Valósággá válhat az, amiről korábban csak álmodozott az emberiség.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
Az enzim egy hidrogenáz, ami egy hidrogén molekulát hasít ketté, magyarul letépi az elektront a H2 hidrogén molekuláról. Ezt az elektront a bacillus bevezeti a légzési láncba energiatermelésre, valamint ez az elektron használható elektromos áram termelésére is.

A levegő H2-hidrogéntartalma azonban nagyon kicsi (0.00005%), így csak apróbb készülékek meghajtására készülnek első közelítésben, viszont hidrogén betáplálással javítható a teljesítmény.

A bacillus talajlakó, elvileg nem okoz betegséget, gyakorlatban azonban igen, bár ritkán. Nagy tömegű előállítása esetén ez akár veszélyforrás is lehet és mivel a TBC és a lepra mikobaktériumok a rokonsága, így ez elég rosszul hangzik.

Ipari méretű energiatermeléshez a H2 hidrogént elő kell állítani - például napenergiával - és így a baktérium áramtermelő hidrogén-cellaként működhet. Nem termeli, hanem felhasználja a H2 termeléshez befektetett energiát, amennyiben ipari méretekről beszélünk.
Peller Anikó
Viszont a Jupiter közelébe küldött raketta ezzel az energiával végtelen ideig működhetne, mert ott bőven van hidrogén.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.