A híressé vált orosz Meduza mostantól a nemkívánatos szervezetek listáját gazdagítja. 

Oroszország tovább fojtogatja a demokráciát – Betiltották a legfontosabb független hírportáltAFP

Az orosz főügyészség csütörtökön felvette a Meduza független híportált a nemkívánatos szervezetek listájára – számolt be róla a 168.hu.

A szervezet munkatársai, valamint támogatói ezután akár börtönbüntetéssel is sújthatók.

Az egyik legjelentősebb független orosz médiumot, a Meduzát 2014-ben alapították Rigában a Lenta.ru hírportál korábbi munkatársai, akik felmondtak miután a portál tulajdonosa, Alekszandr Mamut úgy döntött, hogy kirúgja Galina Timcsenko főszerkesztőt. A Meduzát az orosz igazságügyi minisztérium már 2021-ben „külföldi ügynöknek” minősítette. A főügyészség mostani véleménye szerint a Meduza tevékenysége fenyegetést jelent az Oroszországi Föderáció alkotmányos rendjének alapjaira és biztonságára.

Ezután a szervezetnek be kell szüntetnie minden oroszországi tevékenységét és a hatóságok zárolhatják a szervezet Oroszországban lévő pénzeszközeit, vagyonát, továbbá a vele együttműködő orosz állampolgárokat büntetőjogilag felelősségre lehet vonni.

Mostantól ráadásul a szervezet által közzétett anyagok terjesztése vagy a rájuk hivatkozás is bűncselekménynek minősül.

Forrás: 168.hu

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
Be kellene vezetni az EU konfortábilis Ukrán demokráciát! Ott bezzeg minden rendben van. Ukrajnáman teljes a demokrácia és korrupció sincs. Ukrajnában minden "független" nyugati hírportál szabadon működhet, amíg nem sértik a náci ukrán kormány tevékenységét és az USA geopolitikai érdekeit!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Maccska
Beszélhetünk még egyáltalán a véleménynyilvánítás szabadságáról Németországban?

– Könyvemben idézek egy felmérést, amely szerint a németek 64 százaléka nemmel válaszol erre a kérdésre. Úgy vélik, számos téma esetén nem árt az óvatosság.

Így például a migráció vagy a gender kérdésében, de Ukrajnával kapcsolatban is: ez utóbbiban szintén nagyon egyoldalúak a médiabeszámolók.

Szerintem riadójellel ér fel, ha ilyen sok ember azon a véleményen van, hogy jobb, ha meg sem mukkan. Nem azért lettünk szabadok 1989–90-ben, hogy újra suttognunk kelljen, ha azt gondoljuk, hogy nem az elvárt véleményen vagyunk. A könyvemhez az előszót egy humorista írta, aki viccet mert csinálni Greta Thunbergből, de támadáscunamit kapott a nyakába, és nem is hívták meg többé a kollégái. Másoknak pedig a szerződését nem hosszabbítják meg.

– Mi a véleménye a német közmédiáról?

– Az a probléma, hogy 8,5 milliárd euróval, kötelezően befizetendő tévédíjjal finanszírozzuk. Így aztán különösen bosszantó, hogy olyan világot tárnak elénk, ami nem felel meg a valóságnak vagy igencsak torzított. A baloldaliak–zöldpártiak a kreatív szakmákban mind túlreprezentáltak, ami ahhoz vezet a felmérésekben is visszaigazolt módon, hogy egyre több német fordul el a demokráciától, mert nem hisz a rendszerben. Ez veszélyes dolog, ezért is olyan fontos a szólásszabadság.
csak úgy....
és ugyan ezt szeretné egy csomó gügye magyar! nagy az 0rbán állatkertje..
Őrnagy
Be kellene vezetni az EU konfortábilis Ukrán demokráciát! Ott bezzeg minden rendben van. Ukrajnáman teljes a demokrácia és korrupció sincs. Ukrajnában minden "független" nyugati hírportál szabadon működhet, amíg nem sértik a náci ukrán kormány tevékenységét és az USA geopolitikai érdekeit!
csak úgy....
@Maccska: te idióta,neked halvány lila fingod sincs németországról csak hülyeségeket pofázol! te csak a ruszki-fidesz propagandát szajkózod!
egyáltalá, tudsz te németül, hogy itteni eredeti dolgokat olvasgass vagy politikai vitákat eredetibe nézhess?
csak úgy....
@Őrnagy: téged kéne bevezetni az istállóba a többi marha közé!
Shikari
"Független"= rendszerellenes, felforgató, buzi, intoleráns, agresszív
Bárcsak itthon is betiltanák a sok selejt uszító lapocskát!
csak úgy....
@Shikari: na megjött a másik szarhoz sem értö! :)
Őrnagy
@Shikari: A Szaros Gyurka által finanszírozott Magyarországon megjelenő "független" sajtó csak "független" híreket és információkat tartalmaz! Aki ezt kétségbe vonja az vagy Orbán, vagy Putyin pincsije (ez alapvető minimum), és a szabad sajtó ellenes autokrácia híve! Ugyanez a Helyzet Németország összes engedélyezett teljesen "független" (Szaros Gyurka stábja által közvetlenül ellenőrzött és a demokrácia nevében szigorúan cenzúrázott) sajtótermékénél is!
Úgyhogy te is csak egy Putyini propagandista vagy! És punk tum!
human
Amit Oroszországban látunk azt szánja jövőnek Magyarország számára Orbán :(
Maccska
@csak úgy...: – Nagy hullámokat vetett tavaly Németországban, amikor hátat fordított a Bild napilapnak, illetve az Axel Springer kiadónak, mert elege lett a szivárványmozgalom támogatásából. Hogyan történt ez?

– Tulajdonképpen semmi drámai nem történt, csak munkahelyet váltottam, mivel ebben nem értettem egyet a kiadó álláspontjával. Talán különösen érzékeny vagyok az ilyesmire, hiszen az NDK-ban nőttem fel. Természetesen semmi kifogásom nincs az ellen, hogy bárki emberek hátrányos megkülönböztetése ellen harcoljon, vagy úgy éljen, ahogyan csak akar. De a kiadónknál nemcsak a (szivárványos) zászlót húzták fel, hanem körleveleket küldtek körbe, amelyek szüntelenül hangsúlyozták, hogy a Bild az LMBTQ-mozgalom pártján van. Ahogy említettem, magánszemélyként támogatom azt, akinek megsértették a jogait. De újságíróként nem állok mozgalom mellé, a klíma- vagy a szakszervezeti mozgalom mellé sem, ahogyan politikai pártok mellé sem. Ráadásul a szivárványos mozgalomban igen radikális erők is szerepet kapnak, ami ahhoz vezet, hogy támadás érte J. K. Rowlingot, a Harry Potter-könyvek szerzőjét, amiért azt állította, hogy azok az emberek, akik menstruálnak, nők. Márpedig az LMBTQ-mozgalom homofóbiának, illetve transzfóbiának tartja, ha valaki ezzel egyetért.
Maccska
@csak úgy...: Ralf Schuler: „LMBTQ-idiótákkal nem menetelek”
A baloldaliak a kreatív szakmákban mind túlreprezentáltak, ami ahhoz vezet, hogy egyre több német fordul el a demokráciától, mert nem hisz a rendszerben. Ez veszélyes dolog, ezért is olyan fontos a szólásszabadság — mondta lapunknak Ralf Schuler, aki a szivárványos mozgalom miatt szakított lapjával és kiadójával.
Maccska
@csak úgy...: A média – főleg Németországban, de Európa más részein is – nagyon migrációbarát, és a bevándorlásnak csak az előnyeivel foglalkozik.

Azt, hogy ezzel problémák is együtt járnak, elhallgatják. A gendertémában is mindenki a toleranciát és az empátiát látja, ami remek, de a szivárványos mozgalom ennél jóval sokszínűbb. Vannak közöttük, akik valójában a heteronormatív világképet akarják visszanyesegetni. A szövetségi kormány például olyan „felelősségközösség” kialakítását tervezi, amely több ember között is lehetővé teszi a házasságot. Demokrata vagyok, nincs kifogásom ellene, ha valaki így akar élni, de úgy vélem, ez a társadalom olyasfokú átalakításával jár együtt, amit viszont én nem akarok. Állja ki a szivárványos mozgalom is a demokratikus vita próbáját a parlamentben vagy a piactéren!

De az nem járja, hogy ne lehessen rá nemet mondani, mert akkor oda jutunk vissza, ahol korábban voltunk: az ember már ki sem nyithatja a száját!
Shikari
A teljes nyugat öngyűlölő fehér ellenes és hazug, mocsok lett!
csak úgy....
@Maccska: 20:51 ez egyszerüen nem igaz! erre kérek eredeti német cikkeket,mert az hazugság!
Maccska
@csak úgy...: Kérdeznék valamit ettől az atomerőműveket bezárató, lignitbányákat nyitó és bővítő, falvakat, temetőket és templomokat ledózeroló „zöld” seggfejtől:

Ti most tényleg háborúban álltok Oroszországgal?

Kétszer nem volt elég, bassza meg?

S most kivételesen van olyan opció, hogy csak ti pusztultok el?

Amúgy Paranoid Android elég jól összefoglalta:

Magyarország nem áll háborúban Oroszországgal, a német külügyminiszter meg elmebeteg

Német, zöld – ez két olyan súlyos agybaj, ami együtt valószínűleg elég nemcsak Németország, hanem a világ elpusztításához is.

„A német külügyminiszter és alkancellár tipikus példánya az ostoba, műveletlen, szeretethiányos, voluntarista ribancnak, aki primitív ideológiák bűvöletében él és egy koncentrációs tábor kápójának agresszivitásával küzd bármi ellen, amit elé löknek vagy azért amit kijelölnek a számára.

Hihetetlen, hogy egy ilyen fogyatékos senki ilyen magasra juthatott Németországban. De ha a többi kretént nézzük, aki hatalomban van arrafelé, ez egyáltalán nem meglepő. Annalena Baerbock butasága még a brüsszeli és nyugati politikai felsőelitjében is kiemelkedő. De miután egy agresszív nőről van szó, aki a pártja révén zsarolási potenciállal is rendelkezik, még ki se lehet rúgni, és nem lehet lecserélni valakire, aki nem ürít maga alá.

„Oroszország ellen vívunk háborút, és nem egymás ellen”

– mondta ez a barom.

És teljesen komolyan is gondolja. Nyilvánvaló, hogy a német politika ma pontosan ugyanannyira veszélyes Európára, mint 1914-ben és 1933 után.

Az amerikai befolyás és érdekek persze lényegesebbek most, mint akkor, de a német nemzetiségű hatékony elmebetegek ugyanúgy életveszélyesek, mint bármikor máskor. A németeket bármire rá lehet venni egy kis jól sikerült propagandával, és az Annalena Baerbockhoz hasonló agresszív és gonosz férgek, habár maguk a személyükben mindig sikeresen kerülik a közvetlen veszélyt, bárkit szívesen sodornak háborúba és küldenek mindenki mást a frontra.”
Maccska
@csak úgy...: A Bild nevű német napilap parlamenti irodáját tavaly nyárig vezető Ralf Schuler, aki a Mathias Corvinus Collegium (MCC) kétnapos konferenciájára érkezett Magyarországra, korábban éppen az ideológiai megfelelés kényszere miatt mondott le pozíciójáról.

A szakember most a Médiapiacnak adott interjújában azt mondta, az elmúlt években finoman szólva sem biztató dolgok történtek a német médiában, "ha azt nézzük, hogy a kiadó Axel Springer valójában azért távolította el a digitális kiadás főszerkesztőjét, Julian Reicheltet, mert nyíltan vállalta a konzervatív nézeteit.

A konzervatív eszméket pedig szélsőjobboldalinak, gyakorlatilag nácinak tekintik az egész fősodratú német sajtóban"

– jelentette ki.

Ralf Schuler jelenleg saját cégét vezeti, amely Youtube-csatornákat működtet, hiszen szavai szerint

jelenleg az internet jelenti az egyedüli fórumot, ahol a konzervatív nézetek megjelenhetnek, és szerencsére sokan élnek is ezzel a lehetőséggel.
Clavigo
@Shikari: Életedben nem jártál még Nyugaton... more. Az ,hogy kijársz kukázgatni a Nyugati - p.udvarra,,,,,az még nagyon kevés.
csak úgy....
@Maccska: papagájnak kurva jó vagy, az sem mond semmi értelmeset,csak amit betanult!
Maccska
@csak úgy...: Tanulj meg magyarul.
Maccska
@csak úgy...: In einer Ansprache am Dienstag bei der Parlamentarischen Versammlung des Europarats in Straßburg hatte Bundesaußenministerin Baerbock gesagt, man kämpfe „einen Krieg gegen Russland“.
Maccska
@csak úgy...: A német külügyminiszter kimondta, hogy az Európai Unió háborúban áll Oroszországgal
Először fordult elő, hogy egy EU- vagy éppenséggel NATO-tagállam vezető politikusa egyértelműen hadviselő félként határozza meg a mögötte álló szövetséget Oroszországgal szemben.
m73
@Shikari: mint a prosti srácok és társait:-)
csak úgy....
@Maccska: „Wir führen einen Krieg gegen Russland und nicht gegeneinander.“
ezt mondta a csaj és van némi különbség,persze te nem tudod értelmezni!
"Dann der wichtigste Teil der Antwort: „Das Völkerrecht ist eindeutig: Die Ukraine dabei zu unterstützen, ihr in der UN-Charta verbrieftes individuelles Selbstverteidigungsrecht gegen den völkerrechtswidrigen Angriffskrieg Russlands auszuüben, macht Deutschland nicht zu einer Konfliktpartei.“
ugye nem érted? :) -tanulj tino...
www.bild.de/politik/ausland/politik-ausland/jetzt-erklaert-baerbock-ihren-hammer-satz-wir-kaempfen-krieg-gegen-russland-82689320.bild.html
Maccska
@csak úgy...: Utólagos magyarázkodás.A picsa egy hülye.
Maccska
@csak úgy...: Népszava:. Mindezek fényében nem teljesen világos, hogy Annalena Baerbock tényleges hadviselő félként tekint-e Németországra - és az Európai Unióra -, vagy csak egy igen felelőtlen kijelentést tett, amely muníciót ad az orosz állami propagandának, amely szerint a fegyverszállítással a nyugati szövetség lényegében belép Ukrajna oldalán a háborúba.
Maccska
@csak úgy...: Hihetetlen, hogy egy ilyen fogyatékos senki ilyen magasra juthatott Németországban. De ha a többi kretént nézzük, aki hatalomban van arrafelé, ez egyáltalán nem meglepő. Annalena Baerbock butasága még a brüsszeli és nyugati politikai felsőelitjében is kiemelkedő. De miután egy agresszív nőről van szó, aki a pártja révén zsarolási potenciállal is rendelkezik, még ki se lehet rúgni, és nem lehet lecserélni valakire, aki nem ürít maga alá.

„Oroszország ellen vívunk háborút, és nem egymás ellen”

– mondta ez a barom.
Maccska
@csak úgy...: Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke betiltott 11 politikai pártot Ukrajnában, köztük a legnagyobb ellenzéki pártot, az Ellenzéki Platform - Az életért - nevű baloldali szervezetet is. Az elnök szerint a betiltott pártok oroszbarátok.
csak úgy....
@Maccska: mi közöd hozzá, foglalkozz orbánnal és a fideszes lopásokkal?!
putyin börtönbe záratja vagy kinyiratja a politikai ellenfeleit, az ellen miért nem ugrálsz te nagyon hülye!?
Maccska
Kim Iversen, a washingtoni The Hill politikai lap „Rising" című műsorában arra hívta fel a figyelmet, hogy az amerikai mainsteam média figyelmen kívül hagyja Volodimir Zelenszkij ukrán elnök antidemokratikus törekvéseit - mutatott rá az Origo.

Kim Iversen szerint „az amerikai sajtóorgánumoknak ugyanúgy el kellene ítélniük Zelenszkij elnök magatartását, ahogy elítélik Vlagyimir Putyin orosz államfő sajtószabadság elleni megnyilvánulásait”.

A műsorvezető emlékeztetett rá, hogy a hadiállapotot Volodimir Zelenszkij arra használja fel, hogy ellehetetlenítse az ellenzéki hangokat, antidemokratikus keretek között megszilárdítsa a saját hatalmát.

Zelenszkij elnök ugyanis vasárnap bejelentette, hogy központi, állami irányítás alá vonják Ukrajna összes hírtelevízióját.
csak úgy....
@Maccska: putyin börtönbe záratja vagy kinyiratja a politikai ellenfeleit, az ellen miért nem ugrálsz te nagyon hülye!?
csak úgy....
@Maccska: na mi van gyogyós, nem érted a kérdést!? :)
csak úgy....
@Maccska: ezt faxán lerendezted te ökör! :) téged csak az ukrán belügy zavar?
te egy kurva nagy birka..
Maccska
@csak úgy...: Az ukrán belügy sem zavar.
Én csak tényeket ismertetek.Rájöhettél volna már te barom.
csak úgy....
@Maccska: putyin börtönbe záratja vagy kinyiratja a politikai ellenfeleit, az ellen miért nem ugrálsz te nagyon hülye!? ez szerinted nem tény? :)
te egy két krajcáros russzki seggnyaló ócska ember!
Maccska
@csak úgy...: Leszarom hogy mit művelnek ezek az idióta szlávok.Csak tényeket ismertetek te fasz.Nem minősítek.
csak úgy....
@Maccska: az nem tény,hogy putyin egy gyilkos? ezt miért nem közölted eddig?
esetleg,szerinted neki szabad gyilkolni a politikai ellenfeleit?
csak úgy....
@Maccska: lófaßt tényeket, te putyi és orbán valagát nyalod! te fasz!
Maccska
@csak úgy...: Putyin és Zelenszky között nincs különbség.
A ruszkik meg az ukránok között sincs.
Üssék egymást.Legyen vége minél előbb.
csak úgy....
@Maccska: te egy embernek nem nevezhetö elmebeteg jószág! -talán még keresztény is?
csak úgy....
@Maccska: csak óvatosan a templomba, még rádszakad a kupola! :) te megkersztelt senkiházi..
Maccska
@csak úgy...: Donald Trump: Atomháborúhoz vezethetnek az Ukrajnának szállított tankok
Először jönnek a tankok, aztán az atomtöltetek. Inkább vessünk véget ennek az őrült háborúnak, most! Nincs nehéz dolgunk
– írta a volt elnök saját, Truth Social nevű közösségi platformján.

Itt az újabb őrült ukrán ötlet, amivel atomháborút robbantanának ki
ORIGO2023.01.26. 18:55
Ukrajna kikönyörögte, hogy a nyugati hatalmak tankokat küldjenek, másnap pedig már újabb őrült követeléssel rukkoltak elő: vadászgépeket akarnak
Őrnagy
@csak húgy...: Miért nem költözöl ebből a keresztény országból (ahol a nem vallásos emberek 95 %-a is meg van keresztelve) egy muszlim országba USA fasszopó seggfej büdösbogár, ha neked a kereszténység szitokszó?
verőce21
@Őrnagy: Elköltözött már, egy német faluból csahol ide...!
Őrnagy
@verőce21: Úgy érthető! Beállt magyarellenes propagandistának. Máshoz nem is ért.
Shikari
A magyarellenes csürhe a szólásszabadság sikoltozása mellett akar minden eltérő véleményt elfojtani!
Nem engedünk a hordának és minden nap fájdalmasan odabaszunk nekik. Az igaz szótól retteg ez a gyűlölködő minoritás, hát adjunk nekik! :-)))))))))))
m73
@Shikari: látom rosszat álmodtál barom:-) Hogyan tudsz fájdalmasan oda baszni a fotelból,te senkiházi? Kávé helyett narkót szívtál? A kurvaanyádat:-)
Alfa
mennyi kibaszott háborús bűnös kommunista orosz putyin barát fasiszta-náci jött össze ide
csak úgy....
@verőce21: @Őrnagy: @Shikari: jó reggelt a buta proli uraknak, szomorkodva látom, hogy ti egyre jobban elbutultok! :)
sunoge
@Maccska: Trump-ot idézni olyan, mintha egy elmebeteg véleményét tolmácsolnád, szerintem ereszd el, mert téged is minősít. Nincs klímaváltozás, fűtsünk szénnel...persze... Az egy igazi idióta.
ómió
"Fojtogatja"?! Csak nem az "ukrán szintet" próbálják elérni!?
verőce21
@csak úgy...: Nem mi, te vagy már elhülyülve, mint MZP-d...!
csak úgy....
@verőce21: te csak egy kényszeres,visszamaradott elmebeteg! :)
verőce21
@csak úgy...: te pedig kényszerítés nélkül vagy elmebeteg...!
csak úgy....
@verőce21: mondja ezt a falu bolondja? :) akkor nem mondta senki...
verőce21
@csak úgy...: 11:01) Ezt is mondja a falu bolondja! akkor nem mondta senki...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok