Vasárnap kora délután gyulladt ki az épület. 

Megszűnt a robbanásveszély az erdélyi Marosvásárhelyen, ahol vasárnap kora délután kigyulladt egy több tonna műtrágya tárolására is használt raktárépület – közölte a Maros megyei vészhelyzeti felügyelőségre hivatkozva az Agerpres román hírügynökség.

A marosvásárhelyi lerakatnál vasárnap helyi idő szerint 13 óra körül csaptak fel a lángok 1500 négyzetméteren, a sűrű füst miatt a környék lakosságát is riasztották a Ro-Alert segélyhívó rendszeren keresztül.

A raktárépületben elektronikai felszerelések és gépkocsik mellett műtrágyát is tároltak, mely a hőségben könnyen felrobbanhatott volna. A Maros megyei vészhelyzeti felügyelsőég késő délután közölte, hogy megszűnt a robbanásveszély, miután az épületben tárolt rakomány egy részét – többek között 15 tonna műtrágyát – kihordták.

Több, mint 1500 négyzetméteren égett egy műtrágya tárolására is használt épület Marosvásárhelyen

Fotónk illusztráció!
Fotó: 123RF.com

A lángokban álló épülethez a helybéli tűzoltók mellett a környező megyék – Hargita, Szeben, Kolozs és Beszterce-Naszód – tűzoltóit is riasztották, az oltásban 70 szakember vesz részt 18 speciális járművel.

Késő délután még zajlott a parázsló gócok felkutatása és oltása. A helyszínen szintén nagy erőkkel jelenlévő mentősök segítségére nem volt szükség, senki sem sérült meg a tűzben.

Forrás: MTI
Fotó: 123RF.com

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
És!?!?! Ez mennyiben gond vagy hír?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.