Megérkezett Moszkvába Lynne Tracy, az Egyesült Államok új oroszországi nagykövete – közölte csütörtökön a Twitteren az amerikai diplomáciai képviselet.

Megérkezett Moszkvába az új amerikai nagykövetFotó: SAUL LOEB / AFP

Az amerikai szenátus december végén hagyta jóvá a karrierdiplomata Tracy kinevezését. Kinevezéséhez Moszkva még szeptemberben megadta a hozzájárulását.

Tracy az első nő, aki valaha is betöltötte ezt a hivatalt. Beszél oroszul, és már korábban is dolgozott Moszkvában: 2014 és 2017 között a nagykövetség helyettes vezetője volt.

Tracy a közelmúltig az Egyesült Államok örményországi nagykövete volt, 2012-2014 között Közép-Ázsiáért felelős államtitkár-helyettes, 2010-2011-ben pedig a türkmenisztáni diplomáciai misszió helyettes vezetőjeként dolgozott.

A pakisztáni Pesavar amerikai konzulátusának munkatársaként a RIA Novosztyi hírügynökség szerint Tracy megkapta a külügyi tárca "hősiességért" járó kitüntetését, miután túlélt egy fegyveres támadási kísérletet. Teljesített szolgálatot még Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Afganisztánban.

Az előző oroszországi amerikai nagykövet, John Sullivan, feleségének súlyos betegsége és halála miatt távozott szeptemberben idő előtt a posztjáról, amelyet közel három évig töltött be.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Sok sikert a munkájához!!! Sok múlik a diplomáciai képességein!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Jozefina
Sok sikert a munkájához!!! Sok múlik a diplomáciai képességein!
Emmersson71
@Horizont: Mitől bátor? Moszkvában nincsenek harcok, egy diplomatát pedig nem fognak bántani.
Toller Béla
@Emmersson71: Nem sok fogalmad van az ottani viszonyokról ! Elég egy film a TV-ben, máris öten akarna beléd hajtani, tízen megállítani, több ezren beléd vágni a kést ...
jesz
Ennek a nagykövetnek nagy sikere lesz...az oroszok imádják, ha valaki az anyanyelvükön beszél velük...ez verhetetlen előny.
Németh István
@Horizont: most tényleg, te valami elmebeteg, vagy tényleg elmefogyatékos vagy?!?! Az az aljas szöveg amit produkálsz még arra sem jó, hogy azon valaki is röhögjön! Aztán van/lehet mindenkinek véleménye, esetünkben az adott személyről, de majd meglátjuk a működését, tud-e tenni a szaros, rohadt gazdái irányában az usa aljas tevékenységének befejezése érdekében! Mennyiben képes felfogni az igaz valós helyzetet mi szerint az usa aljas pénzügyi mecénásai az ukrán területeket felvásárolva, azt a magánterületüknek tekintve, az őshonos néppel a benszülött ukrán-orosz és különféle nemzetiségekkel - azt pénzelve más nemzetek által is - háborúba kényszerítik az őshonos orosz polgárokkal szembe!!
De egy dolgban bizos lehetsz! >> akkor lesz béke és nyugalom Európában ha a moslék usa-nató armada eltakarodik, az Eu. háborús bűnös vezetése akik aljas korrúpt, buzi gecikből áll eltakarodnak a börtönbe akasztásilag kerűlnek előkészítésre!
Bástya Béla Elvtárs
@Őrnagy: Hagyd! Ő is egy karrierdiplomata, csak a követségét www.propeller.hu néven emlegetik! Neki ennyi jutott!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.