A történész szerint a legfontosabb a népirtással felérő megszállás megállítása, de vannak más tényezők is. Orosz vereséggel lehetne leginkább megállítani a további háborúkat, és megakasztani a zsarnokság terjedését. Az első és legfontosabb ok szerinte az, hogy az embertelenséget meg kell állítani. Amit az oroszok művelnek a megszállt területeken, az népirtással ér fel, így e területek felszabadításával az ukránok életeket is mentenek. A XX. századi kelet-európai tömeggyilkosságok történetéről könyvet is író Snyder szerint ez önmagában is elegendő indok, hogy ukrán győzelemre van szükség, de vannak további fontos okok is. A következő pont a nemzetközi jognak megfelelő rend helyreállítása. Ennek alapja, hogy egy ország nem támadhat meg egy másikat, és nem foglalhatja el a területét. Oroszország háborúja nyilvánvalóan illegális, de a jogrend nem védi meg önmagát. Véget kell vetni a birodalmak korának, szól a harmadik érv. Snyder szerint ez lehet az utolsó háború, amit a...

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Jozefina
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Okos érveket sorakoztat fel Timothy Snyder történész! A világ békeszerető többsége is valószínűleg így gondolkodik, ezért is lehet Oroszország általnos elítélése az agresszor cselekedetéért!!!
csak úgy....
"Kimaradt, hogy Oroszország mióta létezik csak és kizárólag szenvedést és halált hozott mindenkire akivel kapcsolatba került beleértve a saját polgárat is.
Soha egyetlen olyan esemény nem történt amikor az emberi értékek oldalán állt volna.

Minden golyó ami gyengíti jó helyre megy." (Ahura Mazda/ 444)
csak úgy....
@KisTehen: már megint a múltban kószálsz, te fidesz gyökér?
ha nincs semmi okos dolgod, akkor inkább ne untass!
csak úgy....
@KisTehen: már mondtam, hogy ne untass balga boci!
te mi pitsca vagy egyáltalán az 0rbáni munkaalapu társadalomban,
egy here ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.