A magyar kormány igyekszik mindenben segítséget nyújtani a katasztrófa sújtotta Törökországnak.

A Győri ETO női kézilabdacsapatának végül sikerült hazajutnia, a Ferencváros korosztályos labdarúgócsapata azonban továbbra is kint van, velük is folyamatosan tartják a kapcsolatot.

Szijjártó Péter: hét magyar állampolgár tartózkodik a törökországi földrengés által leginkább sújtott térségben

A vöröskereszt mentést végez február 7-én a földrengés után Törökorsdzágban. – Fotó: AAREF WATAD / AFP

Hét magyar állampolgár tartózkodik a törökországi földrengés által leginkább sújtott térségben, mindnyájan jól vannak

– közölte keddi Facebook-videójában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

A tárcavezető azt kérte, ha valaki tud további magyar állampolgárságú érintettről, azt jelezze a konzuli szolgálatnakvagy az ankarai magyar nagykövetségnek.

Mint arról a Népszava.hu is beszámolt, hétfőn rendkívül erős, 7,8-as erősségű földrengés rázta meg Törökország déli részét, ezt további legalább 100 utórengés, köztük egy újabb, 7,5-ös erősségű földrengés követte. A földmozgások következtében csaknem 5000-en vesztették eddig életüket, és csaknem 24 ezren sérültek meg.

Szijjártó Péter beszámolója szerint Pintér Sándor belügyminiszter utasítására hétfőn Törökországba indult az országos katasztrófavédelmi főigazgatóság – speciális helyzetekben bevethető – HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentő mentőszervezete. Az 55 kutató-mentővel és két mentőkutyával érkező HUNOR-csapat hétfő este már a földrengés által leginkább sújtott Hatayba ment, ahol Szijjártó elmondása szerint kedd reggel már meg is kezdték a munkát.

Arról, hogy a magyar kormány milyen anyagi támogatással igyekszik segíteni a bajbajutottakon, a Népszava.hu cikkében olvashatnak. 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.