Hende Csaba és Németh Zsolt svéd parlamenti képviselőkkel is találkoznak, majd valószínűleg innen utaznak tovább Helsinkibe.

Március 7-én, vagyis jövő kedden utazik Stockholmba a magyar kormánypárti parlamenti képviselőkből álló delegáció – tudta meg a hvg.hu. A svéd házelnök sajtóirodája megerősítette a lapnak: a találkozóra a svéd parlamentben kerül sor, a magyarokat Andreas Norlén házelnök (képünkön) fogadja.

Megvan a dátum, ekkor fogadja a svéd házelnök az országuk NATO csatlakozásáról vitázó magyar politikusokat

Fotó: ANDERS WIKLUND / TT NEWS AGENCY / AFP

A budapesti delegációt Hende Csaba vezeti, a megbeszélésen pedig más svéd és magyar parlamenti képviselők is részt vesznek

– tették hozzá.

A látogatást a Fidesz balatonfüredi frakcióülése után jelentette be Kocsis Máté frakcióvezető. A politikus szerint ugyanis – bár Orbán Viktor miniszterelnök támogatja a svédek és a finnek NATO-csatlakozásának ratifikációját – a frakcióülésen vita alakult ki a kérdésről. A párt országgyűlési képviselői ezután döntöttek úgy, hogy nem mennek bele „csak úgy” a csatlakozás megszavazásába, hanem a „vitarendezés” érdekében tárgyalódelegációt küldenek a két országba.

Arról, hogy pontosan mi a célja, és mi lehet a potenciális kimenetele a látogatásnak, a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"Arról, hogy pontosan mi a célja,"

Kirándulnak egy jót...
gina
Rohadék cigány féreg és bandája, ki kell hagyni ezeket a szemét patkányokat kik ezek hogy valamit is meggátoljanak,? nem értem Brüsszelt és a NATO-t miért nem rúgja ki ezt a szemetet...
Nessy
Úri ember! Nem mondja, hogy bohózatban nem vesz részt, hanem fogadja a magyar "bizottságot"! Pedig ez tényleg az! Ezek a jóemberek nem érzik, hogy ez a "vitarendezés" őket minősíti, nem a svédeket? Mindjárt egy egész delegáció! Kissé költséges "vita rendezés", közpénzből! Ők is megkapják a nem kormánygépet?
szép új világ
Igazából azért mennek, hogy kipuhatolják, hogy haragszanak-e még a svédek Semjén illegális vadászatáért és a rénszarvas lopásért.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.