A Budapestet 1990 és 2010 között vezető SZDSZ-es politikus főpolgármesteri időszaka legnagyobb eredményének azt tartja, hogy "Budapest egy szürke, leszakadó településből multikulturális világváros lett". Kiemelte a Fesztiválzenekart, a Sziget Fesztivált, a Trafót, a Levéltárat, a Szabó Ervin Könyvtár bővítését és a szociálpolitika eredményeit. „Ugyanakkor iszonyú hibákat követtünk azzal, hogy szétdaraboltuk Budapestet. Ezzel egy olyan helyzetet hoztunk létre, amelyben egyrészt párhuzamos feladatok vannak, kerületi, illetve fővárosi szinten, másrészt megoldatlanságok, például a BKV és a tömegközlekedés. Gyengítettük Budapestet és hagytuk, hogy kilendüljön a teljes centralizáció irányából a teljes decentralizáció irányába” – fogalmazott Demszky, aki további bűnnek tartja azt, hogy nem oldották meg a BKV finanszírozását. Véleménye szerint szinte minden, ami a jelenkor feszültségeit okozza, már jelen volt 1990-ben. Ezeknek egy része a helyes irányba indult és megoldódott, de most...

Forrás: vadhajtasok.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Maccska
Nem tudott túl sok eredményt felsorolni.
Tarlós sokkal többet tett rövidebb idő alatt.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
durbincs
Mert soe volt normális ? de miota kettyos ? nem birnak vale ? vele a Sztálingádi - hőssel ?
vacsi
"főpolgármesteri időszaka legnagyobb eredményének azt tartja, hogy "Budapest egy szürke, leszakadó településből multikulturális világváros lett". "
Demszkinek kihagy az emlékezete! Budapest a rendszerváltás óta egy mocskos, lepukkant várossá lett - és sajnos, ma is az!
Maccska
Nem tudott túl sok eredményt felsorolni.
Tarlós sokkal többet tett rövidebb idő alatt.
durbincs
@Aki Én: @csak húgy...: @Eladott Ország: @Qqberci: @Horizont: Azt ha magukra robbantják a bányát ? He ? akkor ?
Netgengszter
És most így 70 évesen bevallja, hogy elcseszte?! Miközben a regnálása alatt rengeteg ember került nyomorba, kiszolgáltatottságba Budapesten! Miért nem lehet az ilyeneket felelősségre vonni? Én dolgozom becsülettel, de akárhogy is próbáltam, egy korhadó kis faviskóra sem tellett a BKV-s fizetésemből egy patak partján, neki meg "alig" luxus nyaralója van az adrián! Neki minden évben emelték a bérét, meg nekem is, csak amíg ez a volt taxishiéna százezreket kapott, én csak alig 10-20 Ft-ot óránként! Nem irigy vagyok, de ha én úgy végezném a munkámat, ahogy ez csinálta, én már egy után munkanélküli lettem volna!
durbincs
@Netgengszter: De az élet jó oldala ? maga legalább nem lett hülye rottyant ? Mint a fenten említett ? bár közértbe ezért nem kap semmit ?
durbincs
@Eladott Ország: @Eladott Ország: Azt a szines bogyóit szedi rendesen Kedves Barátom ? mert nagy tré má az irása ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.