Gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Oroszországgal az ukrajnai "különleges hadműveletben" – jelentette ki Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke az Argumenti i Fakti című lapnak adott, a hírportálon hétfő éjjel megjelent interjúban.

Oroszország szerint gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Moszkvával
Fotó: Sergey Fadeichev / Sputnik / AFP

"Ilyen szintű és intenzitású katonai műveletekkel a modern Oroszország még nem találkozott. Országunk és fegyveres erői ellen ma gyakorlatilag az egész Nyugat lép fel"

- mondta Geraszimov.

Kitért rá, hogy a helyzet stabilizálása, az új (Ukrajnától elcsatolt) területek védelme és a támadó műveletek végrehajtása érdekében a vezérkarnak részleges mozgósítást kellett végrehajtania. Ilyen lépésre a Nagy Honvédő Háború óta nem volt példa.

Elismerte, hogy az orosz mozgósítási rendszer nem idomult teljes mértékben az új, korszerű gazdasági viszonyokhoz, "ezért mindent menet közben kellett kijavítani". Közölte, hogy a régiókkal együttműködve 300 ezer embert állítottak fegyverbe.

Geraszimov, akit január 11-én neveztek ki az Ukrajnában harcoló egyesített csapatcsoport parancsnokává, azt hangoztatta, hogy az orosz vezérkar mindent megtesz a "különleges hadműveletnek" a főparancsnok (Vlagyimir Putyin elnök) által meghatározott céljainak elérése, valamint a létező katonai fenyegetésekből kiindulva az ország katonai biztonságának biztosítása érdekében.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
@verőce21: És az oroszok mire használják a hadseregüket Ukrajnában? Népszaporitásra?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt mint a rendszar amit támogat.

Gondolom azt várták , hogy a világ menjen ki a temetőbe és lője tarkón magát , hogy azzal se keljen bajlódniuk.
csak úgy....
@Őrnagy: hízeleg neked a budai hóhér,te elmebeteg!:)
te belebolondultál a fidesz és a ruszki propaganda hazugságaiba, persze erre a gondolkodásra képtelen magyar prolik fogékonyak!
jáger laszló
1 biztos
Az orosz földet nem kehet letörölni a föld színéről!!Dontól az Amurig továbbra is marad!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@gina: Román cigányt látnál, bolsiék szarkupaca!? Nézz tükörbe!
ómió
@Eladott Ország: Már megint a tetves bolsiságotok másrahazudása van nálad "programban"!? Nem túl izzadságos!?
Sámannus
Ne játszátok má az agyatokat tyupin csicskák. Akár mekkora seggnyalók vagytok, eszetek mint egy marék lepkének. Hát ki koldul drónt Irántól? Ki küldi a sigílyt Kelet-Ukrajnába? A szírek? Ne röhögtessetek. Ez natyhatalom? Á dehogy csak egy tyúktolvaj akinek kell ami a másiké. Ilyen eccerű. Az orosz már csak árt magának és az emberiségnek. Nem oszt nem szoroz, csak hazudoznak, és a múltjuk sötét Ukrajnában. Két háromszázezer halott ma nem 5-10 millió mint amit Sztálin tett, de az ma is bármikor megtörténhet. Az emberiséget a kezdeményező fenyegeti. Az oroszoknak a fegyverkezés miatt kell ukrajna ilyen eccerű...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.