Egy németországi szénbánya kibővítése ellen szervezett demonstrációról vitték el az ismert környezetvédelmi aktivistát, akit aztán rövid idő után el is engedtek.

Az Index a Reuters cikkére hivatkozva arról számolt be, hogy őrizetbe vették Greta Thunberg ismert környezetvédő aktivistát Németországban, aki többedmagával a lützerathi szénbánya kibővítése ellen szervezett demonstráción tiltakozott a beruházás ellen.

Rövid időre őrizetbe vették a német rendőrök Greta Thunberget – videó

Fotó: Twitter/DW/videórészlet

A szénbánya kiterjesztése miatt ugyanis a tulajdonos cég, az RWE le fog rombolni egy már kiürített falut, hogy külszíni fejtéssel tudja elérni a lignit-telepeket, a klímaaktivisták ez és a szénenergia felhasználása ellen tiltakoztak úgy, hogy többek közt bevették magukat a kiürített falu épületei közé. 

Az észak-rajna–vesztfáliai rendőrség rohamrendőrei felszólították az aktivistákat, hogy hagyják el a területet, azok viszont ennek nem engedelmeskedtek, ezután kezdték meg a tüntetők elszállítását és előállítását a rendőrök. 

Forrás: reuters.com, index.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Jobb ha vigyáznak rá állandóan! Szegény kislány! Kihasználják...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Virág Árpád
Jobb ha vigyáznak rá állandóan! Szegény kislány! Kihasználják...
ómió
Aztán csak "demokratikusan", ám, efftársak!
simmering73
Múlt héten 10 ft-tal, péntektől 12 forinttal emelkedik a benzin ára. Kinek mit intézett a kormánya.
csak úgy....
a sok hülye viccelödik de a következö aszálynál,mikor a termés 80% megsemmisül és nem lesz mit zabálni, akkor lefagy a buta pofákról a mosoly! az idióták csak a maguk kárán tanulnak...,vagy még azon sem
nezelodo
Még sokra viheti et a kislány! Emlékezzük, a D. Tompika drogos bandájának is hogy bejött a prágai szobormászás! Horn Gy. pdig nagyot hibázott, amikor hazahozatta a Nemzeti Hősöket Prága városából! Hagyni kellett volna őket, az ország is jobban járt volna, ha kicsit marasztalják a bandát legalább egy elvonókúra erejéig!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.