Törökország és Szíria határát hétfő hajnalban rázta meg a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés, amit aztán a déli órákban egy újabb, 7,6-os erősségű földmozgás követett. A katasztrófa halálos áldozatainak száma meghaladta a 11 ezret, a sérültek száma megközelíti az ötvenezret.

Legalább 32 embert mentettek ki a törökországi romok alól magyar mentőalakulatok
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdai bejelentése szerint újabb két magyar mentőcsapat érkezett meg Törökországba, így számuk már hétre nőtt.

Kint van a Hunor mentőszervezet, az ő csapatuk 16 túlélőt, valamint 12 holttestet emelt ki a romok alól az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat eddig 6 élő embert talált meg a romok alatt.

A Baptista Szeretetszolgálat 10 túlélőt talált mostanáig, kettőt maguktól, kettőt egy török mentőcsapattal közösen szabadítottak ki, két személynek a kimentése pedig jelenleg is zajlik.

A Magyar Református Szeretetszolgálat tűzoltókból, katasztrófavédelmi szakemberekből álló Kutató-Mentő csapata kedd éjszaka megérkezett Törökországba, szerdán pedig megkezdték mentési szolgálatukat a szír határhoz közeli Mardin városában, mely város szinte teljes egészében összeomlott a földrengésben.

A Budapesti Mentőszervezet mentőcsapata beérkezett a fogadó-regisztráló állomásra Törökországban, majd a szükséges formalitások után tovább indult Kahramanmaras felé.

Az Életjel mentőcsoport és a Terrorelhárítási Központ kedd éjjel érkezett meg Törökországba, egyelőre nem közöltek adatot az általuk talált túlélők számáról.

Forrás: Telex.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok