Többszörös életfogytiglanra ítélt kedden az eljáró londoni bíróság sorozatos nemi erőszak, emberrablás és több más rendkívül súlyos bűncselekmény miatt egy volt londoni rendőrt.

Többszörös életfogytiglanra ítéltek kedden sorozatos nemi erőszak miatt egy londoni rendőrt

Fotó: Tolga Akmen / AFP

David Carrick, aki a Scotland Yard – hivatalos nevén a Metropolitan Police – fegyveres parlamenti és diplomáciai védelmi elitalakulatának tagja volt, a vádirat szerint 2003 és 2020 között legalább 24 alkalommal követett el nemi erőszakot legalább 12 áldozat sérelmére.

A teljes vádlista összesen 85 bűncselekményt sorol fel; ezeket az ügyészség 49 vádpontban összegezte. Carrick az ellene megfogalmazott összes vádpontban bűnösnek mondta magát.

A vádak között szerepelt, hogy a volt rendőr a rendszerint online randevúportálokon általa megismert nők közül többet szabályosan elrabolt, napokig fogva tartotta őket házának egyik apró tárolóhelyiségében, és hivatali fegyverével fenyegetőzve bántalmazta, rendszeresen megerőszakolta őket.

A vádhatóság szerint Carrick azért folytathatta csaknem két évtizedig bűncselekmény-sorozatát, mert áldozatai attól féltek, hogy hivatali hatalmánál fogva bosszút áll, ha feljelentik.

A vizsgálat során végül tizenkét nő tett tanúvallomást a sérelmére Carrick által elkövetett bűncselekményekről.

A londoni rendőrség azonban nincs meggyőződve arról, hogy egykori rendőre nem követett-e el hasonló bűncselekményeket még több ember ellen, ezért a Scotland Yard kedden kérte, hogy aki hasonló bűncselekmények sértettje volt és felismeri Carricket egykori támadójaként, mindenképpen jelentkezzen a hatóságoknál.

A 48 éves volt rendőrre – aki állítólag öngyilkosságot kísérelt meg a londoni Belmarsh börtönben, ahol vizsgálati fogságát töltötte – a londoni Southwark kerület koronabírósága kedden 36 életfogytiglani börtönbüntetést rótt ki. A végzés szerint Carricknek legalább harminc évet kell rács mögött töltenie, mielőtt kérelmezheti feltételes szabadlábra helyezését.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ha Angliában migrács bántalmaz vagy öl embert azt meg kitüntetik ! Nem túlzás 30 évre bezárni? Bármilyen szörnyű tetteket követett el 30 évet a gyilkosok kapnak nem egy erőszakoló...
Csak Norisz és senki más
@rokker33: Valóban! Mintha kettős mérce lenne! Talán ott a BREXIT után ez kiegyenlítődik...
Itt ugye 85 bűncselekmény a vád, közte nemi erőszak, emberrablás! Folytatólagosan követte el, ráadásul fegyveres testület tagja volt...
Váljék becsületére a brit igazságszolgáltatásnak, hogy elmeszakértői vizsgálat lehetősége fel sem merül!
vacsi
"36 életfogytiglani börtönbüntetést rótt ki. A végzés szerint Carricknek legalább harminc évet kell rács mögött töltenie,"
Ez azért vicces...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok