Történelmi hidegrekordok dőltek meg az Egyesült Államok északkeleti államaiban szombaton a térséget elért sarkvidéki levegő miatt.

Mínusz 78 fokot mértek az Egyesült Államok északkeleti részén

Fotó: Google Maps

A leghidegebbet New Hampshire államban mérték, ahol a Mount Washington hegycsúcson a hőéérzet (wind chill) mínusz 78 fok volt, ami valójában -42 foknak felelt meg.

A hideg levegő viharos széllel érte el a térséget, ami egy csecsemő halálát okozta, aki egy balesetet szenvedett autóban utazott, amire fa dőlt. A 23 éves édesanyát válságos állapotban szállították kórházba, gyerekén már nem tudtak segíteni.

Az északkeleti államok nagy részén a szél miatt a hőérzet mínusz 45 fok körül alakult.

Bostonban történelmi rekord is megdőlt a kora reggeli mínusz 23 fokos hőmérséklettel. Február 4-én az eddigi rekordalacsony hőmérsékletet 1886-ban mérték, mínusz 19 fokot.

Szombat reggel a New York állambeli Albany-ban mínusz 25 fok volt, ami megegyezik a korábbi napi hidegrekorrdal, míg Glen Falls városban mínusz 31 fok volt, ami 45 éves rekordot adott át a múltnak.

Szombat estétől az ország nyugati részén fekvő Sierra Nevada hegységre is figyelmeztetést adtak ki hóviharok miatt. A Nevada és Kalifornia határán fekvő hegyvidéken akár 60 centiméter hó is lehullhat, valamint a hegycsúcsokon óránkénti közel 200 kilométeres széllökésekre számítanak.

Az Egyesült Államok több déli államában a hét közepén téli szélviharok és jeges esők vezettek halálos balesetekhez, miután több centis jégpáncél alakult ki. A csúszós utakon 9 ember vesztette életét Texas, Arkansas és Oklahoma államban. Hosszabb-rövidebb időre több, mint 500 ezer háztartásban volt áramszünet az ítéletidő miatt.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
USA É-keleti része elhidegült!
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
teát a címben jelzett, és a mért valós hőmérséklet köszönő viszonyban sincs...a mínusz 78 csak a hőérzet, amit nem tudni hogy honnan vesznek..
A mínusz 42 még érthető, de ettől hidegebbet (lakott területen)csak Jakutföldön mértek, mínusz 65 fok volt nemrégiben..a jakut meteorológus nem hablatyolt olyan marhaságról, mint a hőérzet...a mínusz ötven, az hőérzetr is mínusz ötven...náluk pár fok ide, vagy oda már nem számít...

Azt a marhát aki a minusz 42 fokra azt mondta hogy mínusz 78-nak érzi, el kell zavarni..(Jakutiába)
simmering73
Megnéztem, kamu. Ne keverjük a hőérzetet meg a hegycsúcsot össze a valós városi értékekkel. Arrafelé a leghidegebb most -20, -23 fok.
simmering73
@jesz: A hőérzet (windchill) a hőmérséklet és a szél függvénye. Ez az idióta cikk egy -78 fok-ról szól egy hegycsúcson. Ez úgy érhető el, hogy a hegycsúcson 100 km-es szélben -30 fokban 5 percig mész széllel szemben. Akkor a hőérzet -78 fok.
csapnivalo
@simmering73: Megvan az új kihívás! :D
Libbantölő
Kurvaanyátok faszompeller ballibbant, hazug, gyúrcsányszopó neonáci bolsevik csürhe! Ha egyszer nem hazudnátok mi történne? Retkek!
Peller Anikó
@Libatömő: Nem hazudtak te marha, megírták mit értenek rajta. 42 fok hideg volt de erősen fújt a szél. Ezért ha fürdőgatyában állsz a szélben akkor hamar úgy érezheted, hogy kurvahideg van, ezt próbálták érzékeltetni. Szélcsendes napsütésben ezek kimennek napozni ekkora hidegben. Na jó, csak egy kicsit.
neverland
@Libbantölő: Most tényleg ezen húztad fel magad annyira? Hogy Ámérikában a mínusz 42 fokot mínusz 78 foknak érzékelik?

"a Mount Washington hegycsúcson a hőérzet (wind chill) mínusz 78 fok volt, ami valójában -42 foknak felelt meg" - ebben mi a hazugság? Melyik részét nem értetted meg? Segítek. De már csak kb. egy óráig, mert aztán olyan leszek. mint te: csípek, rúgok, harapok, néha rákeresek távcsöves puskákra, meg ilyesmik - csak a szokásos.
nejlontacskó
@neverland: dehogy húzta fel magát, ez a barom, alapjáraton ilyen...
Nem szereti az ellenzéket mert, azok mindig gyűlölködnek... :)))
jáger laszló
Így van ez a ,meleggel is!!
30 fok zárt térben 60 fokot is jelenthet!!
csak ennyi
barátilag
J.L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.