Mindezt az orosz parlament alsóházának elnöke írta Telegram-bejegyzésében.

Globális katasztrófa lesz, hatalmas háború jön, ha Ukrajnát támadófegyverekkel látják el

Fotó: Anatolii STEPANOV / AFP

Globális katasztrófához fog vezetni, ha Ukrajnát támadófegyverekkel látják el – írta Telegram-csatornáján vasárnap Vjacseszlav Vologyin, az orosz parlement alsóházának elnöke.

"A kijevi rezsim támadófegyverekkel való ellátása globális katasztrófához fog vezetni. Ha Washington és a NATO-országok olyan fegyvert szállítanak, amellyel békés városok megtámadásra és a területeink elfoglalására fognak törekedni, ahogyan az a fenyegetőzéseikben elhangzott, az erősebb fegyverekkel való megtorláshoz fog vezetni"

– fogalmazott a politikus.

Vjacseszlav Vologyin szerint tarthatatlan az a más országokban megfogalmazott érvelés, amely szerint "a nukleáris hatalmak korábban nem használtak tömegpusztító fegyvereket helyi konfliktusokban".

"Mert ezek az államok nem szembesültek olyan helyzettel, amikor állampolgáraik biztonsága és országuk területi épsége veszélybe került" – magyarázta a politikus.

Az Állami Duma (orosz parlementi alsóház) elnöke hangsúlyozta, hogy az amerikai kongresszus tagjainak, a Bundestag tagjainak, a francia nemzetgyűlésnek és más európai parlamenteknek tudatában kell lenniük az emberiséggel szembeni felelősségüknek.

Forrás: mti.hu

60 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
Csak az oroszoknak van joguk békés városokat bombázni. Támadófegyvereket bevetni, és még pofázni is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
"az amerikai kongresszus tagjainak, a Bundestag tagjainak, a francia nemzetgyűlésnek és más európai parlamenteknek tudatában kell lenniük az emberiséggel szembeni felelősségüknek."

No és Putylernek???...
Ábel
Csak az oroszoknak van joguk békés városokat bombázni. Támadófegyvereket bevetni, és még pofázni is.
Gaz
Remélem, hogy az oroszok végre odabasznak ennek a rohadék mocsok eunak!
Ábel
@Qqberci: Neki ölési engedélye van az Orosz Dumától. :-(
justhpeter
@Gaz: Íme a magyar nemzeti-konzervatív-keresztény... csak ne lenne barna a szájszéle ...
Ábel
@Gaz: Hol leszel ha robban az atombombájuk? Legalább egy lepedőt húzz magadra, és kezdj kúszni a temető felé.
Maxipocak
@Gaz: látom, te vagy itt az új helyi hülye. Nektek fognak odabaszni, román köcsög.
Bődületes
Az a hülye ukránok képesek védekezni a békésen gyilkolászó oroszok ellen. Nem hogy hagynák magukat békésen megöletni, nehogy megsérüljön egyetlen agresszor orosz is, vagy Wagner zsoldos!
jáger laszló
Remélem ennyire nem szar a helyzet és +ússzuk a háborút!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
Gaz
csak basznák már le az atomot brüsszel közepére!
barhol
Látom hat a lakájmédia , a kormánypropaganda! csak így tovább.. Valamiben hinnetek kell.
Vagy inkább tájékozódni a neten? Már aki ismer idegen nyelvet...
namihami
Tisztázzuk, a támadó fél a Nagy Orosz Medve volt! De, mivel ez a Zelenszkij (mint politikus) semmivel nem jobb, félő, hogy most, a jobb fegyverekkel a kezében, elereszti az agyvizét és elkezd ""izmoskodni""! És, ha eddig is komoly háború volt, az ennek hatására eszkalálódni fog és veszedelmes, akár Európára is kiterjedhető háborúvá nöheti ki magát.
Most lenne jó, ha a Zelenszkij mellett/mögött egy olyan háttér állna, amelyiknek helyén van az esze. Ezzel az arzenállal is megmaradna a szigorúan vett ukrán határokon belül. Hogy aztán ott sz@rrá verné az oroszokat? Oké, minek mentek oda.
DE, szigorúan a piros vonalon belül!
simmering73
Írta az orosz parlament alsóházának elnöke. Akkor minden rendben. Amelyik kutya ugat, nem harap.
simmering73
@Gaz: Tovaris. Te azt nem éled meg, mert menten agyvérzést kapsz, ha nem nyugszol le.
Peller Anikó
@Maccska: 17:31, A NATO bármikor porrá tudná bombázni moszkvát, lenyinygrágyot vágy vlágyivostokot, de nem célja szarrá bombázni békés városokat. Viszont segíti megvédeni a hazájukat az ukiknak, bár te nyilván nem vagy képes felfogni mit jelent a haza.

A ruszkik korlátozottan bombázzák egy szabad ország békés polgárait. Kicsi az agyad, nyávogjál inkább.
division
@justhpeter: @simmering73: @Maxipocak: Ezek az új regek igazából nem újak, azaz úgy értem, ezek már régóta itt kommentelő tagok újabb nick nevei. Attól még a régi neveiken is írogatnak, lehet itt is ennél a hírnél mindet ugyanaz az egy ember követi el, mert így akarja erősíteni megcsappanó táborát. Amióta nincs moderáció ezt meg lehet csinálni sajnos, meg még sok olyasmit is, amiért személy szerint kivágnám örökre innen a hozzászólók jelentős részét.
division
@Maccska: Tudod, mint az egyik legnagyobb volt Fidesz párti ember már mosolyogni sincs kedvem rajtatok, inkább szánlak benneteket. Amikor valaki kritikát fogalmaz meg a Fidesz ellen, az libsi vagy libernyák, vagy éppen Gyurcsány fan. Tényleg nem érzitek ti nagy nemzeti magyarok, hogy embertelenül nevetségesek vagytok?
Manhattan
@Shikari: Gondolod te! A NATO meg addig ludas matyit olvas.
kereső
Az lesz! Mert az nem lehetséges.hogy az agresszor terrorista haza húzza a belét. Inkább tovább folytatja a jó hagyományt- sztálin, hitler, és ismét sztálini hagyományt- mindketten ki akarták már irtani az ukránokat. Most meg putyin, sztálin nyomdokain. És vannak itt olyanok, akik ennek örülnek, tapsolnak és és ezt az embertelen népirtást támogatják. Az emberiség alja, szennye- mind akik támogatják egy nép kiirtására tett lépéséket.
kereső
Nagyon remélem, hogy az a "globális katasztrófa", amit az ukránok készitenek az oroszoknak a szabad világ támogatásával, elsöpri putyin rendszerét-és elveszi az oroszok kedvét a a "nagy oroszország" álomtól.
kereső
@Shikari: akárcsak Moszkva és Szentpétervár...
kereső
@Maccska: Ennek mi köze van ahhoz, amivel az oroszok riogatnak immár több mint egy éve. Nem érdekel az usa adminisztrációja- jobban érdekel a wagner 50 ezer katonája, akik putyin zsoldjában irtják az ukrán civileket. Olvass Mariupol ostromáról-saját népüket gyilkolták halomra. Orosz ajkúakat.
jáger laszló
Szerintem az oroszok kitartóak és győzni fognak!Ukrajna emberanyagban ki fog merülni és a nagy nacionalizmus is alább hagy +ássátok!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
verőce21
Milyen jó az Egyesült Államoknak, hogy élesben tesztelheti fegyvereit egy olyan helyen, ahol nem amerikaiak halnak meg az
"adatgyűjtés" közben...!
verőce21
@Őrnagy: Azok hatan(?) így jártak. Minek mentek oda? - mondaná Kohn bácsi...!
verőce21
@m73: nagyon beindultál Náci!
Unalmas vagy...!
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt mint a rendszar amit támogat.

Globális katasztrófa lesz, hatalmas háború jön, ha Ukrajnát támadófegyverekkel látják el
Akkor ha jól értem a globális katasztrófa előidézésének élére áltatok.
Viszont van egy jó hírem nektek a globális katasztrófa elkerülésének van egy nagyon egyszerű módja.
Takarodjatok haza !
Dr. Proktor
@Őrnagy: Szia Shikari! Miért a TÖK-ös rangodon kommunikálsz?
Jozefina
Az oroszok fordítva ülnek a lovon??? Ha valakit megtámadnak, az szerintük csak védekezhet és nem támadhat adott esetben??? Elég érdekes hozzáállás!!!
Németh István
@Ábel: te állati hülye vagy, jobb ha meg sem szólalsz!@Néro2: baszni is meg szűznek maradni nem nagyonlehet, és megsúgom abaszó szándékhoz kemény "cerka kell". Te magad sem tudod, hogy mit akarsz! hülyegyerek!@Jozefina: te a szokásodhoz híven egy hatökör vagy de egy szekér el se lehetne befogni, csak a vágóhidra vinni! tebaromfas, nem tűnt fel neked, hogy az usa folyamatosan idegen országok területén háborúzik és az adott benszülött polgárokat akár önmagukkal is gyilkoltatja!? A saját aljas armadáját, hősként akarja bemutatni >>miközben aljas rohadt csűrhe!@Aki Én: jobb ha elmész a bús picsába és meg sem szólalsz!@Dr. Proktor: aztán te meg mióta vagy Dr. mert, hogy egy nagy fasz vagy az tény - abból is lehet doktorálni!?? ja sobri jóska luxin doktoráltál!
Az a lényeg, hogy kezdtek felvilágosodni és hiszitek, valljátok hogy az >> usa-nató takarodjon Európából és az aljas Eu. korrupt buzeráns, háborúsbűnös vezetés takarodjon,a börtönbe!
jáger laszló
Az orosz-ukrán zsidó zelenszkij csak az amcsik utasításait hajtja végre
Az ukrán emberek pedig mint a birkák követik!!
Bedőlnek a populista fasiszta demagógiának,
Eredmény
Elfogynak akár a gyertyaláng!!
Segíteni nem lehet rajtuk!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
Törölt Nick
Üres ijesztgetés. Ha az oroszok atommal jönnek, tudniuk kell, hogy azzal NATO tagállamokat is veszélyeztetnek, és akkor a NATO lépni fog, és nagyságrendekkel nagyobb és modernebb haderővel rendelkezik mint a ruszkik.
Arról nem is beszélve, hogy a kyber térben sok kárt lehet csinálni egyetlen bomba nélkül is. Putyin sem lehet biztos abban, hogy nincs a rendszerbe befurakodva egy bájos kém, vírus, vagy más kártevő ami csak élesítésre vár, és akkor összeomlik a ruszki hadügyi informatika..
Nem bátorság, hanem ostobaság ezzel játszani.
kereső
@Őrnagy: Ha lenne önálló gondolatod, akkor nem nyomnád itten is a kreml dumáját.
kereső
@Őrnagy: Ó, ha olvasnál mást is, nem csak kesma-t, meg vadhajtásokat, meg mindenszót- akkor azért tisztában lennél vele, hogy szinte szó szerint idézitek az orosz kgb aktuális "elemzését" , Ukrajna megtámadását igazolandó. Jó, hogy fel tudnak használni igazolásul, hogy mennyire hatásos a propagandájuk. És elfedi a valóságot- putyin, és az oroszok nemzetközi szerződések sorozatát szegték meg/ szegik meg, mert megtámadtak egy független, szuverén országot- amely szuverén!!! módon kinyilatkoztatta, hogy elege van az orosz bábkormányból, és Európához kiván tartozni nem csak földrajzilag. És ezt a támadást az orosz arra használja, hogy terrorizálja a civil lakosságot, és háborús búnök garmadát követi el ellenük. És akkor ,még nem is szóltam egy szót sem az 50 ezres wagner zsoldosokról, akiket az orosz hadvezetés lát el fegyverekkel. Hol van itt az USA??, meg a NATO???- ott, hogy putyin ne irtsa ki az ukránokat, mert amit most tesznek- az népirtás. És ezt semmi sem igazolhatja.
Peller Anikó
Hatalmas vagyonokat rejtettek el Orbán-közeli személyek,

Kiderült, hogy a miniszterelnök barátja, Mészáros Lőrinc még annál is több magántőkealapban érdekelt, mint ahánnyal eddig a sajtóban összekötötték.

Száraz István, aki a jegybankelnök fiának, Matolcsy Ádámnak a barátja, az idén létrejövő magyar szuperbank, a Magyar Bankholding csaknem 11 százalékának végső tulajdonosa.

Két magántőkealap is egy Hornung Áron nevű pécsi ingatlankereskedőé, aki a milliárdos befektetővel, Jellinek Dániellel is üzletelt, és több szálon köthető Tiborcz István üzlettársához, Hamar Endréhez. Hornung neve korábban nem került elő a hírekben, pedig tavaly csupán egy cégéből 13,5 milliárd forint osztalékot vett ki.

A magyar autópálya-koncessziót 35 évre – hat másik magántőkealappal konzorciumban – elnyerő magántőkealap a milliárdos Szíjj Lászlóé, Mészáros Lőrinc üzlettársáé.

propeller.hu/itthon/3895793-hatalmas-vagyonokat-rejtettek-el-orban-kozeli-szemelyek-itt
csak úgy....
angol tudósok megállapították, hogy a fidesz érzelmü magyar férfiaknak, már csak 0rbánra ( de arra nagyon) áll föl a kasza, és ezért csökken a születések száma magyarországon! :)
Németh István
@Törölt Nick: nyilván azért vagy törölve te nagyon pöcsfej mert olyan hülye vagy mint a segg és állandóan összevesznek az alkatrészeid egymással!@csak úgy...: te csak úgy kapd be, a ló nems szervét és szívd a tudományt!@Peller Anikó: te nagyon buta liba mert a kép mögött egy tolla fosz-tott liba gágog most nem a kinek a mijéről és nem akárki fütyijéről van szó ami után ácsingózol, hanem egy adott helyzetről! Amely azért nem fog bekövetkezni, mert az usa körbe van váve és legfeljebb 15 perc alatt vége! Ezt ők is tudják!!! > Erre a szovjet, majd az orosz birodalom 1947 óta tudatosan készül! Az viszont igaz, hogy az usa armada a nato gecivel a világot háborúba igyelszik tartani, de minden roszban van valami jó >> egyre többen utálják! Indokina, kambodzsa korea az arabok a kínaiak, az indánok is, aztán mondjam még??
A lényeg >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu.moslékbuzi, korrupt, háborúsbűnös vezetése húzzon a sitre!
kereső
@Őrnagy: Már a cicus haverodtól is kértem, hogy igazolást, linket kérek erről a 14 ezerről. Katona, meg wagner zsoldos nem ér- merthogy 2014 utánról beszélünk úgye? amikor is az oroszok először megtámadták Ukrajnát- európa meg fére nézett Merkel vezetésével, meg az USA is- bár már akkor is szavatolnia kellett volna Ukrajna területi épségét, szuverenitását a Budapesti memorandum szerint. Ahogyan az angoloknak is.
Ha, a NATO kitakarodik Európából, akkor ki fog védelmet nyujtani az európai államoknak- oroszországgal, belorusszával, a törökökkel szemben? Hiszen két országnak van úgymond ütőképse hadserege- a németeknek, franciáknak és annyi. A magyar hadsereg? A lengyel, észt, litvánia? Ne mond azt, hogy ha a nato kitakarodik, akkor az oroszok nem állitják vissza az 1997-előtti világrendet. Mert az egyszerúen nem igaz. És akkor még ott van Kina. Komolyan? "Őrnagy" léttedre nem nagyon állsz a valóság talaján. Isten mentsen meg bennünket az katonáktól. Vagy csak dobozolásban vagy nagy, mint Örkény őrnagya ura?
balos
@kereső: Tudod már értem,hogy miért ültek a "labancok" mindig más megszállók segge előtt!Ha kifogyott a termés kértek 1 másikat!Most a muszka mellé kell a török és a kinai popó!
Peller Anikó
@kereső: Nem az a baj, hogy van itt néhány rettenetesen buta román fatjú - összesen legfeljebb hárman soknikken - hanem az amit képviselnek az az orbanisztányi harácskormányzat vágyálma, politikai elképzelése, akinek semmi sem számít csak a saját eszméletlen meggazdagodása. (Ha mégegyszer halomrajutok...)

Ezek a senkik meg némi aprópénzért asszisztálnak ehhez és ha nem is vallották volna be saját maguk, hogy románok, akkor is lehetne tudni róluk, mert magyar ember ennyire nyomorult szar alak nem lehet.
Németh István
@kereső: nagyon buta vagy! A nató kivonulásával az Eu. nemzetek megszabadúlnak az óriási fizetési tehertől és főleg megszabadulnak - mentesülnek - az oroszokkal szemben kiépített és az oroszok által ismert csapás helyetől! Az oroszok nem kívánnak a mai 1/8 résznyi Föld-földtulaj-don mellé még tovább növekedni, de a határaik mentén a biztonsági zónát meg követelik! Igazuk van! Erre nem volt hajlandó az ukránföld, beengedte a natót annak ellenére, hogy az oroszok felhívták a figyelmet a következményekre, a megelőző csapásra is a polgárok írtása nyomán!
A kapzs usa hejtartó a zelenszkíj a saját baromságába, kapzsiságába és a kábítószereibe fog belebukni! Rohadjon is meg a megbízóival együtt!
DE az usa-nató moslék betolakodók takarodjanak Európából, az Eu. aljas, moslék háborúsbű-nös, buzi, korrupt vezetése takarodjon a sittre!
Németh István
@Peller Anikó: tényleg ilyen jó hülyének lenni? Vagy nem tehetsz róla mert így születtél!
a többit már tudod,,,?
aztán az usa-nató takarodjon Eurólából, az eu. moslék vezetése a korrupt, aljas háborús bűnösök meg a sittkóra!
Dr. Proktor
Világ hülyéi, őrnagy, shikari és ómió stb. néven egyesüljetek...-
Dr. Proktor
Látom lelkesen dolgoznak rubeltrolljaink...
kereső
Csehországban modernizálták azt a 20 darab egykori szovjet T-72B típusú tankot, amit Marokkó Ukrajnának küldött – írja a Guardian. A harckocsik azóta már meg is érkeztek az országba. A történet pikantériája, hogy az észak-afrikai ország olyan tankokat küldött Kijevnek, amiket korábban a putyini Oroszország szövetségesétől, Belarusztól vásárolt. Marokkó állítólag még a tavalyi ramsteini csúcstalálkozó után döntött a tankok átadásáról.

Usa, meg nato ???
kereső
@Peller Anikó: Némelyeknek kár volt lemászni a fáról, csak azért , hogy elveszitsék szőrzetüket- mert egyébként minden másban ott maradtak, azon a szinten.
kereső
@Őrnagy:cccccccccccccccccccccccccccccc...
Németh István
@simmering73: @kereső: @m73: >> jappfaje matty > csak úgy kiejtés szerint! hanem értitek akkor fordíthatom is! AZTÁN, csak azon tünődöm, hogy hogyan is lehet egy elvileg normális gondolko-zású országban ez a pár teljesen megzakkant barommint ti a @Ábel: @Peller Anikó-val karöltve meg a hasonlók!
De reméllem hogy tudjátok >> az usa-nato takarodjon Európából, az Eu. vezetése a moslék buzik, korrrupt és háborúsbűnös szemetek, meg a börtönbe!
verőce21
A "kiherélt" német tankok gyalogsági támogatás nélkül csak céltáblának valók...!
Dr. Proktor
@verőce21: Csak nem Nógrádi Gyuri bácsihoz van szerencsénk?
jesz
legújabb hír, ha megkapják a leopárdokat az ukránok, akkor a Krímet is felszabadítják(visszacsatolják)...de hogy jutnak oda?
Németh István
@Ábel: te hősbarom, eszed semmi; gondolom!? Te beteg trágyadomb, ha gondolkozni nem tudsz ne akarj szerpelni!!@jesz: > a Krim nem az ukránoké! kapd már elő a semmi eszedet! @Dr. Proktor: @Csizmás Kond: a téma ismeretetek > 00 >> viszont a németek meg a lengyelek sem tanúltak pedig lenne miből > a németek lerohanták lengyelországot, majd a szovjetek visszapofozták őket a német honba ezt a németek nem akarják megbocsájtani - még neki áll feljebb - miközben ők voltak szemetek! A lengyeleket az ukrán front felőrölte, midőn a szovjetek csinálták a rendet - szét bombázták a városokat, persze az usa moslékokkal együtt!! Európa tapsikolt, de beszartak a szovjet jelenléttől és menten a nyugati félteke > így a németek egy részénél ott maradt az usa armada! Az egynsúly okán a másik részénél, így a lengyeleknél is a szovjetek, akik viszont kivonúltak a rendszer váltózáskor! Aztán az usa meg csak bent maradt immár 78 éve!!! >> és szedi a sápot most már csaknem minden Eu. tag nemzettől! Pofátlanúl az európai öslakós ukrán-orosz és meglehetősen vegyes nemztiségű ukrán területek polgárait löveti szét, gyilkoltatja az usa vezetés kénye-kedve szerint! Ezt a barom lengyelek nem így látják, nekik a revans kell csak hogy > azt nem az oroszokkal szemben, hanem pont az ukránokkal szemben kellene kijátszaniuk, még akkor is ha valahol nyelvrokonságban vannak egymássaal! Na de ez már kicsit haditudomány is! ne menjünk bele! A lényeg viszont az, hogy az orosz maci, ha meg-mozdul lehet, hogy a németeket, és a lengyeleket a csehekkel, a klasszikus nyugati féltekével a barom angolokkal, és a francia pöcsökkel együtt amúgy rendesen helyre teszi! Az usa nem téma > néhány szuper ketyere megteszi a magáét! Hogy ez vilghábórú, ki nem szarja le! Ti is akik leszarjátok, hogy >> az usa-nató kitakarodik-e Európából, valamint az európai nemzetek közös-ségét alapjaiban szétverő aljas vezetést mielőbb bebörtöntzik-e!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.