Az ukrán védelmi miniszter szerint nem lehet kizárni, hogy az orosz csapatok elfoglalják a Donyeck megyei Bahmutot.

Ukrán védelmi miniszter szerint nem lehet kizárni Bahmut elestét: Moszkva legfeljebb egy "kis győzelmet" aratna Bahmut elfoglalásával
Fotó: DIMITAR DILKOFF / AFP

Olekszij Reznyikov a Bild című német lapnak egy pénteken ismertetett interjúban azt mondta, hogy

Moszkva legfeljebb egy "kis győzelmet" aratna Bahmut elfoglalásával, és míg a várost hatodik hónapja ostromló orosz fegyveresek közül naponta nagyjából ötszázan esnek el vagy sebesülnek meg, az ukrán csapatok veszteségei sokkal kisebbek.

Mint mondta, nem áll módjában pontos adatokat közölni az ukrán veszteségekről, de azt elmondhatja, hogy van egy különbség az orosz és az ukrán harci felfogás között.

Az orosz vezetés a "húsdaráló" taktikát alkalmazza, számukra a katona csupán "ágyútöltelék", Ukrajnának viszont "minden egyes katona élete értékes", ezért a taktika alapja az emberélet kímélése

- fejtette ki a miniszter.

Kiemelte, hogy a harctéri helyzet és az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás alakulása alapján lát esélyt arra, hogy még az idén véget ér a háború, méghozzá ukrán győzelemmel.

Hozzátette: azzal számol, hogy hazája a harckocsik után hamarosan harci repülőgépeket is kap Nyugatról. Valószínűleg ismét "koalíció" alakul, vagyis több ország segíti a védekezést repülőkkel, és az ukrán légierő így többféle új típussal rendelkezik majd.

Arról is szólt, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnökkel "soha" nem lesz tárgyalás a háború lezárásáról, a jövő "egyetlen lehetséges forgatókönyve" pedig "az összes ideiglenesen megszállt terület felszabadítása", egészen az ország 1991-es határáig.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Őrnagy
@jáger laszló: Azt még nem lehet bekövetkezett tényként bejelenteni, hogy Bahmut elesett, de azt már ki lehet mondani, hogy Joe Biden már többször és több helyen elesett.
KisTehen
hogy lesz ebből így putyin kiverése és krím visszafoglalása?
KisTehen
- Vlagyimir Putyin orosz elnökkel "soha" nem lesz tárgyalás a háború lezárásáról
- a jövő "egyetlen lehetséges forgatókönyve" pedig "az összes ideiglenesen megszállt terület felszabadítása", egészen az ország 1991-es határáig

és lesz ehhez elég pénzetek?
jáger laszló
Gyakorlatilag Bahmut elesett!!
Ezt az ukránok is elismerik
csak ennyi
barátilag
J.L.
Őrnagy
@jáger laszló: Azt még nem lehet bekövetkezett tényként bejelenteni, hogy Bahmut elesett, de azt már ki lehet mondani, hogy Joe Biden már többször és több helyen elesett.
jesz
Bahmut azért nehezen bevehető, mert óriási sóbányák vannak a mélyben, melyek alagútjaiban harckocsikat, és egyéb, nagymennyiségű muníciót tárolnak. A végtelenségig nem tartható, de az oroszok felajánlottak egy osonó-folyosót, ahol ki lehet szökni a városból úgy, hogy nem lesz bántódásuk az ukrán menekülőknek...

Nos ezt nem hiszik el az ukrán katonák...hogy miért? Ki tudja? Talán ismerik az oroszokat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.