Az európai emberek szerint is inkább Európának ártanak az embargók és nem az oroszoknak.

Forrás: Origo
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:32
Te már az idén mész a picsába illiberális,fidernyák röfi tehen.
icegygenabro
Adtunk nekik rendesen az ötödáras gázért.

"Rekordáron vásárol orosz gázt a magyar kormány
Ugyanakkor a kormány korábban azt kommunikálta, hogy Magyarország a piaci ár ötödéért kapja a földgázt.

Magyarország ezer köbméterenként 2493 eurót (nagyjából 1 millió forint) fizethetett az orosz gázért októberben a Központi Statisztikai Hivatal most frissített külkereskedelmi adatbázisa alapján – írja a Népszava.

A lap számítása szerint az összeg a Ttf, azaz a holland gáztőzsde irányadó, két hónappal korábbi, ezer köbméterenként 2305 eurós átlagárszintjét is mintegy 8 százalékkal meghaladja. A nyilvántartás alapján 481 millió köbméternyi gázt vásárolt októberben. Így az egyhavi költség összesen 1,2 milliárd euróra (körülbelül 483 milliárd forintra) rúgott.

Az oroszoknak fizetett ezerforintos köbméterenkénti földgázár hússzorosa a rezsicsökkentett tarifának. Ráadásul „lakossági piaci árat”, vagyis az átlagfogyasztás feletti tarifát is jelentősen meghaladja. A lap szerint éppen ezért a kormány a jövő évi költségvetésben a hiány pótlására az úgynevezett „rezsivédelmi alap” tervezett keretét 670 milliárdról 2610 milliárdra növelte. "
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 12:32
Te már az idén mész a picsába illiberális,fidernyák röfi tehen.
csak úgy....
ezt a hazudós origo számolta ki? :)
Napi 160 millió dollárt vesztettek az oroszok eddig az olajszankciókon
444.hu/2023/01/17/napi-160-millio-dollart-vesztettek-az-oroszok-eddig-az-olajszankciokon
Törölt Nick
Origo mese, ismerjük.
Az igazság meg az, hogy összességében Oroszország bevételei 2,8 ezermilliárd rubellel (40 milliárd dollárral) emelkedtek tavaly, csakhogy közben a kiadások 6,4 ezermilliárd rubellel (92 milliárd dollárral) nőttek meg. Az orosz kormány nem tette közzé a költések részletes bontását, de hát azok nyilvánvalóan a háborús kiadások miatt szöktek fel ilyen látványosan. Márpedig a háború folytatása idén sem lesz olcsó, Oroszország a harmadával tervezi megemelni a hadi kiadásait – ezek fedezésére azonban várhatóan jóval kevesebb bevétel jut majd.
icegygenabro
@kulabombaafityiszre: elment az MTVA-hoz tapsolónak! Ahhoz nem kell ész...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.