Washington január közepéig 73,2 milliárd euró (28 ezer milliárd forint) értékű segítséget ajánlott fel az Oroszország által egy évvel ezelőtt megtámadott országnak. Ezzel továbbra is az Egyesült Államok Ukrajna legnagyobb támogatója.

Szégyenletes adatok: hazánk szinte semmivel nem támogatja Ukrajna oroszellenes szabadságharcát

A szabad világ egységesen kiáll Ukrajna mellett. Mi nem annyira... Forrás: Pixabay

A németországi Kielben található Világgazdasági Intézet (IWF) folyamatosan frissülő adatbázisa szerint az Európai Unió és az EU-tagországok összesen 54,9 milliárd euróval (21 ezer milliárd forint) segítették vagy segítik keleti szomszédunkat a hivatalos ígéretek alapján – írja a Privátbankár.

A második helyen álló Egyesült Királyság 8,3 milliárd euróval támogatta Ukrajnát, ami az amerikai támogatás mintegy tizede. A harmadik legnagyobb segítő Németország, 6,2 milliárd euró értékben ajánlott fel támogatást az elmúlt egy évben. A negyedik helyen Kanada áll 4 milliárd euró értékű segítséggel. Ennek nagy része (2,4 milliárd euró) pénzügyi jellegű, míg a katonai rész 1,3, a humanitárius rész pedig 300 millió eurót tesz ki.

Az ötödik Lengyelország, 3,6 milliárd euróval. Varsó nagyrészt katonai támogatást nyújt Ukrajnának (2,4 milliárd euró), a pénzügyi segítség csaknem egymilliárd euró, a humanitárius rész pedig 200 millió euró. Németország mellett "egyébként" Lengyelország fogadta be a legtöbb ukrán menekültet, az Európai Tanács adatai szerint mintegy 960 ezret. Lengyelországot Franciaország követi a sorban, amely összességében 1,7 milliárd euró értékű segítséget ígért Ukrajnának. Mellette Hollandia (1,4 milliárd euró), Norvégia (1,2 milliárd euró), Japán (1,1 milliárd euró) és Olaszország (1 milliárd euró) fért még be a top 10-be.

A körülbelül hetvenezres kárpátaljai magyar lakosság dacára Magyarország csupán a 33. helyen áll 47 millió euróval (18 milliárd forint) a 40 országot felölelő rangsorban. Ez teljes egészében humanitárius segítséget jelent, azaz hazánk sem katonai, sem pénzügyi támogatást nem nyújt Ukrajnának a kieli intézet adatai szerint.

Az országok gazdasági erejéhez mért támogatásokat tekintve Ukrajna legnagyobb támogatói a balti államok. A listavezető Észtország GDP-jének 1,07 százalékát ajánlotta fel erre a célra az elmúlt egy évben.

Magyarország itt is a lista végén kullog, a 28. helyen található: a GDP 0,03 százalékának megfelelő értékű segítséget nyújtottunk Ukrajnának.

A humanitárius támogatás a háború kezdete óta körülbelül azonos szinten maradt, miközben a katonai és a pénzügyi segítségnyújtás mértéke nőtt. Az intézet a rangsort azon ígéretek alapján állította össze, amelyeket az egyes kormányok 2022. január 24. és 2023. január 15. között tettek az ukrán kormánynak.

Forrás: Privátbankár, IWF
Fotó: Pixabay

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:52
Meg amúgy is svájc nato tag,magyarország meg nem.HAHAHA
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
magyarország annyira csóró,hogy ezt elnézik nekik az ukránok, még gabonát is adnak nekik, nehogy éhenhaljanak! :)
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:52
Meg amúgy is svájc nato tag,magyarország meg nem.HAHAHA
csak úgy....
@KisTehen: de legalább nem púsztultok éhen!
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:59
Aztán mi a kurvaanyádnak kellett belőle venni te kis hazudozós faszszopó fideszes troll.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 10:58
Aztán ki a kurvaanyád hozta be az országba,csak nem a nagy istván fideszes,transzvesztita kukkoló agrárminiszter,Te kis hazudozós trollocska
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 11:05
Anyádat is azért kurod,hogy ne mondjuk,hogy kurod.HAHAHA
csak úgy....
@KisTehen: arról lehet fölismerni a bunkó magyart, hogy akkor is megjásza a pétscháját, ha az kilóg a gatyábu! :)
csak úgy....
@Philip Marlowe: a probléma ott van,hogy az ukránok nem jókedvükben vonultak be 56 ba magyarországra,hanem ruszki, moszkvai parancsra! -akiket ti most úgy imádtok! :)
jesz
az ukránok még 56 előtt, a Nagy Honvédő Háborúban itt a déli országrészen ( Budától délre) űzték a nácikat...hogy közben mit csináltak a polgári lakossággal? már egyre kevesebben tudnak(képesek) mesélni róla...pedig lenne mit.
csak úgy....
@jesz: elötte,42-43 ban a magyarok virágot és szeretetcsomagot vittek nekik a don kanyarba?
Németh István
@kulabombaafityiszre: @csak úgy...: @jesz: @Philip Marlowe: a butaságotok aljas szakadékát képezik a környzetetek értelmi világának! Undorító görények vagytok, gondolkozásra képtelen takonyspórák!
A lényeg az usa-nató armada takarodjon Európából, az Eu. vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Clavigo
Mi inkább a Vejkót meg a Lölőt támogatjuk..Oszt jo napot.
kereső
Ennek legnagyobb része is a lakosságtól származó adomány. A magyar állam???
csak úgy....
@Németh István: igyá pifta,attu legalább pisáni tudsz..
simmering73
@KisTehen: Egészen felizgultál, kérődző. Az inszeminátornak már könnyű dolga lesz, nem kell vazelin, hogy a magáévá tegyen.
vacsi
Már miért ne támogatnánk? Magyarok harcolnak soraikban, igaz, Kárpátalján élnek... És segítjük a hozzánk menekülő ukránokat is. Vagy ez nem elég?
izéke
Ilyen drága a misebor? 500 liter 43 millió dollar? Amit adott is az ország,az sem az övé volt hanem az EU lerakata. Aztán verik a mellüket mint emberbarátok.Putyinnak hamarabb küldene orbán bakát meg fegyvert. Az itteni fideszes csaholók már türelmetlenül várják a közelharcot az ukrán kommandósokkal...kapnának szolgálati fokost és karikásostort :DDD
rokker33
@Philip Marlowe: és nem kellett könyörögni az ukrán geciknek ,hogy Magyarországon erőszakolják a magyar nőket, megöljék a civileket és 56 ban is ők voltak többen, de mindig mindenért az oroszok a hibásak.Az I. II. világháború kik miatt tört ki? Hát nem az oroszok miatt! A III. sem ők miattuk lesz...
rokker33
Miért kellene támogatni? Kötelező? Q gazdag országok többsége nem erőlteti meg magát! Mi miért adjunk nekünk nincs értékes olajunk földgázunk,mint más országnak!
e örö e bódottá
@KisTehen: Statisztika...

Mikor jössz rá, hogy senkit nem érdekel, ahogy ezerrel védsz egy szarputtonyt, aki magyar emberek tízezreinek haláláért, százezreinek elmeneküléséért, milliók nyomorban tartásáért és a világ szemében az ország folyamatos lejáratásáért felelős ?
Mond el, milyen szavakkal írjam le, hogy te is megértsd végre, te sötétlelkű vadbarom?
balos
@e örö e bódottá: Hidd el,hogy 1 nemzethy "érzelmű" labancnak a világ,mindig velük szembe megy!Én is csak azért posztolok nekik,mert az érzés,hogy hátha éppen akkor kap kín-fraktust,mikor szembesítem a seggel amiben éppen lafatyol!
e örö e bódottá
@balos: Sajnos Orbán olyat ért el, amire Sátán is csak csettint: Reménytelenség érzése

Ha győzne is az ellenzék, a fasiszta-náci agresszív kisebbség végnélküli balhéba kezd.
Ezt kell legyőzni, erre kell megoldást találni, hogy a balhézókat és az őket támogató politikusokat az első megmozdulásukkor megfékezni és azonnal büntetőeljárás alá vonni.

Vagy van a másik út, amikor az egész népnek annyira elege lesz, hogy nekiindul a Parlamentnek és a saját kezükbe veszik a kezdeményezést.
vacsi
@csak úgy...: Az ukránok inkább ne adnának gabonát - az ő gabonájuk semmire sem jó, hitvány, amivel a jó minőségű magyar gabonát összekeverik. Ismert a dolog: ha egy hordó tiszta vízbe beleöntük egy pohár trágyalevet - lesz egy hordó trágyalevünk...
vacsi
@csak úgy...: Szerinted az ukránok parancsra gyilkolták a magyarokat? A nagyszüleim másképp mesélték. Igaz, nem 56-ról, hanem a háborúról: a második ukrán front jött be akkor
jáger laszló
Nem szégyen ez csak ez a realitás!!!Mi értelme a tüzet
benzinnel oltani!!??
csak kérdezem
barátilag
J.L.
kulabombaafityiszre
@KisTehen: ma, 11:08
Akkor bújj vissza anyádba,mert ezért kár volt kijönnöd,bár mehetsz felőlem orbán seggébe is.
Rosszabb vagy egy parasztnál,mert az igazat mond,te meg egy orbáni csicska,hazudozós trollocska vagy a társadalom söpredéke.Még a ükunokád is szégyelni fogja amit most csinálsz.
kulabombaafityiszre
@Németh István: ma, 11:56
Na,ide hánytál már te nyomorék.
Nanya
@KisTehen: baszod ám te a büdös,csimbókossegű útszéli kúrva anyádat aki a szarás közben téged is kinyögött,te tetűfészek mocsok ,ocsmány polyácapióca ! Isten döglesszen meg te söpredék ! mi a tetves anyád picsáját baszod itt a nap 24 órájában? Nincs neked más dogod ,mint itt provokálni,hogy a holló vájja ki vizenyős szemeidet ! Szakadj meg mint a bőgő húrja ! Takarodj a rendes emberek közeléből és írj rá,vagy bele a ragyáspofájóú vén kurvába,az anyukádba te rohadék szarospofájú pávián ! Te büdös tripperes köcsög az AIDS legyen az utolsó szerzeményed orbántól !
Ne szólj hozzám mert ki megyek a hátadon a többi aljadék provokátorral együtt !

kussolj buzi !
Németh István
Nem az ukránok szabadságharca folyik, hanem az usa agresszor háborúja az ukrán polgárok feláldozásával, legyilkoltatásával, mi több az ukránok az ukrán zsoldosoknak állt külföldi katonákat is legyilkolják, ha megsebesültek, hogy ne legyen velük gond! Az oroszok hős honvédő háborút vívnak! >> álati barmok nehogy megszólajatok, csak a trutymó folyik a szátokból >> @kulabombaafityiszre: @Nanya:
balos
@e örö e bódottá: Sajnos az ezer éves jobbágyi kitettség nem erre OKTATTA a NÉPET!Erre csak a keletről ide érkezett muszka keverék képes!Lásd a putyingeci kitartóit!Dettó,mint a fideSSes!bayerek silány nemzettsége!ök a kultúrha tovább vivői!
ESCOBAR
Szerintem itt az ideje marxi eszmefuttatásoknak: igazságos (hódító, leigázó), illetve igazságtalan háború (felszabadító jelleg, szabadságharc) !!!

Előbb döntsük el materialista alapokon! Majd nézzük meg, ki támogatta hathatósan az ukrán menekülteket! Ennél többet nem tehetünk!
Németh István
@balos: @ESCOBAR: aljas gazemberek, VAGYTOK!! > szándékosan orosz elenes nótát fújtok, mert a szovjeteket megutáltátok - sokan vagyunk ezzel így magam is, de azt tudni kell, hogy az oroszok 30 éve visszavonúltak a saját hivatalos határaikon bellülre! Az usa 78 éve van itt illetéktelenül Európában!! Aztán az oroszok nem szovjetek ezek a saját föderatív hazájukért, nemzetük biztonságáért honvédő háborút folytatnak a betolakodó és már az ukrán földre illetéktelenül betelepedett usa armadával szemben! Jusson eszetekbe a saját családotok, amelyet semmi perc alatt írtana a moslék usa-nató armada, ha arra kerülne a sor! Az a moslék szennyes duma amit terjesztetek az éppen úgy vezeti félre a lakósságot, mint az usa-Eu. hírverés az oroszok agresszorságát megjelölve! AKKOR ÉS ÚGY moslékok, HOGY AZ OROSZOK A HAZÁJUKAT VÉDIK AZ USA-NATÓ, meg IDEGEN FÖLDÖN IDEGEN ORSZÁGBAN ILLETÉKTELENÜL TARTÓZKODIK!! a kivásárolt ukrán városok üzemeiben hadi vegyi folyamatok folynak! BENNETEKET IS VESZÉLYEZTET EZ A FOLYAMAT >>mocskos szar trógerok! GONDOLKOZZATOK !!!
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából a Lengyelországba telepített nató-usa helyörségével együtt!!! Ez egyértelműen EURÓPA FÜGGETLENSÉGÉNEK meggyalázása! Az Eu. vezetése pedig takarodjona börtönbe - akasztásilag! ÉS amennyiben folytatjátok az aljas hazug és nagyon buta, sötét agyú dumátokat, akkor veletek együtt!
Alfa
De mit is vártok a korrupt kibaszott kommunista-keresztény-fasiszta-náci magyar kormánytól...orbántól és a narkós-pedofil fidesz-ner szektától..
UGYE EZ A KERESZTÉNY MAGYAR ORSZÁG KECSKEBASZÓK
ómió
Annak az átlag napi 10000 menekültnek az ellátása - ha részben, akár csak pár napig is - meg, ugye, maga az "efftársi smafu"!? Így píszi hazudni, efftársak!?
Namely
Naná, hogy a jenkik támogatják, hiszen jelentős befektetéseik vannak ott, elsősorban Biden fiának, családjának, valamint a hozzájuk szorosan tartozó üzleti köröknek.
Mindazok, akik szerint támogatni kellene őket, részletezzék, hogy mely állami juttatásuk terhére támogassák az Ukrajna fedőnevű amerikai részvénytársaságot költségvetési pénzekből.
Ugyanis könnyű azt mondani, hogy "támogassuk".
De tegyék mögé azt is, hogy honnan.

UI: már várom a kommenteket, hogy "há óbán ne lopjon és akkor akkó lösz". Csakhogy "óbán" nem akarja őket támogatni, így a "humánus" kommentelők mutassanak példát önkéntes felajánlásból, szolgáltassanak jó példát neki felajánlásból.
balos
@németh pityuka: Csicska nemzethy!Amit a vármegye új urai itt kurmányzás örve alatt művelnek az csak neked tettszik,meg a többi jobbágynak!Remélem az első éjszaka jogát a te családod nőtagjain kezdik!Most azokat véde,akik apái gyilkoltak 56ban állítólagos szabadság hősöket!Mikor kit szeretsz jó pénzért szopni az a te dolgod,de a tömeggyilkosainkat szeresd a klotyón,miközben leszopód őket!
csak úgy....
@KisTehen: aki a gyerekeit dugja annak itt kuss a neve! te pedóbácsi..
csak úgy....
@Namely: ezért kár volt 10 órakor kelned! :)
Rockxy
az ukrán fasizmust kellene támogatni?
ahol már az óvodást is fasisztának nevelik?
rumble.com/v24adm8-az-ukrn-fasizmus-dicsekv-megnyilvnulsa.html
kulabombaafityiszre
@Németh István: tegnap, 19:20
Van a hülye,aztán a méghülyébb,leghülyébb.és németh istván.
Utánna már nem lehet ragozni.
csak úgy....
@Rockxy: te minden szar ruszki propagandát beveszel? -te dógod, de okosabb nem leszel!
Németh István
@csak úgy...: @kulabombaafityiszre: Válaszolhatnék nektek illő módon - amit meg is értenétek - de csak azt írom, mondom ami a valósság, hogy mindenki értse >> mi Magyarország és vezetésének, amelyet a 2/3-os többség feletti séggel választotak meg ez minima 6 millió ember szavazó polgár >> a háború ellen foglalt állást! A szemben álló feleket; úgy hívják az usa-ukrán puccsista kormány és másrészt orosz föderatív köztársaság! Az ok -okozati tényezők, ki-kik támadtak meg, kit aztán miért is, ez az alapkérdés! A lényeg >> az usa idegen földrészen kívánt tulajdont szerezni, ami nem lett volna baj ha tudja, hogy meddig mehet el és ismeri a jogi hely-zetet. De nem ismerte a pénze arra kevésvolt, hogy ésszel is rendelkezzék! Felvásárolt infra-struktúrákat, üzemeket, városrészeket földeket stb.! Addig nem volt baj amíg az ukrán puccsista vezetés rá nem jött arra, hogy a teljes ukrán javak értékesítésében az orosz és a mindenféle nemzetüségi polgárok útban vannak! Elkezdték őket gyilkolászni! Innentől származik az orosz föderáció nemzetvédő tevékenysége, miközben felismerte, hogy az usa részéről felvásárolt gyárak üzemek az usa hadiipari - mi több közveszélyes vegyi - bázisokká vannak átalakítva, és egyre erőteljesebb az ukrán területek kisajátítási szándéka >> amely már a klasszikkus értelembenvett orosz nemzetbiztonságot veszélyezteti! ÉS LÉPTEK! >> Inentől kezdve az usa vált az Eu.val együtt az ukrán aljasságot támogató agresszorrá ! Hazánk nem támogathatja a moslék usa-Eu. vezérkar erkölcstelen háborúját amely nem szabadságharc hanem nyílt beavatkozás egy szuverén orosz föderatív állam országvezetésébe! Mégpedig aljas szándékkal és puccsal! Semmibe véve az Eu. népeinek okozott anyagi, gazdasági leépülését! Ha ezt megértitek akkor OK! ha nem hát kapjátok be a gebe lenge szervét és szívjatok nagyokat!
Az usa-nató takarodjon Európából, az Eu vezetése a börtönbe!- akasztásolag!
Németh István
Egy fontos dolog!
A különböző nagyobb léptékű tanácskozásokat követően létrehozott SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN meglepően és nagyonnagyun hülyék az kérdetgető hírkerekítő és kiforgató nagymesterek! Ugyan is rendre tapasztalható, hogy kisebb esszékbe, novellákba foglalva magyarázzák a saját kérdéseiket, bizonyítva ezzel - gondolom, hogy ezt akarják - hogy mennyire ismerik a saját kérdéseikkel kapcsolatosan a dolgok mélységét! A kérdés tán 10 szó lenne, de nem!! rátesznek egy lapáttal és végül a kérdés nem kérdés hanem valamiféle vádaskodás! De hogy egy kifejezetten rosszándékú provokatív szemét kedés az biztos!
NOs ilyen médiai képviselők csapatos megnyilvánulásai kifejezetten irritállóak, és okkal gyanít-ható, hogy a mindenféle hír-elferdítéek és hamisságok, hazugságok, félre-magyarázások eredő-jét alkotják!
A balos és az un. jobbos - bár ez ÍGY nem igaz >> INKÁBB ÚGY LEHET FOGALMAZNI, HOGY A NEMZETELLENESSÉG ÉS A NEMZETÉRDEKŰSÉG SAJÁTOS BEMUTATKOZÁSA AZ ADOTT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ! szégyen ez kérem a javából, és elsősorban azért, mert anemzetellenes csőcselék mint kisebbségi képviseletek erőteljes orgátuma azt akarja jeleztetni,hogy ők micsoda óriási erőt képeznek ! AMI NEM IGAZ, MI TÖBB A MEGNYNYILVÁ-NULÁSAIK ÖNMAGÁBAN VÉVE HAZUG! >>> vegyük a donbrev-gyurcsány nagyon szemét a kormányt és vezetőjét lejárató szövegeit mindenáron azt sulykolják, akarják sulykolni a jelenlévőkbe, hogy ez a kormány tönkretette megalázta az ország népét, stb.! Miközben pont ők az elvesztett hatalomért a hazaárulástól kezdve a kormányzás mindenféle gátját képezik! Folyamatosan>> az általuk tönkretett Magyarországot úgy próbálják felemlegetni, mintha ők lennének a haza érdekében a lelküket kitevő igazi vezetők > nema szemlkilövő gyilkosok, a polgárokat meglopó gazemberek (libsások) a rendőrök tűzoltók pénzét nem kifizető szemetek, az országot csődhelyzetbe vitt kiárusítók! Miről is beszélünk???
A lényeg marad >> az usa-nató gazember falkája takarodjon Európából, az eu vezetése a börtönbe -...
Eladott Ország
Nyilvánvaló, hogy az újjépítésnél, az ukránok nem kérnek a magyar építőkből sem. Igaz Orbánék lekaszálták a magyar építőipart és beolvasztották néhány NER oligarchába, megfojtottak mindenkit aki nem nyalta az Orbán banda seggét, idővel a szakmaiság is elveszett. Ezek a NER-es cégek külföldön egyébként is éhenhallnának, életképtelenek, csak az állami csöcsön tudnak élősködni szakmai tudás nélkül pénzvisszacsorgatással, azaz életképtelen nagy rakás szar egész banda. Az életképes szakmunkások ,vállalkozások a lajtán túl dolgoznak, a fiúk meg a bányában.
Németh István
@Eladott Ország: a szemétséget és a buzgó rosszindulatodat, a kormányonk eredményes munkájával kapcsolatos irigységeiből eredő aljasságaidat a saját egészségi állapotod "javára" fordítsd! Remélem megdöglesz!
MÁS- és fontosabb >> a baloldaliság, a kommunista alapok burjánzása,az ellenzékinek titulált valójában belső ellenség nyüzsgése VALÓJÁBAN és VASTAGON NEMZETELLENES, HAZAÁRULÓ TEVÉKENYSÉG! létezhetne nemzetérdekű ellenzék, amely konstruktíve a nemzet és a nép érdekében nyüzsög >> MINDENKI ÖRÖMÉRE!!! de valójában nem ez vant >> A VALÓS NEMZETÉRDEKŰ, A NEMZET POLGÁRAINAK, A NÉPNEK AZ ÉRDEKEIT KÉPVISELŐ TEVÉKENYSÉGET A JKOBB OLDALNAK NEVEZETT NEMZETI OLDAL KÉPVISELI! TÉVEDÉS NE ESSÉK, NEM PÁRTRÓL VAN SZÓ >> VAGY A NEMZETI ÉRDEKET KÉPVISELI AZ ADOTT SZERVEZŐDÉS ÉS EZZEL A HAZÁT ÉS A NEMZETET SZOLGÁLJA, VAGY >> NAGYON ALJAS MÓDON AZ EGYÉNI HATALMI ÉRDEKEKET ÉRVÉNYESÍTI ÉS HAZAÁRULÓ MÓDON A NEMZET ÉRDEKEI; ANNAK ÉLETKÉPESSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA ELENN TEVÉKENYKEDIK! NÁLUNK MAGYARORSZÁGON >>> ez járja az aljas nemezetellenesség és ahazaárulás érvényesül a kormányellenes csoportoknál! EBBŐL SOHA NEM LESZ NEMZET-ÉRDEKŰ tevékenység ebből mindíg a HAZA MARAD ALUL a nép és a polgárok károsodnak miként 2010-ig gyakorlatilag folyamatosan (4 évet kivéve)
Tehát a lényeg>> az usa -nató armada takarodjon a picsába, az Eu vezetése a börtönbe - a magyar kormányellenségek a hazaárulók egyenesen az akasztófára!
Nanya
@Németh István: volt olyan,hogy pofázhatsz ?
Nanya
@durbincs: a tetves görény fajtádat te nyalonc !
hát egem már nem is sorolsz a rendes emberek közé? he?
te anyabaszó patkány !
Nanya
@KisTehen: rohadék bolsi pedofil ! Hát mát a gyerekeiddel fajtalankodsz te baromállat?
anyád besokallt ?
Németh István
@Nanya: @kula: demagacsak rakat szxr ? +ürüléktársa ez a @csak húgy.: ? aki @Dr. Proktor: is @Mirabilis: @Eladott Ország: is ? no meg a csotányevők ?: @Nanya:+ @Alfa: ?@kulabombaafityiszre: ti címeres moslékok léteztek még???
igazából tanúljatok >> az usa-nató moslék armada takarodjon Európából, az aljas moslék Eu. vezetés a börtönbe >> akasztásilag!
Csizmás Kond
Hol, mi írja elő, hogy ukrajnát föltétlen támogatni kell ?
Németh István
@Csizmás Kond: A moslék kommunista balaliberális csőcselék az Eu-usa, nem kevésbé a magyar
belső ellenség a moslék aljadékok akik a magyar hon felszámolását akarják a globalizációs mániájuk nyomán! Akiknek fingjuk nincs arról hogy az usa felzabálta Európát, és nem képesek felfogni, hogy Európa behódolása az usa-nak az Eu. nemzetek eltűnését fogják eredményezni! Nem véletlen!!! > tudatosítani kell minnél szélesebb körben, hogy >> az usa-nató takarodjon Európából, az Eu moslék vezetése a börtönbe - akasztásilag!
Nanya
@Németh István: milyen kisebbségről vartyogsz te fekália?
megnézhetné magát a zsebben markolászó gazdád,hogy mi lenne " most " egy választás eredménye ! igen nagy gázzal kellene nyomulni a páncél mikrobusznak Grazig !
Nanya
@Németh István: fogj össze a szaroslábú németpestával,a takony ómiózannya 3,14 csája ,meg a degeneráltdurbinccsal,hívjátok a pegaroidiótát is és 4 kisszék,4 kötél,-----> irány a padlás !
egymást,vagy magatokat,nekem mindegy!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.