A Budapestet 1990 és 2010 között vezető SZDSZ-es politikus főpolgármesteri időszaka legnagyobb eredményének azt tartja, hogy "Budapest egy szürke, leszakadó településből multikulturális világváros lett". Kiemelte a Fesztiválzenekart, a Sziget Fesztivált, a Trafót, a Levéltárat, a Szabó Ervin Könyvtár bővítését és a szociálpolitika eredményeit. „Ugyanakkor iszonyú hibákat követtünk azzal, hogy szétdaraboltuk Budapestet. Ezzel egy olyan helyzetet hoztunk létre, amelyben egyrészt párhuzamos feladatok vannak, kerületi, illetve fővárosi szinten, másrészt megoldatlanságok, például a BKV és a tömegközlekedés. Gyengítettük Budapestet és hagytuk, hogy kilendüljön a teljes centralizáció irányából a teljes decentralizáció irányába” – fogalmazott Demszky, aki további bűnnek tartja azt, hogy nem oldották meg a BKV finanszírozását. Véleménye szerint szinte minden, ami a jelenkor feszültségeit okozza, már jelen volt 1990-ben. Ezeknek egy része a helyes irányba indult és megoldódott, de most...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
Nem tudott túl sok eredményt felsorolni.
Tarlós sokkal többet tett rövidebb idő alatt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vacsi
"főpolgármesteri időszaka legnagyobb eredményének azt tartja, hogy "Budapest egy szürke, leszakadó településből multikulturális világváros lett". "
Demszkinek kihagy az emlékezete! Budapest a rendszerváltás óta egy mocskos, lepukkant várossá lett - és sajnos, ma is az!
Maccska
Nem tudott túl sok eredményt felsorolni.
Tarlós sokkal többet tett rövidebb idő alatt.
durbincs
@Aki Én: @csak húgy...: @Eladott Ország: @Qqberci: @Horizont: Azt ha magukra robbantják a bányát ? He ? akkor ?
Netgengszter
És most így 70 évesen bevallja, hogy elcseszte?! Miközben a regnálása alatt rengeteg ember került nyomorba, kiszolgáltatottságba Budapesten! Miért nem lehet az ilyeneket felelősségre vonni? Én dolgozom becsülettel, de akárhogy is próbáltam, egy korhadó kis faviskóra sem tellett a BKV-s fizetésemből egy patak partján, neki meg "alig" luxus nyaralója van az adrián! Neki minden évben emelték a bérét, meg nekem is, csak amíg ez a volt taxishiéna százezreket kapott, én csak alig 10-20 Ft-ot óránként! Nem irigy vagyok, de ha én úgy végezném a munkámat, ahogy ez csinálta, én már egy után munkanélküli lettem volna!
durbincs
@Netgengszter: De az élet jó oldala ? maga legalább nem lett hülye rottyant ? Mint a fenten említett ? bár közértbe ezért nem kap semmit ?
durbincs
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Azt a szines bogyóit szedi rendesen Kedves Barátom ? mert nagy tré má az irása ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok