„Törökország egyszerre megerősíti, hogy megtettük, amit ígértünk, de azt is mondják, hogy olyan dolgokat akarnak, amiket nem tudunk vagy nem akarunk megadni nekik” – mondta Ulf Kristersson miniszterelnök egy svédországi konferencián. Finnország és Svédország tavaly háromoldalú megállapodást írt alá Törökországgal, hogy leküzdje Ankara kifogásait az NATO-tagságukkal szemben. Oroszország Ukrajna elleni inváziójára májusban kérték a NATO-csatlakozást, de Törökország tiltakozott, és azzal vádolta az országokat, hogy terroristákat bujtatnak, többek között a betiltott Kurdisztáni Munkáspártból. Az egyik kényes pont olyanok kiadatása volt, akiket Törökország terroristáknak tekint. Ankara közölte, hogy csalódott a svéd legfelsőbb bíróság múlt év végi döntése miatt, ami leállította a Törökország által egy puccskísérletért felelős Fethullah Gülen imámhoz állítólag kapcsolódó újságíró kiadására irányuló kérelmet.

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
A törökök kissé el vannak szállva!!! Nem kellene sem a NATO-t, sem egy csatlakozni kívánó országot zsarolni, amikor szükség van a NATO bővítésére!!! Ráadásul a svédeknek igen jó a haderejük!!! Ugyanazt csinálják, mint Orbán az EU-val.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.