Emmanuel Macron munkavacsorán fogadta Orbán Viktort Párizsban, hétfő este fél 9 után, az Elysée-palotában.

Nagyon nem szerelemből állt szóba Orbánnal Emmanuel Macron

Macron és Orbán Párizsban tárgyalt kedden este. Forrás: Pixabay

Soós Eszter Petronella egyetemi adjunktus, Franciaország-szakértő szerint a témák között lehettek a hadiipari beszerzések, geopolitikai kérdések, az autóipar és a belső égésű motorok betiltásának kérdése is – írja az új Index.

A francia elnöki hivatal oldalán megjelent közlemény szerint a háború és a szankciók mellett szó volt északi rokonunk, Finnország és Svédország NATO-tagságáról, amit Erdogan és Orbán még mindig akadályoz – utóbbi pártjának parlamenti frakciójára keni az orosz pozíciókat erősítő késlekedést.

A kormány a francia Framatome szerepének további növeléséről tárgyal a fideszes akkugyárak energiaellátásához szükséges paksi atomerőmű-bővítés terén, így ez a kérdés is szerepelhetett a munkavacsora napirendjén.

A francia köztársasági elnöki hivatal, az Élyseé tényszerű közleménye  szerint a

 köztársasági elnök ezen a hétfőn, 2023. március 13-án munkavacsorára fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Ez a találkozó alkalom volt arra, hogy megerősítsék, hogy az európai országok egységére van szükség Ukrajna támogatásában az orosz agresszióval szemben, különösen az Oroszország elleni szankciók szigorú alkalmazása révén.

Érintette továbbá Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásának kérdését, valamint a közös érdekű reformokat, amelyekre a következő hetekben a magyar parlamentben sor kerülhet. A március 23-i és 24-i Európai Tanácsra készülve a két államfő az európai iparpolitika és versenyképesség, valamint a migráció témakörét tárgyalta a legutóbbi Európai Tanács döntéseinek megfelelően.

Ezt követően a két vezető megvitatta egymáshoz közelítő elképzeléseit, mind a védelem terén, a közeledési lehetőségek közös feltárása céljából, mind pedig az energia tekintetében a 11 országból álló szövetség keretében az atomenergia mellett Európában. A megbeszéléseken szó volt a két ország közös elkötelezettségéről is a CPE keretein belüli konkrét együttműködés további fejlesztése mellett, különös tekintettel mindenre, ami elősegítheti az ezen belüli eszmecserét.

Forrás: Élyseé, Index

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A politikában, diplomáciába nincs szó szerelemről. Nem is kell.
Macron nem tudom tudja-e, hogy orbán retteg attól, hogy elveszíti a választásokat, mert fél az elszámoltatástól és félti a vagyonát az elkobzástól. Ezért mindenre képes. El tudom képzelni, hogy milyen bőszen bólogatott Macron minden szavára, itthon meg majd eladja magát máshogy a híveinek.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
durbincs
@ómió: Az lehet mert @csak húgy...: vizelt nekik gyorsan 1 jégpályát ? A Diadalivnél ?
ómió
@durbincs: Eszerint te járatosabb vagy @csak húgy...: efftárs "életművében"!
durbincs
@ómió: már-ha csak ha ennek az 50iq-s @csak húgy..: nevű bér-vizelését ? má életműnek lehetne nevezni ?
ómió
@durbincs: Hát, az ő "efftársi életművük" köztudottan a lopás, aljaskodás, hazudozás, népkifosztás, ami nála eszerint a jégpályavizeléssel komplett!
durbincs
@Clavigo: Má megent 1 bányás retardált Pedofilo ? mint @Giovanni Alba: @Alfa: @Emmersson71: @teuton: @Néro2: @Dr. Proktor: a bányás oláh farturó négyes ? bár @csipetke: @Sámannus: @Atesz19: @jáger laszló: szintén bányás állatok ? csak soroszsizsikek ? az 50IQ-ra csiszolt @balos: @Alfa: @Edebácsi: @Sámannus: @m73: @jáger laszló: @Nessy: @nejlontacskó: @fideszes gyökér: @Borsó: @justhpeter: @dr. prédikátor: @Törölt Nick: @namihami: @Mirabilis: @troppauerhumer: @kula: @Clavigo: @drrotf: @Havanagi: @fideszes gyökér: @Clavigo: +sorosista fasiszta antifák ? @Alfa: @koszpeko: @Aki Én: ? bérköcsög Pedofilo ? Szodomas Lágerpribékek ?
durbincs
@bence: @bence:Maga két csilletöcskölés közben 50IQ-val ? mint tompa fakés, bányás álláshalmozó ?-már diagnoszta is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.