Olaf Scholz szerint Oroszország ok nélkül rontott rá Ukrajnára. A kancellár úgy látja, a német pénzügyi, humanitárius segély és egyes katonai eszközök átadása nem veszélyezteti Németország békéjét.

Oroszország ok nélkül rontott rá Ukrajnára, és egyedül viseli a felelősséget a háborúért – jelentette ki Olaf Scholz német kancellár egy vasárnapi lapinterjúban az MTI híre szerint.

Német kancellár: Oroszországé egyedül a felelősség az orosz-ukrán háborúért

Fotó: pixabay.com CCO/fsHH

A szociáldemokrata politikus a Bild am Sonntag című német lapban közölt interjúban kiemelte, hogy Oroszország az Ukrajna elleni háborúval szembeszegül az "európai békerenddel", amit nem lehet tétlenül szemlélni, ezért Németország pénzügyi és humanitárius segítségnyújtással, valamint fegyverszállításokkal is támogatja védekezést.

Mindez nem veszélyezteti Németország biztonságát, hiszen a fegyverszállításokat "gondosan mérlegeltük" és "szorosan összehangoltuk szövetségeseinkkel, elsősorban az Egyesült Államokkal", ez a közös fellépés pedig "megakadályozza a háború eszkalálódását" – fejtette ki Olaf Scholz.

Aláhúzta, hogy Vlagyimir Putyinnal telefonon folytatott megbeszélésein rendre "nagyon világosan" az orosz elnök tudomására hozza, hogy "Oroszország egyedül viseli a felelősséget a háborúért".

Boris Johnson egykori brit kormányfő azon állításával kapcsolatban, miszerint Vlagyimir Putyin a háború megindításának hónapjában, 2022 februárjában rakétacsapással fenyegette meg egy telefonbeszélgetésük során, Olaf Scholz azt mondta: az orosz elnök "nem fenyegetett meg sem engem, sem Németországot".

Vlagyimir Putyin azon kijelentésére, hogy ismét német tankok fenyegetik Oroszországot, kiemelte, hogy az orosz elnök szavai beleillenek a "zavaros történelmi összehasonlítások sorába, amelyekkel az Ukrajna elleni támadást igyekszik igazolni".

Arra a kérdésre, van-e megállapodás Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel arról, hogy a Nyugatról érkező fegyvereket csak ukrán területen vetik be és nem támadják velük Oroszországot a saját területén, a kancellár azt mondta, hogy "ebben egyetértés van".

Forrás: mti.hu

36 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Maccska: ismersz te lófaszt ,neked csak a buta pofád nagy!
te magyarok szégyene!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
m73
@jesz: jó az 22 milliónak is. És abból is kb a fele a sztálin miatt halt meg.ui; a németekkel szimpatizálok,a nácikat gyűlölöm!
ómió
Aki meg azt kiprovokálta, az nálatok az "efftársi jógyerek", ugye!?
vacsi
És a II. VH-ért kié volt a felelősség?
Németh István
A fenti barmokkal nincs miről beszélni ! a német kancellárúgy hűlye és primitív állat mint az elődjei és mint illik >> a markel, meg az ursula, egy szar tróger!
De a lényeg, hogy az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Alfa
a háborús bűnös oroszokhoz,és putyinhoz hasonlóan bűnös mint társtettes mindenki aki támogatja putyint még-ha csak hallgatólagosan is de a legbűnösebb a korrupt kommunista-keresztény-fasiszta orbán és a pedofil fidesz-ner szekta és hívei, akik a NATO és az EU ellenségei, árulói
NKF
Ez a seggfej azt csinálja amit az USA diktál! Az ukránok provokáltak az nem számít?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok