Szembement-e az Unió értékeivel Várhelyi Olivér, ezt vizsgáltatná ki az Európai Parlament. A bővítésért felelős biztos hiába marad a helyén, az EU-nak és a tagjelölt államoknak már sokat ártott. Várhelyi Olivér bővítési és szomszédsági ügyekért felelős biztos tevékenyégét értékelve, Szrdjan Cvijics, a belgrádi Biztonságpolitikai Központ Nemzetközi Tanácsadó Testületének elnöke. A politológus szerint 2019-ben, Várhelyi kinevezésekor is tudni lehetett, hogy nem jó ötlet az EU-ban már akkor is „fekete bárányként” számontartott Orbán Viktorhoz ennyire közel álló diplomatára bízni a csatlakozásra várók számára fontos, az EU-n belül viszont jelentőségét vesztett biztosi posztot. „Akik nem támogatták a kinevezését, attól tartottak, hogy ezzel a döntéssel megnehezülnek a felvételi tárgyalások: tovább csökken az Európai Bizottság szerepe a folyamatban, az irányítás a tagállamokhoz kerül, köztük is a legnagyobbakhoz” – magyarázta.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: sgl
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
12 év alatt ezek a mocskok teljesen lejáratták a magyar politikát.
Jozefina
Várhelyi Olivérnek ilyen esetben, ilyen posztról önként és dalolva kellene lemondani, hiszen akár hogyan is, de nincs bizalom iránta az EU-ban.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.