Három évvel a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után csaknem az összes nagy-britanniai választókörzetben hibának tarja a szavazásra jogosultak többsége a kilépést az Európai Unióból.

Szinte az összes brit hibának tartja a kilépést az EU-ból
Kép: Pixabay

Nagy-Britannia 2020. január 31-én távozott az EU-ból, miután az uniós tagságról 2016 nyarán rendezett népszavazáson a kilépésre voksolók kerültek szűk, 51,89 százalékos többségbe.

A brit távozás után tizenegy hónappal lejárt az átmeneti időszak is, amelyet a Brexit feltételeiről szóló megállapodás biztosított az átállásra.

Az átmeneti időszak után, 2020. december 31-én Nagy-Britannia az EU egységes belső piacáról és vámuniójából is kilépett, így attól az időponttól megszűnt az emberek, a tőke, az áruk és a szolgáltatások kötetlen kétoldalú mozgásának automatikus szabadságjoga is.

A Brexit harmadik évfordulójára az UnHerd Britain politikai és véleményportál és a Focaldata kutatóintézet közös felmérést végzett mind a 632 nagy-britanniai parlamenti választókerületben arról, hogy a lakók hogy vélekednek most a kilépésről.

A tízezer felnőtt britnek feltett kérdés úgy hangzott: egyetértenek-e azzal, hogy Nagy-Britannia hibát követett el, amikor kilépett az Európai Unióból.

Az UnHerd által ismertetett adatok alapján a 632 brit választókörzetből mindössze három volt olyan, ahol a többség nem értett egyet ezzel a megállapítással.

Mindhárom választókerület a kelet-angliai Lincolnshire megyében van, ahol a 2016-os népszavazáson különösen magas volt a kilépésre szavazók aránya.

Az UnHerd/Focaldata-felmérés ugyanakkor megmutatta azt is, hogy sok helyen gyakorlatilag teljesen átfordult a Brexit iránti közhangulat a népszavazás óta.

A kelet-londoni Barking városrészben, ahol 60 százalékos többség voksolt 2016-ban a kilépésre, most a választásra jogosultak 54 százaléka értett egyet azzal, hogy hiba volt Nagy-Britannia kilépése az EU-ból.

Ez megfelel az országos átlagnak: Nagy-Britannia egészében a megkérdezettek 54 százaléka ért egyet azzal, hogy hiba volt kilépni az Európai Unióból, és a megkérdezettek mindössze 28 százaléka mondta azt, hogy nem tartja hibás lépésnek a távozást az EU-ból.

Néhány héten belül ez a második olyan felmérés, amely azt mutatja, hogy a brit választók többsége elégedetlen a Brexittel.

A legnagyobb brit közvéleménykutató cégcsoport, a YouGov november végén elvégzett vizsgálatában szintén azt a kérdést tette fel a résztvevőknek, hogy szerintük helyes vagy helytelen döntés volt-e a kilépés az EU-ból. A válaszadók 56 százaléka nevezte hibának a Brexitet, és mindössze 32 százalék helyeselte hazája távozását az unióból.

A YouGov hangsúlyozta: a Brexitet hibás döntésnek tartók aránya soha nem volt ilyen magas, a kilépést továbbra is helyeslők aránya soha nem volt ilyen alacsony a 2016-os népszavazás óta.

Forrás: MTI

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
A HuExit jövője! Csak Magyarország 2 év után már államcsődig jutna! Az angol gazdaság ennyivel erősebb!
Persze, nagy a valószinűsége (szinte biztos), hogy a ""mészárosok, orbánok, tiborczok, szijjak, stb"" azonnal felajánlanák a teljes vagyonukat és megmentenék az országot!?!?!?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
A HuExit jövője! Csak Magyarország 2 év után már államcsődig jutna! Az angol gazdaság ennyivel erősebb!
Persze, nagy a valószinűsége (szinte biztos), hogy a ""mészárosok, orbánok, tiborczok, szijjak, stb"" azonnal felajánlanák a teljes vagyonukat és megmentenék az országot!?!?!?
Sámannus
Jár a börtön Orbánnak nem vitás!
Maccska
Ez hosszú távon dől el.
Szerintem jól jártak.
A gazdasági kapcsolatok újra fognak épülni olyan szintre,mint svájc és Norvégia .
Jelenleg a britek büntetés alatt vannak,hogy elvegyék mások kedvét a szökéstől.
Ezt azonban majd a gazdasági érdek felül fogja írni.
Shikari
Ezért fontos a niggerekkel lecserélni az angolokat. Azt mondanak, amit a gazdi elvár tőlük.
Huxit és legyen belső tisztogatás, aztán fejlődhetünk ezek nélkül is!
Őrnagy
Szerintem a Britek hangulati alapon döntöttek a kilépésről, nem racionális alapon. A Brit Szocik képviselők meg kifejezetten jól jártak, hogy közülük egyet se tartóztattak le a belga rendőrök, pedig kizárt dolog, hogy ahol 60 képviselő biztosan érintett, a Briteket minden korrupciós ügyből teljesen kihagyták volna az utóbbi 10 évben, amióta ez a korrupciós eldorádó folyik!
Jozefina
"A népszavazás során a szavazók 51,9 százaléka" Ez az 1,9 %-os többség igen kevés egy ilyen fontos kérdésben. Minimum 75 %-nak kellene lenni, amire már rálehet, fogni, hogy valóban a többség akarata. Ráadásul az az 51,9 % sem volt ellátva fontos információkkal. Most fújhatják a skót dudát!!! Eső után késő köpönyeg!!!
Őrnagy
Nekem az a sanda gyanúm, hogy a Britek nem a saját eszüktől hirdették meg a Brexitet, hanem egy távoli országból manipulálták a közhangulatot, hogy gyengítsék az Európai Uniót, a maradék könnyebb befolyásolása érdekében. Ma még nem látjuk tisztán a manipuláció folyamatát, csak azt, hogy így is alig volt több a kiválásra szavazó, mint a maradásra.
Katalina62
Késő bánat! Eső után köpönyeg!
Macskaszem
Unió nélkül, orbáni lopkodások terhe mellett már rég éhen döglöttünk volna. Ha kilépünk, ennek az országnak kampó. Így is a legcsóróbb ország vagyunk, exportunk 68%-a az uniótól függ.
Kilépés után, ha vámot is kell fizetni, ki a bánatos phasz akar majd velünk kereskedni? Esetleg a fizetések nem Európa alját nyaldossák majd, hanem Szomáliai alját, hogy maradjon pénz Orbánnak lopásra? És az miért is lenne jó mimagyaroknak?
Maccska
@Macskaszem: nem csak mi fogunk kilépni.Nem mi leszünk az elsők.
Tudod svájc és Norvégia sem eu tag.
Tehát meg lehet oldani.
A britek is el fogják érni amit svájc vagy Norvégia.Idő kérdése.Ezt hosszú távon kell nézni.
Philip Marlowe
"Szinte az összes brit hibának tartja a kilépést az EU-ból"

Na ja! Azért léptek ki...:)))))))
Macskaszem
@Maccska: Svájcot meg Norvégiát Gecisztánnal együtt emlegetni scifi kategória.
nezelodo
Még a brit szavazókat is megvezették! Pedig még Európa egyik legfontosabb politikusa, a mi vezérünk is, mennyire kérlelte őket, hogy ne tegyék, mert az ő befizetésük elmaradásával csökken az EU-ból ellopható milliók mennyisége, és ez neki is fájni fog.
Macskaszem
@Philip Marlowe: Utólag jöttek rá te balfasz, hogy durván átbaszta őket a kormányuk. Így járnak azok akik ész nélkül mennek a kolomp után.
FLETÓ
Szinte az összes ki akart lépni!!!
Dr. Proktor
Megvezethető ostoba emberek mindenhol voltak, vannak, lesznek!
A politikai marketinggel mind megvezethetők!
Pont mint a "Tomi mosópor a kék kristály erejével" és utána minden balfék azt vitte a boltból...
Ezeknek az embereknek ajánlom a TV SHOP adásainak nézését, hamar megszabadulnak a nyugdíjuktól, de beválnak náluk az utaztatásos eladási praktikák is!
Őrnagy
@Macskaszem: Szerény véleményem szerint az USA fasszopó libsi kretén barmokat a magyarsággal együtt emlegetni a legkreténebb, legaberráltabb scifi kategória
Őrnagy
@FLETÓ: Már egy jól feltett kérdéssel is jól lehet manipulálni a tömegeket, ahogy látszik a cikkben említett közvélemény kutatás eredményén is, amely szintén egy "jól" feltett kérdésen alapszik! Egy másként feltett kérdésre más eredmény születik.
Macskaszem
@Kőagy: @Őrnagy: Ez így van, Orbán Balázs éppen a napokban dicsekedett vele, hogy pontosan így manipulálják az ilyen idiótákat mint te meg a sikari macska, meg a többi idióta.
Őrnagy
@Macskaszem: Csak az USA fasszopó libsi barmokat próbálját manipulálni, mint amilyen te vagy! A a fityeszes birkákat nem kell manipulálni, anélkül is követik a kolompot, én meg hiába reménykedsz te Isten barma, még a fityesz csürhe se tud manipulálni!
csak úgy....
az angolokat boriszék baxták át a magyarokat 0rbánék fogják,de szerintem megérdemlik! míg ilyen buta faxok lézengenek magyarországon mint @Őrnagy: kis tehen,shikari,macsska,csizmás ...stb. nem is érdemeltek jobb sorsot!
KisTehen
@Macskaszem: ja ... már ott tartanak a manipulációban, hogy egy sima akku tartólemez gyár is környezetvédelmi katasztrófát fog okozni ...
KisTehen
@csak úgy...: az a szerencsétek, hogy itt vagyunk ... ezért nem fog megismétlődni 2006
csak úgy....
@KisTehen: kevesebb kábszert te kretén mert beledöglesz!
KisTehen
@csak úgy...: HAHAHAHA

én fűn élek ... nem tanultad általánosban?
sunoge
Aki ma Magyarország gazdasági és geopolitikai helyzete mellett a EU kilépésről vízionál, az súlyosan ostoba. Ha a NER-től kapja a nagy lét, még akkor is, mert abban az esetben az sem lesz oly nagy, és hamarosan kockáztatná a lámpavasos hercehurcát, ha meg a piacról él, akkor elég ha áttelepül pl.Albániába, nyomorogni tud majd ott is, mi meg elleszünk nélküle.
ómió
Akkor, ezek direkt "népszavaztak hibásan"?
KisTehen
@sunoge: akkor fejezzétek be ... nem vetted még észre, hogy a ti oldalatok beszél folyton a huxitról?
sunoge
@KisTehen: Mert a puhos barátod azt mondta, hogy nem azt nézzétek mit mondok, hanem hogy mit teszek. No és látjuk mit tesz a haverod.
sunoge
@ómió: Némileg többen voltak akkor a kilépés mellett szavazók, akik közül sokan végig sem gondolták, vagy téves infók (pl. csúnya kelet-európai munkavállalók) alapján hozták meg a döntésüket. Tehát nem jól vagy rosszul szavaztak, hanem csak egyszerűen szavaztak, de a következmények tükrében rájöttek, hogy rossz döntés volt. Nem olyan bonyolult.
Őrnagy
@KisTehen: Azért beszélnek állandóan róla, mert szeretnék a lépést kiprovokálni a regnáló kormányzattól, ami az azonnali bukásukat okozná, mert a magyar lakosság 80%-a nem akar kilépni. A MIHAM-os barmok, meg az elvakult fityesz hívő kisebb része támogatná a lépést legfeljebb, 20% támogatottsággal pedig öngyilkos lépés lenne a kilépés kezdeményezése.

Az ukreténekkel is azért rángattatták az orosz medve bajszát, mert azt remélték, hogy a háború megindítása szélvészgyorsan beindít egy olyan háború ellenes folyamatot Oroszországban, ami szétveri az Orosz föderációt, és szét lehet az egészet darabolni! Na ez éppúgy rosszul gondolták, mint azt, hogy a kilépésre való hergeléssel Magyarországon kormányt lehet buktatni olyanokkal, akiket az egész magyar lakosság szívből utál!
Namely
Még mielőtt rákattintottam a cikkre, tudtam, hogy hazudik a cím, és láss csodát, igazam lett :D
Cím:
"Szinte az összes brit hibának tartja a kilépést az EU-ból"
Alcím:
"csaknem az összes nagy-britanniai választókörzetben hibának tarja a szavazásra jogosultak többsége a kilépést az Európai Unióból."
Tehát mégcsak nem is az összes választókörzetben :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Ipari hazudozás, propeller a neved
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
neverland
Az akkori lánglelkű szélsőjobbos politikusok jól átbaxták a népet, de így is csak közel 4% volt a különbség, ami egy ilyen sorsfordító kérdésnél nagyon karcsú!

@Őrnagy: Nyugtával dicsérd a napot...
Namely
@neverland: ki szélsőjobbos a kampány nagy figurái közül? Persze tudom, a szóhasználatodban a "szélsőjobbos"=
"nem a globalista vállalati érdekeket néző" egyenlőség szerepel.
Peller Anikó
@KisTehen: 9:53, Ehhez már tényleg csökkentértelműnek kell lenned, műűűű.

Nem mindegy ha valaki beszél róla, vagy minden megszólalásában azt ordítja amit az irodából küldenek neki sikari.
Őrnagy
@neverland: Orbán is tisztában van a választók véleményével, hogy mindenki maradni akar az EU-ban! Orbán egy EU kilépési kísérletet nem kockáztatna meg 2/3-os biztos kilépési támogatás nélkül! Nem akar csúfosan elbukni rajta!
Én se támogatom a kilépést, pedig a Brüsszeli bürokrácia 2/3-át nagyon utálom, de az Európai embereket nem, és sokan így vannak ezzel.
neverland
@Őrnagy: Ez akkor mi? Manipuláció. A hatalomittas orbán ezt sem az ország érdekében teszi, hanem a saját érdekében!

Orbán: Én nagyon sokat tanultam Alijev elnök úrtól, hogyan kell jól vezetni egy országot

444.hu/2023/01/31/orban-en-nagyon-sokat-tanultam-alijev-elnok-urtol-hogyan-kell-jol-vezetni-egy-orszagot?utm_source=hirkereso&utm_medium=cpc&utm_campaign=orban-en-nagyon-sokat-tanultam-alijev-elnok-urtol-hogyan-kell-jol-vezetni-egy-orszagot
neverland
@Namely: Egy tévedés, hogy Amerika akarta a Brexit által meggyengíteni az EU-t. És bezony, nyugaton a szélsőjobboldal szereti, isteníti valami fura oknál fogva Oroszországot és Putyint. Ez... beteg!

www.politicalcapital.hu/hirek.php?article_read=1&article_id=385
simmering73
@KisTehen: 9:37 Ezt tudják meg a rendőrök, hogy füvezel.
Namely
@neverland: "Egy tévedés, hogy Amerika akarta a Brexit által meggyengíteni az EU-t. "
Ennek mi köze a szélsőjobboldalhoz? Semmi.
"És bezony, nyugaton a szélsőjobboldal szereti, isteníti valami fura oknál fogva Oroszországot és Putyint. Ez... beteg!"
Ennek mi köze az állításodhoz? Semmi. A kérdésre válaszolj. A kampányban ki volt szélsőjobboldali? Tudom, hogy a polkorrekt diskurzus szerint csak elég kijátszani a "szélsőjobboldal" kártyát, és az mindent visz, és kérdéseket feltenni utána nem ér, de velem melléfogtál, mert engem ez nem érdekel.
neverland
@Namely: Hogy van az, hogy rajtad és pár hozzad hasonlón kívül (ti vagytok a kétharmad - páran) mindenki érti a nyilvánvalót?
Havanagi
Nehogy már geci döntsön a nép helyett!!!
Dr. Proktor
@KisTehen: ... csak ha melletted épülne! Másnak meg dögöljön meg a lova, mi?
Őrnagy
@Dr. Proktor: A beruházás akkor épülhet meg, ha minden engedélyező hatóság úgy látja, hogy minden európai előírás maradéktalanul teljesül! Ha egyetlen előírás is csorbul, a beruházás nem épülhet meg. Ha viszont minden előírást betartanak, célszerű megépíteni, hogy az autógyártásban meglévő piaci versenyben jó helyen álljunk egy fontos, alapvető termék hozzáadásában.
Én mégjobban örültem volna, ha az elektromos autógyártás helyett egy akkumulátort nem igénylő hidrogénautó gyártás fejlődött volna gyorsabban, amihez még akkumulátor se kell, csak piezzoelektromos gyújtás, de a vágy vágy marad, ha az nem halad elég gyorsan, vagy nem versenyképes az elektromos autókkal.
Namely
@neverland: "Hogy van az, hogy rajtad és pár hozzad hasonlón kívül (ti vagytok a kétharmad - páran) mindenki érti a nyilvánvalót? "
Hogy van az, hogy amikor nyilvánvalóan azt sem tudjátok, mit beszéltek, és valaki visszakérdez, azonnal hablatyolni kezd minden hozzád hasonló?
KisTehen
@simmering73: szerintem tanulj meg olvasni :)
KisTehen
@Peller Anikó: hagy már ezt a hülye libsi agymosó szöveget ... kezd el használni azt a pici agyadat, amid van
durbincs
@Dr. Proktor: hát maga megent a buta oldalát domboritja ? vagy csak má ez van ?
Lepényleső
Ebből a hülyék is tanulhatnak,- de mi nem fogunk,mert a "demokrácia nem a nézők sportja!",
mi pedig csak nézünk mint a moziba,- bejelentésekre,nap mint nap,- mint borjú az új kapura?
teuton
@Maccska: Herelt Kandur, mifele ANGOL szagertö vagy te, hogy megitelheted, mennyire volt elönyös az angoloknak a kilepes??? Te azt sem tudod, hol van Anglia a terkepen! Bezzeg az angolok most kezdik el erezni a penztarcajukon es a nyugdijasok a nyugdijukban, hogy mit jelentett nekik a Brexit, minden dragabb lett, es nem a haboru es nem a szankciok, hanem mar elötte, a VAM miatt!!! Skocia pedig kia kar lepni es az EUhoz csatlakozni! Neha a hülyeknek is megjön az esze, de ez nem vonatkozik a fidesz gyapjasaira... MOon is indithatna barki nepszavazast a kilepesröl, miert nem teszed meg TE vagy a migatyankosok???
ómió
@sunoge: Hogy ne olyan bonyolult legyen, ahhoz - a példából is látszik - szavazni mindig a tárgyat végiggondolva kellene!
Németh István
@namihami: @teuton: @Maccska:@Lepényleső: @Peller Anikó:@simmering73: @Dr. Proktor: >> ti voltaképpen szellemileg egy a szarkukac szintjén mozgó képességekkel rendelkező, ténylegesen feleleges élőlények vagytok!
A sok mindenféle nemzetellenes mi több a magyar nemzet ellenes megnyilvánulásaitok arra ösztönöznek, hogy szerkesszek nektek egy az aljassági csúcsdöngető tevékenységeitekhez egy érdemérmet! Nagy valószínűséggel >> a nyilaskereszt-körbevéve töviskoszorúval tehénfostos szallagágyban lesz a kitűzendő elismerésetek!
De csak azért mert tudjátok és terjesztitek mint prémium feladatot, hogy > az usa-nató takarodjon Európából, az Eu ocsmány nemzetgyilkos vezetése a börtönbe - akasztásilag!
KisTehen
@Lepényleső: ez a demokrácia ... ebből nekünk mit kellene megtanulnunk? hogy szar a demokrácia?
Dr. Proktor
@KisTehen: A demokrácia nem szar, csak a szarnak az...
Yoda69
Ideje lenne kiirni egy nepszavazast a brtteknek, hogy akarnak-e az Unio tagja lenni. Szerintem az EU tart karokkal varna az angolokat.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.