A Hunor mentőszervezet csapata szerda reggelig 12 túlélőt és 7 holttestet emelt ki a romok alól Törökországban – tájékoztatott az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Már 12 túlélőt mentett ki a romok alól a Hunor mentőcsapat Törökországban

A magyar kutató-mentő csapat eddig nagyon eredményes. Forrás: Facebook, BM OKF

Mukics Dániel elmondta, hogy egy összedőlt, húszemeletes, vasbeton szerkezetű társasház romjainál kutat éjjel-nappal, nyolcórás váltásban a Hunor mentőszervezet csapata a dél-kelet-törökországi Antakya városában, Hatay tartomány székhelyén, komoly fizikai és lelki terhelés mellett – írja a Blikk.

A magyarok egész éjszaka dolgoztak a török–szír határ közelében levő városban egy 16 ezer négyzetméteres kárterület három különböző pontján. Kedden dél körül kezdték meg a munkát, s azóta 12 túlélőt, illetve 7 holttestet emeltek ki a romok alól. A magyar tábor gyalog három percre fekszik a kárterülettől, ötszáz négyzetméteren kilenc, egyenként hétszemélyes sátorból áll

– közölte Mukics Dániel, hozzátéve: éjjel mínusz 2-3 fokig hűlt a levegő, amely egyrészt csökkenti a túlélés esélyét, másrészt a mentőegységek munkáját is nehezíti.

Forrás: blikk
Fotó: Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gazella
Mi ez a ki vagyiság??
Mások meg rengeteg embert mentetgek ki!!
Tipikus magyar nagyzolás megy!!
levarosbukta
@Gazella: Pontosan! Visszatetsző ez az öndicséret.
Terminátor
Ha egy embert sikerült megmenteniük, az is óriási!
Ne legyetek ilyenek!
Drukkolok nekik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.