Egy orosz ellenzéki politikus szerint az EU-ban afféle "ötödik hadoszlop" lenne Magyarország, Orbán Viktor oroszbarát, náci politikája miatt. Az amerikai Alexander Rogers politológus szerint Orbán nem oroszbarát, csupán gazdasági jólétre törekszik, Magyarországnak pedig semmilyen haszna nem származik az EU-tagságból.

"Nácizmustól meg nem tisztított ország" hazánk egy orosz képviselő szerint

Orbán egy orosz ellenzéki szerint oroszbarát, náci politikus. Forrás: Facebook, Orbán Viktor

Igor Jakovenko orosz ellenzéki képviselő szerint Magyarország egy nácizmustól meg nem tisztított ország, ahol Németországgal ellentétben a második világháború után „nem volt hatalmi lusztráció” – írja az ukrán Dialog.

Orbán többször bizonyította nyilatkozataiban, hogy a fejében, a gondolkodásában biztosan van nácizmus, ez teljesen nyilvánvaló – jelenti ki a képviselő. A magyar kormányfő többször beszélt a faj tisztaságáról, arról, hogy nem szabadna vegyes házasságokat kötni. Ez a nácizmus, a legtisztább formában – vélekedett az ellenzéki újságíró, aki szerint:

Magyarország Orbán alatt egy ötödik hadoszlop lett a NATO-ban és az Európai Unióban… egy rémálomban.

Jakovenko megfogalmazása szerint a magyar miniszterelnök oroszbarát, náci vérszomjjal támogatja az Ukrajnában lévő orosz etnikum tagjait, az oroszok azonban egyáltalán nem kérik ezt a támogatást Putyintól.

Az orosz Nation News portál arról ír, hogy Alexander Rogers politológus, közgazdász szerint Magyarország függ az orosz gáztól, ezért nem engedi Orbán Viktor az orosz energiaszankciók terjedését.

Orbán saját gazdasági jólétére gondol, nem különösebben oroszbarát politikus. Meglehetősen konzervatív, a régi generáció politikusa, aki nem fogadja el az új zöldprogramokat. Ezért elég sok konfliktusa van az Európai Unióval, a bürokráciájukkal, másrészt pedig személyes konfliktusa van Bidennel

– vélekedett a szakértő, aki szerint a „konzervatív hozzáállása” miatt állhat közel a magyar kormányfőhöz Vlagyimir Putyin.

Rogers a szélsőjobboldali narratívát átvéve úgy fogalmaz: „A nyugati konzervatívok Putyint a világ hagyományos értékei védelmezőjének tekintik.”

Alexander Rogers szerint, ha Brüsszel szankciókkal sújtja Magyarországot, vagy nyomást gyakorol rá, Orbán Viktor nemes egyszerűséggel úgy dönt, hogy kilép az Európai Unióból. A politológus szerint

A magyarok számára az EU-ban való tartózkodás nem jár különösebb előnyökkel.

Nemrég számolt be az Index az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány bejegyzéséről, amelyben arról adnak számot, hogy a tagállamok hogyan finanszírozzák az Európai Uniót.

A társaság szerint Magyarország jól járt az uniós tagsággal. A legfrissebb adatok 2021-ből származnak, azok szerint Lengyelország körülbelül 13 000 millió euró pluszpénzben részesült, de lakosságarányosan Litvánia járt a legjobban, egy főre vetítve majdnem 600 euróban részesült a balti ország.

Egy főre vetítve Magyarország a 4. helyen szerepelt, tavalyelőtt nagyságrendileg 450 euróban (aktuális árfolyamon számítva 175 ezer forintban) részesült minden magyar állampolgár. „2021-ben Magyarország körülbelül 4300 millió euróban részesült az EU operatív működési költségvetéséből” – jelezte Horváth Sebestyén, az Oeconomus junior elemzője.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
magyarországra inkább az idiotizmus jellemzö, erre jó példa shikari,csizmás,pegero,örnagy,macsska...,és a föltünési viszketegségben szenvedö @KisTehen: !
ezek a buta faxok,még nácinak is gyöngécskék! :) ök csak ülnek a fotelba szaros gatyába és irkálják a butábbnál butább dolgaikat...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Al X
A felcsúti Cipollát nem csak nácizmussal. hanem nárcizmussal is lehet vádolni! De minek? Inkább meg kéne szabadulni tőle!
balos
@KisTehen: te szerencsétlen!Azt hiszed azért,mert december lesz a főváros attól jobb lesz neked?Hát megsugóm,hogy ott fogják palackozni neked az akkumulátoros "nehéz" vízet!Csak.hogy örülj baszd meg!
amortizáltok
nem is mert orbán lenyulja és a baráti körét ebből finanszirozza ez tény 99 % ban bizonyitható
csipetke
"A magyarok számára az EU-ban való tartózkodás nem jár különösebb előnyökkel" ---írja Rogers. És bizony igaza van. Ha megnézi bárki a szomszéd országokat, vagy csak a volt szoci országokat, mind lehagytak bennünket ezerrel, az emberek jobban élnek,többet keresnek, az országuk láthatóan fejlődik., EU-S PÉNZEKBŐL. Ezzel szemben mi van nálunk?Egy valag összeszerelő-gyár,akiket pont az alacsony munkabérekkel csalogatott ide ide orbán, pont ezért nem igyekezett a magyar béreket az eu-s fizetésekhez zárkóztatni. Aztán más Eu-s országban nem lenyúlták a pénzeket,hanem az országuk,és az emberek boldogulására használták fel. Nálunk egy bizonyos szűk kör gazdagodott ezekből a pénzekből. Van egy rakás puccos,drágafenntartású,kihasználatlan stadion, egy rakás látványberuházás, és ennyi. Minden más lepusztíva, az egészségügy, és az oktatás is.A románoknak volt ugyanilyen korrupt tolvaj kormányuk,de ők voltak olyan tökösek,és elzavarták őket a francba.
Lepényleső
...pedig egyszerű lenne a nácikat regisztrálni,- csak a különböző sorszámú pártkönyveiket kellene iktatni?
telegdilaci
@Al X:Ez szégyen hogy ilyen köpönyegforgató vállalhatatlan Miniszterelnöke van Magyarországnak,lassan már egy normális demokratikus Országnak nemkívánatos Orbán,nem értenek egyet a pávatáncos politikájával,már a Diktátorok úgy járnak hozzánk egymásnak adják a kilincset!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.