgoztam és Ausztriában majdnem mindenki beoltatta magát és szinte minden emberen volt maszk! Nem is volt magas a halálozási arány még Magyarországon sem sok az a 43.000 a legtöbben krónikus súlyos betegeg voltak, akik így is úgy is rövid időn belül meghaltak volna, csak Orbánnak jól jöttek a magas számok a milliárdos lélegeztetőgép vásárlás és a folytonos teljes hatalom miatt! A vírus a 2020=21 nél csak akkor lesz durvább, ha valaki úgy akarja máskülönben nem lesz gond,főleg az oltottak részére!
rokker33
@Horizont: Mivel oltottak be?Lehet gyenge az immunrendszered szedj sok vitamint!Nekem is 3 oltásom van Pfizer és soha nem kaptam el és nem vagyok az a finnyás 5 percenként kezetmosó barbibaba ,mint sok kollégám teszi ezt és rajtam és 2 kollégán kívüli mindenki elkapta.Kb 5=6 emberről van szó rajtunk kívül,de azok kesztyűben dolgoztak és 5 percenként a fertőtlenítőhöz rohantak, ha megfogtak egy tányért :D :D
emerencia
@Jozefina: ma 12:27 Köszönöm. Eddig inkább megszóltak minket a maszk miatt.
division
@rokker33: A vírus ellen az oltások és a szerencsés gének védenek, nem a vitaminok. Én sem kaptam el csak az omikront, pedig nejem a vuhani és a delta alatt is keményen benne volt. Ja, és Moderna, Pfizer mindkettőnkben, 3 db. Nem értesz ehhez, nem tudod milyen elven működik egy szervezet, hogyan mutálódik egy vírus, hogyan terjed, amivel nincs is gond, nem vagy vele egyedül (nem lehet mindenki virológus).
emerencia
@Horizont: ma 11:56 Jobbulást kívánok. Mi egyszer sem kaptuk meg a covidot, legalábbis tüneteink nem voltak. Az eeszt állandóan elutasított az ötödik oltásra jelentkezéskor, háziorvosaink sem tudtak segíteni. Mikor már 8 és 9 hónapja nem sikerült a következő oltáshoz jutnunk, egy hasonló helyzetű 65 feletti krónikus beteg barátunk besétált az oltópontra és szó nélkül beadták neki az omikron elleni booster oltást. Még aznap megkaptuk mi is. Ettől függetlenül igyekszünk védekezni de arra csak statisztikailag van esélyünk, hogy megússzuk a betegséget és/vagy a súlyos következményeket. Nagyon elszomorító, hogy Kína miatt megeshet, hogy Európában a ragály erőre kap újból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.