A 2023-as év kritikus lesz abból a szempontból, hogy az Egyesült Államok minden eszközbeli és hírszerzési támogatást megadjon Ukrajna számára – jelentette ki a CIA igazgatója egy vasárnap megjelent interjúban.

William Burns az ABC televíziónak adott interjúban azt fejtegette, hogy az orosz fél jelenleg nem gondol komolyan tárgyalásra, és mint fogalmazott, ebbe az irányba csak a hadszíntéren keresztül vezet út. Hozzátette: az amerikai kormánynak azért kell megadnia minden segítséget Ukrajna számára, hogy erősebbek legyenek a harctéren és majd végső soron a tárgyalóasztalnál.

CIA-igazgató: Kína is beszállna a háborúba?

Fotó: SAMUEL CORUM / AFP

Az amerikai hírszerzés vezetője szerint minden jel arra mutat, hogy az orosz elnök ma még túlságosan magabiztos abban, hogy képes lehet Ukrajnát kifárasztással felőrölni, illetve játszik az európaiak politikai kifáradására, valamint arra, hogy idővel az Egyesült Államok figyelme is más ügyek felé fordul.

William Burns hangsúlyozta: az amerikai kormány bizonyos abban, hogy a kínai vezetés fontolgatja halált okozó felszerelések szállítását Oroszországnak, ugyanakkor az amerikai hírszerzés szerint erről végső döntés nem született, és ilyen szállítás eddig nem történt. Hozzáfűzte: az amerikai kormányzat nagyon odafigyel erre és fontosnak nevezte, hogy az Egyesült Államok tegye nagyon világossá, milyen következményei lennének az ilyen szállításoknak.

Megjegyezte, hogy a Nyugat Oroszországgal szembeni – szankciók formájában megnyilvánuló – határozott lépései, valamint a háború alakulása az elmúlt egy évben elbizonytalanítóan és "kijózanítóan" hatott Kínára.

A CIA-igazgató az iráni atomprogrammal kapcsolatban elmondta: nem látják jelét annak, hogy Irán legfelsőbb vezetője döntést hozott volna a nukleáris fegyverkezési program folytatásáról, viszont ennek másik elemét, az urándúsítást tekintve az elmúlt években nagyon sokat lépett előre. Közel vannak ahhoz, hogy csupán néhány hétre legyen szükségük a 90 százalékos dúsítottságú urán előállítására – közölte William Burns arra utalva, hogy atomfegyverek előállításához 90 százalék körüli szintre van szükség.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Péter2
Kína semmit nem mer tenni , ugyanis a ruszki támogatása, egyenlő volna a teljes nyugati piac elvesztésével , ami visszavetné őket a múlt század elejére. Kína legnagyobb piaca az usa , utána Európa , és Ausztrália stb . Katonailag sem tudják az usával felvenni a versenyt , mert az usának van a világon a legerősebb , technikailag , technológiailag legfejlettebb legnagyobb hadserege , ez látszik is a honvédelmük éves költségvetésén , többet költ az usa a hadseregére , mint Kína , Oroszország és Índia egybevéve . Aki nem hiszi , csak írja be a keresőbe a világ legnagyobb legerősebb hadserege ! Viszont lassan az oroszok a 2 helyről a 3 fognak csúszni , mert katonailag Kína meg fogja technikailag és nagyságilag lépni , ez már jól látszik .
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Péter2: az usa elég rendesen el van adósodva kína felé.
Ha kína bevezetné hogy csak jüanért ad el és a dollárt nem fogadja el,akkor az usa megszűnik.
Az usa nak jobban fájna,ha kína robbantaná a világrendet.
dr. prédikátor
KIBASZOTT KURVA YENKIK!!! EDDIG HÁNY ORSZÁGOT TETTETEK TÖNKRE??? HÁNY EZER EMBER T ÖLTETEK MEG???!!
jesz
nocsak...nocsak...a yenkik keverik a szart? Ukrajnának segítenének addig és úgy, hogy nem marad egy élő ukrán katona se?...
Persze a segítség önkéntes, és jólelkű...csakis a békét szolgálja.
Csizmás Kond
...már nem ukrajna a kerítő a háborúba való beleterelésre, hanem maga a felbujtó amerika...akinek érdeke a háború...
ómió
Miért? Csak ti "szállhattok bele", Pubi!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.