A nyugalmazott tábornok Petr Pavel komoly katonai karrier után váltott a politikára.

Hobbifotós és motorozik az irodalomimádó új cseh elnök

Petr Pavel alaposan elverte Orbán Viktor barátját. Forrás: World News

Petr Pavel nyugalmazott tábornok nagy fölénnyel, a voksok 58 százalékát bezsebelve nyerte meg az elnökválasztást, míg a dúsgazdag oligarchából politikussá avanzsáló volt kormányfő, Andrej Babis mindössze 42 százalékot ért el – írja a Blikk.

Az erősen Nyugat-barát katonatiszt a népszerűségét igencsak fiatalon alapozta meg: a jugoszláv háború idején alig 30 önkéntes élén több mint 50, a szerbek által ostromolt francia egyenruhás életét mentette meg, amiért Párizsban és Prágában is kitüntették.

Noha karrierje csúcsán a NATO Katonai Bizottságát is vezette, atlantista elköteleződését többen megkérdőjelezték, arra hivatkozva, hogy huszonéves korában, még a Varsói Szerződés idején szerelt fel és lett a hírszerzés ügynöke, ráadásul tagja volt az állampártnak is.

Ám ennek ellenére is szimpatikusabbnak bizonyult a választók szemében, mint Babis, aki a korábbi években többször is súlyos gazdasági bűncselekményekbe keveredett, ellenfele ráadásul többször azzal támadta, hogy túl szoros a viszonya a magyar miniszterelnökkel.

A hivatalos, NATO-önéletrajza szerint Petr Pavel folyékonyan beszél angolul, franciául, valamint oroszul és neves brit akadémiákon végzett. Felesége ugyancsak katona, Eva két fiúval ajándékozta meg. Úgy tudni, az új cseh elnök imád utazni, egyik kedvenc elfoglaltsága a motorozás, szenvedélye az irodalom és érdeklődik a fotózás iránt is.

Forrás: Blikk

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

teuton
Nocsak, nocsak... A potrohos magyar utcai harcos "tamogatasa" nemhogy pozitivan, hanem negativan sült el a cseheknel... Mint Fico, Borissov, Bolsonaro, Salvini, Jansa, Rajoy meg a többi havernal, akik mind elbuktak...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
mit keresett Szerbiában 50 francia egyenruhás? Csak nem idegenlégiósok voltak, akiket a csetnik partizánok megszorongattak?

...és még milyen komoly harctéri karrer áll mögötte? ...lödözte a tálibokat(is).?
csak úgy....
@Horizont: ez egy utánpótlás a shikari féle gyogyós válogatottból!
csak úgy....
@Őrnagy: szedd a gyógyszereidet te buta "fasszopó" ! :)
Bástya Béla Elvtárs
@Őrnagy: Várom a pillanatot, mikor lesz a vezérezredes hadseregtábornok!!!
magyar1
Na akkor ott majd a motorsportot támogatják nem a focit az adófizetők pénzéből?
ómió
Azért, ahogy mondják, a militáns vénája se kutya!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.