Gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Oroszországgal az ukrajnai "különleges hadműveletben" – jelentette ki Valerij Geraszimov hadseregtábornok, az orosz fegyveres erők vezérkari főnöke az Argumenti i Fakti című lapnak adott, a hírportálon hétfő éjjel megjelent interjúban.

Oroszország szerint gyakorlatilag az egész Nyugat áll szemben Moszkvával
Fotó: Sergey Fadeichev / Sputnik / AFP

"Ilyen szintű és intenzitású katonai műveletekkel a modern Oroszország még nem találkozott. Országunk és fegyveres erői ellen ma gyakorlatilag az egész Nyugat lép fel"

- mondta Geraszimov.

Kitért rá, hogy a helyzet stabilizálása, az új (Ukrajnától elcsatolt) területek védelme és a támadó műveletek végrehajtása érdekében a vezérkarnak részleges mozgósítást kellett végrehajtania. Ilyen lépésre a Nagy Honvédő Háború óta nem volt példa.

Elismerte, hogy az orosz mozgósítási rendszer nem idomult teljes mértékben az új, korszerű gazdasági viszonyokhoz, "ezért mindent menet közben kellett kijavítani". Közölte, hogy a régiókkal együttműködve 300 ezer embert állítottak fegyverbe.

Geraszimov, akit január 11-én neveztek ki az Ukrajnában harcoló egyesített csapatcsoport parancsnokává, azt hangoztatta, hogy az orosz vezérkar mindent megtesz a "különleges hadműveletnek" a főparancsnok (Vlagyimir Putyin elnök) által meghatározott céljainak elérése, valamint a létező katonai fenyegetésekből kiindulva az ország katonai biztonságának biztosítása érdekében.

Forrás: MTI

63 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ábel
@verőce21: És az oroszok mire használják a hadseregüket Ukrajnában? Népszaporitásra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Gyakorlatilag Ukrajna pedig népirtásra használja Nyugatnak ezt a támogatását...!
Ábel
@verőce21: És az oroszok mire használják a hadseregüket Ukrajnában? Népszaporitásra?
verőce21
@Ábel: területszerzésre és nato tagság blokkolására...!
troppauerhumer
@verőce21: Nyugi primitívnyik orbán-putlerfelszopó nálad agyirtásra :)
division
Az egyszeri autós is azt mondta, hogy az egyirányú utcában vele jött szembe mindenki...Ez kb. hasonló. Nem a nyugat áll szemben az oroszokkal, hanem fordítva.
verőce21
Ugyan már, az oroszok csak egy semleges zónát akarnak létrehozni a NATO és az oroszok között...
jáger laszló
Geraszimov jól látja
Ergo nincs más hátra mint előre!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
tegnap idézték Zelenszkíjt..." visszafoglalunk mindent, még a Krímet is"...egy szakértő megkérdezte: -és hogy jutnak el oda az ukrán katonák?.

...
Juhász István
Tudom már. Nem is volt olyan, hogy II. Világháború / Second World War /, hanem a németek 1939. szeptember elsején elinditottak egy KÜLÖNLEGES HADMŰVELETET...Igy már minden tiszta.
justhpeter
@verőce21: 03:00: Elég az ostobaságból ! MI az, hogy semleges zóna ? Ha semleges zónát akart volna a barom, akkor mire fel annektálta az idegen területet ? A Putyin-nyaloncok közül senkinek nem jut eszébe, hogy ki rohanta le a másik országot ?
Geraszimov ugyanolyan olyan agyhalott mint a gazdája.
Ditrich
@Őrnagy: Nagyon kemény a cucc amit tolsz! Kicsivel kevesebb is elég lenne belőle szerintem!
Clavigo
@Őrnagy: Te korán reggel be vagy nyomva,,mint a filckalap... Vagy még tart a tegnap esti kannás ?
jáger laszló
Ezt eddig is tudtuk
A poloska büdös bogár,de ,hogy védekezzünk LNE globálisan minden szinten,hiszen egész Európában elterjedt ez az állatfajta/rovarféle/
csak ennyi
barátilag
J.L.
Macskaszem
Persze, hogy szemben áll vele a nyugat. Putyin már a háború előtt követelte a NATO megszüntetését. Már rég ott lennének a nyugat spájzába, ha Ukrajna megadná magát. Már csak az kéne, hogy egy gyilkos, fasiszta népirtó diktátor uralja le Európát meg Amerikát. Ezért adnak meg minden segítséget Ukrajnának, mert nem szabad engedni, hogy tovább terjeszkedjen a mocskos ruszki terrorista.
Dr. Proktor
@Clavigo: Nem kannás volt az hanem vodka...
Az passzol a szellemi színvonalához!
Dr. Proktor
@Őrnagy: Előtte pedig ki is uralta le Európát a gázával és olajával?
Süsükém...
balos
@Dr. Proktor: Na na!A Süsü sárkány közelebb állt az ember nevű lényhez,mint a szőrny-nagy!A nemzethy kultúrha szinvonalát tartani kell!A bayer az alja,de lehet ennél lejjebb is lásd az őr-nagyocskát!
Eladott Ország
Putyin vissza akarja állítani az 1990 előtti világrendet, amikor egy egész világ Washington és Moszkva versengését nézte. Putyin például nem tekinti szuverén országoknak a volt szovjet tagköztársaságokat sem. Mindenkit felhasznál, aki segíti ezt az ambícióját, és minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy szétverje a transzatlanti egységet. A Magyarország és Oroszország közötti szívélyes kapcsolatot azzal magyarázta, hogy Putyin célja, hogy megossza az EU-t, és képtelenné tegye arra, hogy egységes kül- és biztonságpolitikája legyen, és ebben partnerra talált, a bűnöző, szélhámos dagadt, román cigányban.
Macskaszem
@Őrnagy: 6:49 Ha putyin otthon marad a valagán, ma is ő szállíthatná az energiahordozókat Európába. Magának kereste a faszparasztja.
simmering73
@Shikari: A hét viccét hallottuk. Köszönjük továris sikari.
Dr. Proktor
@balos: Ezek nem magyarok hanem ruszki trollok a Szentpétervári volt KGB irodából...
Macskaszem
@Őrnagy: Hablaty őrnaty, szerinted elolvassa itt valaki amit ideböfögsz? Ne strapáld magad.
balos
@bőrnagy: A maga álláspontja szerint a putyin fasza finomabb!Akkor miért nem ott áll a sorba és nem itt hányja a "keresztet"!Remélem nem a geci levetett ruháit hordód,mert akkor téged is lapátra tesznek hord-ócska!
ómió
És? Ehelyett talán hazudni kéne valamit?
ómió
@Őrnagy: Pontosan! De erre csak a tetübolsi gyülekezetük képes!
rokker33
@Őrnagy: tetszik ahogy valós érvekkel oltod le ezeket az idióta usa seggnyaló libsiket! Ezek olyan ostobák,hogy nem látják nem Putyin az agresszor, hanem az usa és dzsó budin! Putyin nem ok nélkül támadta meg a szőröstalpú ukrán geciket! Ők az usa és a nato felé kacsintottak ez pedig elég veszélyes játék és meg is lett az eredménye! Most bezzeg sír a zenebohóc és követelőzik a nyugat felé, közben q magyarokat még jobban meghurcolják nem lehet magyar zászlót kitenni ukrajnában és nem szólalhatnak meg magyarul sem! Pusztuljon a féreg ukrán!
gina
@rokker33: Te hülye proli, ezért harcolt a magyar 56 ban??? hogy ilyen szemetek mint a kormány és te is igy nyilatkozik, elsö fára veletek
gina
Azok akik az oroszok mellett éllnak rögtön kitoloncolnám harcolni az oroszokkal, szemét hazaáruló magyar férgek !!!
gina
@ómió: Miért nem települsz át az oroszokhoz te tetü szemét ,,nem magyar !!! ja hogy román cigány vagy szemét hazaáruló féreg,
csak úgy....
@rokker33: ti meg a valós érvek! :) ti csak szarcsimbókok putyin seggén, te föleg egy ritka nagy hülye,aki a labancoknál gürizik lassan 10 éve, és még mindíg nem veszed észre, hogy mitöl megy jobban nekik , te inkább a putyin sötét seggét nyalod !
rokker33
@gina: vagina most hogy jön ide 56 te elmebeteg ? @csak húgy...: dojcslandban hány évig voltál csicska vén szaros??
csak úgy....
@rokker33: te buta borsodi cigány! mikor fürödtél utoljára, lassan bécsig büzlesz?!
rokker33
@Őrnagy: Igen és az usának mennyi bűne van? Ja csak kiírtották az őslakos indiánokat!!!Csak 2 bombát dobtak japánra ! Mi dolguk volt Afganisztánban 15=20 ezer kilométerre az usától?Mennyi ártatlan embert öltek meg ott amiről senki sem tud?! 9/11 senki ne mesélje azt be hogy egyszerre 2 gépet eltudtak téríteni a tudatlan kecskebaszók és pont a 2 toronyba tudták irányítani gépet! Erre egy profi pilóta képes nem egy kecskebaszó terrorista! Oszama bin ladent agyonlőtték de el is tüntették ahogy szaddam hussein holteste is eltűnt nyomtalanul? Talán véletlenül vagy szándékosan?? Soha nem derül ki!
csak úgy....
@Őrnagy: shikari tibim, te is csak egy segg hülye! :)
-ugye te élvezed ha náladnál még hülyébbeknek elöadást tarthatsz?
csak úgy....
@Őrnagy: most átmehetsz kicsit macsskába vagy shikariba! :)
neked ságvári nem volt rokonod?
rokker33
@csak húgy...: te minden nap egyre hülyébb leszel? A mondás szerint holtig tanul az ember,de te sajnos halálodig csak hülyébb leszel :( Gyogyós!
rokker33
@Őrnagy: amúgy ja az oroszok Európa felé korrekten viselkedtek egészen 2014 ig míg el nem foglaltàk a krimet ami amúgyis az övék volt,pedig elég szép termőföldeket kapott ukrajna a szovjetunió szétesése után és mégsem tudták megbecsülni!Folyamatosan gazdasági válságban kinlódtak a korrupció a kisebbségek üldözése bevett szokás volt és mióta ez a náci zenebohóc van hatalmon sokkal jobban felerősödött ez a kisebbségek iránti gyűlölet! Na Putyin ennek is véget fog vetni, mert az ukrán térségben élő orosz kisebbségeket megvédik az ukrán atrocitásoktól!! És milyen jól teszik!
csak úgy....
@rokker33: te egy ritka buta borsodi proli cigány! :) te labancok ágyasa!
csak úgy....
@Őrnagy: te el is hiszed ezt a sok hazugságot? -persze az elmebetegek hiszékenyek!
csak úgy....
@Őrnagy: a te nyugati náci szakértöid, akik hasonló gyogyós kórban szenvednek mint te! :) tibim, te egy elmebeteg!
csak úgy....
@Őrnagy: én nem nyalok senkinek te ökör, én használom az eszemet! :)
tibim, te milyen tanár voltál, napközis ?
csak úgy....
@Őrnagy: ne idegeskedj mert egy esetleges agyvérzés után, még hülyébb leszel mint jelenleg! :)
még tanár se voltál te gügye? -pedíg azt hazudtad!
tibim, te egy elmebeteg!
csak úgy....
@Őrnagy: tibim, milyen érzés neked ennyire hülyén élni? :)
remélem nem zavar és megtalálsz mindent...
balos
@Őrnagy: Elegyedj a a családoddal,ha már homár lettél!A nemzethy eresz nem ereszt nedveske?
csak úgy....
@KisTehen: elapad a tejed ha sose mész legelni! :)
rokker33
@Őrnagy: kár hogy ezek a hibbant @csak húgy...: féle szarházi hazaárulók nem fogják fel!Ez a moslék patkányürüléknek nem minősíthető cigány csakhúgy még verekedni akart velem! Szerencsétlen félnótásért többet kapnék mint egy rendes emberért :) :) :) Ezek ezt tudják Orbánoznak Putyinoznak habzó szájjal, mikor egy valós TÉNYT mersz közölni vele egyből belázad a rohadék :) A szaros libsi csőcselék ilyen sajnos ez vár Európára is :( :(
csak úgy....
@rokker33: az a valós tény,hogy te egy kibaxottu buta borsodi cigánygyerek, akinek annyira nincs esze,hogy az már fájdalom! :)
ha szerinted a ruszkiknál minden igazságos és faßa, akkor mi a tökömet keresel a labancoknál , te ótvaros buta seggfej?
Toller Béla
Hja, azt hittük ez olyan magyar szokás ! Mindenki hülye, csak ti vagytok a villamos (tramváj)!
csak úgy....
@Őrnagy: te szarosnyelvü, hiszen te nyalod orbánt és putyint duettben! :)
tibim, mitöl hülyültél meg ennyire?
Néro2
Mottó:
Aki Nagy Orr Bán rendszarát támogatja az vagy csak vegetatív idegrendszerrel jött a világra vagy maga is pont olyan korrupt mint a rendszar amit támogat.

Gondolom azt várták , hogy a világ menjen ki a temetőbe és lője tarkón magát , hogy azzal se keljen bajlódniuk.
csak úgy....
@Őrnagy: hízeleg neked a budai hóhér,te elmebeteg!:)
te belebolondultál a fidesz és a ruszki propaganda hazugságaiba, persze erre a gondolkodásra képtelen magyar prolik fogékonyak!
jáger laszló
1 biztos
Az orosz földet nem kehet letörölni a föld színéről!!Dontól az Amurig továbbra is marad!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
@gina: Román cigányt látnál, bolsiék szarkupaca!? Nézz tükörbe!
ómió
@Eladott Ország: Már megint a tetves bolsiságotok másrahazudása van nálad "programban"!? Nem túl izzadságos!?
Sámannus
Ne játszátok má az agyatokat tyupin csicskák. Akár mekkora seggnyalók vagytok, eszetek mint egy marék lepkének. Hát ki koldul drónt Irántól? Ki küldi a sigílyt Kelet-Ukrajnába? A szírek? Ne röhögtessetek. Ez natyhatalom? Á dehogy csak egy tyúktolvaj akinek kell ami a másiké. Ilyen eccerű. Az orosz már csak árt magának és az emberiségnek. Nem oszt nem szoroz, csak hazudoznak, és a múltjuk sötét Ukrajnában. Két háromszázezer halott ma nem 5-10 millió mint amit Sztálin tett, de az ma is bármikor megtörténhet. Az emberiséget a kezdeményező fenyegeti. Az oroszoknak a fegyverkezés miatt kell ukrajna ilyen eccerű...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.