Előre be nem jelentett látogatásra hétfőn Ukrajna fővárosába, Kijevbe érkezett Joe Biden amerikai elnök.

Nem jelentették be: ezért érkezett Joe Biden amerikai elnök váratlanul UkrajnábaEvan Vucci / POOL / AFP

Biden lengyelországi látogatása előtt érkezett az ukrán fővárosba, ahol most jár első alkalommal, amióta Oroszország egy évvel ezelőtt megtámadta Ukrajnát. Kijevi útját biztonsági okokból nem közölték előzetesen.

Az amerikai államfő látogatásakor az ukrán fővárosban megszólaltak a légiriadó szirénái, de orosz rakéta- vagy légicsapásokról nem érkezett jelentés.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arról nyilatkozott, hogy a látogatás során a nagy hatótávolságú fegyverekről tárgyalnak.

Biden közölte, hogy Ukrajna további 500 millió dollárt értékben kap katonai támogatást az Egyesült Államoktól. Az ügylet részleteit kedden ismertetik. Tudatta: a csomagban a HIMARS rakétatüzérségi eszközhöz való lőszer is szerepel. Beszélt arról is, hogy Washington hamarosan új szankciókat is bejelent Oroszországgal szemben. Leszögezte: az Egyesült Államok kiáll Ukrajna mellett ameddig kell.

Egy év eltelt, és Kijev még áll. Ukrajna is áll, és a demokrácia is áll

– hangoztatta az amerikai elnök a kijevi elnöki palotában, miután megbeszélést folytatott az ukrán elnökkel.

Volodimir Zelenszkij azt mondta: Joe Biden látogatása "a támogatás rendkívül fontos jele minden ukrajnai számára".

Biden egy nappal azelőtt érkezett Kijevbe, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök nagyszabású beszédre készül, amelyben várhatóan ismerteti Oroszország céljait a tavaly február 24-én indított "különleges művelet" második évére.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Dr. Proktor
@Maccska: Telitalálat Orbán beszéde, nagyon hatásos!
A fogyatékosokhoz szólt és a seggnyalókhoz...
Te melyik vagy?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
@KisTehen: Vitát nem nyitok ez a német nevű gyökér le szar tróger háborúsbűnös gazemberezett.
Németh István
@simmering73: >> A termőre fordúlt növény gyökérzete ritka érték, az élet keletkeztetésének kiinduló pontja! Ha a gyökér veszi a fáradságot és próbál egészséges törzset, mi több termésre hajlamos, a köznek hasznosat biztosítani akkor azt megbecsülni kell!! NEM LEUGATNI, MEGBE-CSÜLN KELLLLLI! Ha netán a gyökér azt érzékeli, hogy pusztítják igyekezetét és kezdenek az igyekezete ellenáre elszáradni a hajtások, a védelmet, az erőt, a tisztaságot adó hajtások, akkor bizony a gyökér kénytelen azt érzékelni, hogy "háborús bűnös" ganajok, mocskos szemétládák buzi, ruhadt trógerek, rongálják a környezetet és bizony ezen közben a gyökér felépítméyét is!!
Dögölj meg bátran te moslkék nemzet alja hazaáruló barom!
de tuddäz usa-nató aljadékoknak semmi keresnivalójuk Európában, az Eu.vetetésének a börtönben a helye! > akasztásilag!
Németh István
Akik nem ismerik fel hogy az usa- a nató útján aljas terjeszkedést hajt végre, épülnek be a nato-tagországok belső szervezeteibe azok akkora barmok mint a világmindenség! ráadásúl a nató -t finanszírozó öngyilkos barmok! Mitől véd a nató ?? amikor nincs semmiféle szovjet kommunista fenyegetettség, DE VAN EGY BALLIBERÁLIS ALJAS > demokrácia ellenes diktatúra igyekezet a moslék usa-Eu. konglomerátum részéről! Ma egyértelműen az usa AGRESZZORIZÁLT fellépésének adottságait éljük át! TENNI KELL ELLENE!!!
Az usa-nató takarodjon Európából és minden ország területéről, az eu vezetését fel kell akasztani!
Dr. Proktor
@Németh István: Sötét vagy de ezt kár reklámozni - tudjuk jól!
Németh István
@Dr. Proktor: @csak úgy e nélkül a hülye nélkül !! megkérdezem > "Sötét vagy de ezt kár reklámozni - tudjuk jól!" ezt mire alapozod, mely mondásom nem igaz, valós, hazug vagy félrevezető! Ha nem tudod minimum vázlatosan indokolni, cáfolni a mondásaimat, akkor baszd telibe azt a mocskos tripperes büdös rohadt kurva anyádat ! és azt is aki felnevelt!
mert az usa-nató armada takardjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe akasztásilag!
simmering73
@Németh István: Szakadt volna a kurva anyádba a fejed.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok