A katolikus egyházfő a dél-olaszországi Calabriában történt hajókatasztrófa miatt tért ki az emberkereskedelem ügyére.

A gyakran halálba vezető emberkereskedelem feltartóztatását sürgette Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren vasárnap délben elmondott beszédében, amely egy héttel követte a dél-olaszországi Calabriában történt hajókatasztrófát.

Ferenc pápa az emberkereskedelem feltartóztatását sürgette vatikáni beszédében

Fotó: pixabay.com CCO/Annett Klingner

A katolikus egyházfő kifejezte fájdalmát a Steccato di Cutro partjainál történt tragédia miatt.

Ferenc azt mondta: imádkozik az áldozatokért, rokonaikért és a túlélőkért. Elismerését fejezte ki a helyi lakosságnak és intézményeknek a befogadásért és az általuk tanúsított szolidaritásért.

Felhívást intézett a világhoz annak érdekében, hogy ilyen tragédiák ne következzenek be többé.

"Az emberkereskedőket meg kell állítani, ne rendelkezzenek többé oly sok ártatlan ember élete felett"

- szögezte le.

"A remény útjai ne vezessenek a halálba, a Földközi-tenger kristálytiszta vizét ne szennyezze több vér, amely hasonló drámai balesetekből ered"

- tette hozzá.

Arra kérte az Urat, adjon erőt az embereknek a sors elfogadásához és a tragédia miatti gyászhoz.

Az egyházfő szokás szerint a pápai lakosztálynak a Szent Péter térre néző ablakából mondta el vasárnapi beszédét, majd annak végén szólt az egy hete történt katasztrófáról. Ferenc pápa a prédikáció után rövid csendet tartott, amelyhez csatlakoztak a téren őt hallgató hívek.

Vasárnapra hetvenre emelkedett a calabriai hajókatasztrófa megtalált áldozatainak száma. Még kutatnak 26 eltűntkét nyilvántartott ember után. Nyolcvanan élték túl a balesetet, amelyben egy Törökországból induló hajó viharba került Calabria partjainál, szikláknak ütközött és darabokra tört.

A baleset helyszínén, Steccato di Cutro tengerpartján vasárnap délután via crucist, vagyis keresztutat tartanak Angelo Panzetta püspök vezetésével. A stációkon a halottakról emlékeznek meg. A tengerparton kereszteket állítottak fel, amelyeket az összetört hajó deszkáiból állítottak össze.

Forrás: mti.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
óóó...ez a szent ember...miután szót emelt az emberkereskedelem ellen, imádkozott az afrikai iható víz nélkül szenvedőkért, a rabszolgamunka azonnali befejezéséért, a gyerekmunka visszafogásáért, az elnyomott népek szabadságáért, és az infláció visszaszorításáért...

(...aztán szólt neki egy apáca, hogy:
-eminenciás uram, ozsonnaidő van...

by: az ifjú pápa)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.