A kormány retorikájának egyik alappillére az orosz-ukrán háborúval kapcsolatban, hogy Magyarország a béke érdekében nem szállít fegyvereket Ukrajnának, ám ez időről időre megdőlni látszik. 

Ukrajnába szállított fegyverekről tárgyalt az Orbán-kormány, hiába próbálják titkolni részt vettek az egyeztetéseken
Kép: Facebook/Orbán Viktor 

Ugyanis a Magyar Honvédség képviselői részt vettek többek között az Ukrajna katonai támogatását koordináló Ramsteini Csoport ülésén is.

Ez javarészt NATO-tagállamokból áll, de a szervezeten kívüli országok például Svédország és Grúzia képviselői is részt vesznek az üléseken – írja a Népszava.hu. Ezen egyeztetések kimondott célja a megszállt országnak nyújtott katonai segítségnyújtás koordinálása.

Az Átlátszó úgy tudja, itt jellemzően az ukrán védelmi miniszter tájékoztatja a szövetségeseket a hadi helyzetről, és arról, hogy

milyen fegyverekre van szüksége Ukrajnának. Ezt követően érkeznek a résztvevők felajánlásai.

A ramsteini csoport ülésére Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter volt hivatalos magyar részről, azonban a kiadott felvételek szerint a magyar NATO-képviselet helyettes képviselője, Géczy Balázs is vett részt az egyeztetéseken.

A Deutsche Welle felvételein felismerhető még a Magyar Honvédség Légi Vezetési és Irányítási Központ volt parancsnoka, Szűcs József ezredes.

Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára közel fél éve kommunikálta utoljára nyilvánosan, hogy részt vett az ülésen – ezt követően inkább már hallgatnak erről.

Forrás: Népszava.hu

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yeromos
Persze, hogy részt vesznek az egyeztetésbe. Máskülönben, hogy jelentenék a putyinnak ezek a hazaárulól az infókat.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yeromos
Persze, hogy részt vesznek az egyeztetésbe. Máskülönben, hogy jelentenék a putyinnak ezek a hazaárulól az infókat.
csak úgy....
mi együtt lopunk és együtt hazudunk,mert mi a fidesz vagyunk!
jáger laszló
Sunnyogunk,sunnyogunk,habár semmit sem tagadunk!!!
Nyíltan és őszintén!!!
Semmit sem vállalunk!
Erről ennyit
barátilag
J.L.
drrotf
Erről jut eszembe egy közmondás, a hazug emberről és a sánta kutyáról!Ha nem az Ukrajnába szállítandó fegyverek útjáról volt szó, akkor csak is Putyin nemi életének segítéséről tárgyalhattak az urak, titokban, hogy mindenki tudja.
csak úgy....
@KisTehen: @Maccska: akkor a faxnak hazudoztatok békét kiáltozva,ti jellemtelen trógerek?
Toller Béla
..hacsak nem felderítő célzattal settenkedtek arrafelé ! Elvégre újra hidegháború van, putty felmondott minden egyezményt, támadááááás ...
justhpeter
Miért érdekes, hogy mikor, kinem és mit hazudoznak ? Mindíg, mindenkinek és mindenben.
Namely
A firkálmány címe:
"Ukrajnába szállított fegyverekről tárgyalt az Orbán-kormány, hiába próbálják titkolni részt vettek az egyeztetéseken"
Ez azt jelenti, hogy konkrétan arról tárgyaltak, hogy ők szállítani akarnak.
A firkálmányban ellenben az van, hogy
"Az Átlátszó úgy tudja, itt jellemzően az ukrán védelmi miniszter tájékoztatja a szövetségeseket a hadi helyzetről, és arról, hogy milyen fegyverekre van szüksége Ukrajnának. Ezt követően érkeznek a résztvevők felajánlásai."
Tehát még az elfogult firkálmány sem állítja azt (naná, mivel akkor perelhető lenne), amit a cím sugall.

Ja, ez a független-objektív tájékoztatás...
csak úgy....
@KisTehen: én nyugodt vagyok,- te vagy a hazudós!:)
namihami
Nahát!?!?! Hazudott az Orbán és tsa (a Lölő--mert senki más nem érhet fel hozzá) kormány?!?! És megint?
Ki gondolta volna?
balos
@KisTehen: Mert akkor is hazudik amikor kérdez!Nemzethyleg a hülyéi pedig be és leszopják,ha mondja még a putyint is!Szóval térdre csicska!
jáger laszló
Most akkor melyiket választod!!??
ukrán demokráciát vagy az orosz diktatúrát
Zelenszkijt vagy Putyint.
esetleg
orosz demokráciát vagy az ukrán diktatúrát
Putyint vagy Zelenszkijt.
Ugye nem is olyan könnyű a döntés hölgyeim és uraim!!??
Hát tessenek ezen jól L gondolkozni mielőtt döntenének!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Aki Én
@Namely: rosszul látod.
Az M1 független és objektív.
DÉÉÉ...
ómió
És már a fegyverszállítást is rájuk tudjátok hazudni, efftársak!?
Németh István
@Yeromos: @Aki Én: @jáger laszló: @Namely: @balos; @namihami; > a média természetesen szarkeverési mániájának megfelelően szart kever - kavar! Ocsmány gyülekezet, miként ti is azt viszitek tovább amit a moslékok ki-kotlottak! aljas szar ganajok vagytok, amolyan kommunista ballbernyák buzi, gender, szifilizes moslék taknyos pondrók, a kilöttyedt moslékos vödör mellett!
A lényeg >> az usa takarodjon a mocskos armadájával az Európai területekről, az Eu. vezetése, a börtönbe!- akasztásilag!
Yeromos
@Németh István: Rosszul emlékeznéknem te és elvtársaid nyaljak a komcsi oroszok, kinaiak és puytin seggét. Akkor ki is a komcsi? Kinek az elvtársai szájer, kaleta, borkai még a pedofilokat is bujtatjátok. Úgy, hogy szállj magadba bunkókám.
Németh István
@Yeromos: te annyira hülye vagy, hogy egyszerűen a repedt finghoz tudlak hasonlítani! Te kommunista barom a kommunista énedet ne akard másra kenni, te balliberális buzi, pedofil nímand!
Harcolj viszont azért, hogy az usa-nató armada mielőbb eltűnjön Európából! az Eu vezetése meg a börtönbe! érted hugy-agyú!!??
Yeromos
@Németh István: Csak egy kérdés szerinted Putyin illeteve Kinaiak nem komcsik? Ezek a ti elvtársitok. Bár, hogy is szeretnéd másra kenni Te egy büdös komcsi vagy. Pedofil meg az előbb írtam a te elvtársad Kaleta. És börtönbe a korrupt, tolvaj hazaáruló bandádat kell csukni.
Németh István
@Yeromos: tévedés ne essék komolyan mondom, hogy te egy nagy barom vagy! Az hogy kinek milyen a politikai beállítottsága az egy dolog! A kérdés, hogy ember és emberként működik, vagy egy szar tróger! DE ha már komcsizunk akkor az elmúlt időből a kellene átlépni >> azonban bármilyen priusz nélkül nem lehet! Na most a kinai komcsi kínai komcsi az orosz komcsi az orosz komcsi, a magyar meg magyar! De azt is tudni kell, hogy nem a ti elvtársatok, meg a mások elvtársa a tolvaj hanem a volt moslék gyurcsányod a kommunista bandájával akik tönkretették az országot, s mivel elbaszták az összelopott pénzeiket most megint hatalomra akarnak törni, hogy újfent elveygék a néptől >> tőled is te főbarom te moslék fajzat tegyél valamit!
drrotf
Orbán azt mondta hogy mi a fegyverszállításokkal nem foglalkozunk.Vaghy még is?Megint nem tudott igazt mondni a doktorminiszterelnökúr?Akkor hozta a formáját.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.