Emmanuel Macron munkavacsorán fogadta Orbán Viktort Párizsban, hétfő este fél 9 után, az Elysée-palotában.

Nagyon nem szerelemből állt szóba Orbánnal Emmanuel Macron

Macron és Orbán Párizsban tárgyalt kedden este. Forrás: Pixabay

Soós Eszter Petronella egyetemi adjunktus, Franciaország-szakértő szerint a témák között lehettek a hadiipari beszerzések, geopolitikai kérdések, az autóipar és a belső égésű motorok betiltásának kérdése is – írja az új Index.

A francia elnöki hivatal oldalán megjelent közlemény szerint a háború és a szankciók mellett szó volt északi rokonunk, Finnország és Svédország NATO-tagságáról, amit Erdogan és Orbán még mindig akadályoz – utóbbi pártjának parlamenti frakciójára keni az orosz pozíciókat erősítő késlekedést.

A kormány a francia Framatome szerepének további növeléséről tárgyal a fideszes akkugyárak energiaellátásához szükséges paksi atomerőmű-bővítés terén, így ez a kérdés is szerepelhetett a munkavacsora napirendjén.

A francia köztársasági elnöki hivatal, az Élyseé tényszerű közleménye  szerint a

 köztársasági elnök ezen a hétfőn, 2023. március 13-án munkavacsorára fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt.

Ez a találkozó alkalom volt arra, hogy megerősítsék, hogy az európai országok egységére van szükség Ukrajna támogatásában az orosz agresszióval szemben, különösen az Oroszország elleni szankciók szigorú alkalmazása révén.

Érintette továbbá Finnország és Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálásának kérdését, valamint a közös érdekű reformokat, amelyekre a következő hetekben a magyar parlamentben sor kerülhet. A március 23-i és 24-i Európai Tanácsra készülve a két államfő az európai iparpolitika és versenyképesség, valamint a migráció témakörét tárgyalta a legutóbbi Európai Tanács döntéseinek megfelelően.

Ezt követően a két vezető megvitatta egymáshoz közelítő elképzeléseit, mind a védelem terén, a közeledési lehetőségek közös feltárása céljából, mind pedig az energia tekintetében a 11 országból álló szövetség keretében az atomenergia mellett Európában. A megbeszéléseken szó volt a két ország közös elkötelezettségéről is a CPE keretein belüli konkrét együttműködés további fejlesztése mellett, különös tekintettel mindenre, ami elősegítheti az ezen belüli eszmecserét.

Forrás: Élyseé, Index

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Horizont
A politikában, diplomáciába nincs szó szerelemről. Nem is kell.
Macron nem tudom tudja-e, hogy orbán retteg attól, hogy elveszíti a választásokat, mert fél az elszámoltatástól és félti a vagyonát az elkobzástól. Ezért mindenre képes. El tudom képzelni, hogy milyen bőszen bólogatott Macron minden szavára, itthon meg majd eladja magát máshogy a híveinek.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Alfa
a kis senkiházi EU-NATO hazaáruló orbán házhoz ment a seggbe rúgásért..pofonért Macronhoz
jáger laszló
OV győzködte Macront hogy a Pakshoz szükséges irányítás technikai eszközöket a franciák szállítsák le!!!???
Ma majd kiderül minden!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
csak úgy....
@KisTehen: gyurcsány szerelemböl, 0rbán meg nyalja, szopja! :)
csak úgy....
@KisTehen: ti arra fogtok rábaxni, hogy ti csak gyurcsányra és nejére koncentráltok, közben meg a gurutok szétbaxxa az országot! :)
Horizont
A politikában, diplomáciába nincs szó szerelemről. Nem is kell.
Macron nem tudom tudja-e, hogy orbán retteg attól, hogy elveszíti a választásokat, mert fél az elszámoltatástól és félti a vagyonát az elkobzástól. Ezért mindenre képes. El tudom képzelni, hogy milyen bőszen bólogatott Macron minden szavára, itthon meg majd eladja magát máshogy a híveinek.
KisTehen
@csak úgy...: megint bizonyítottad, hogy hülye vagy ... a dk a legerősebb ellenzéki párt ... szerinted kit kellene aláznunk? ... a 0-nulla jakabot?
KisTehen
@Horizont: te még mindig itt tartasz, te buta?

4 db 2/3 után
+ miden közvélemény-kutatásban továbbra is a fidesz vezet torony magasan
KisTehen
@Horizont: mégis miben tudsz még reménykedni?
Nyírfa
Jól látom, Orbánnak piszkos a körme?
csak úgy....
@KisTehen: a politika magyarországon abból áll,hogy a bugrisok ellenzéki pártokat aláznak? :)
na ezért tartotok még mindíg a bányászbéka pitschája alatt 100 méterre! ti bugris parasztok!
Horizont
@KisTehen: Hátha téged olvaslak baszki semmiben, mert ilyen buta tanulatlan seggnyalók orbán hívei. Gondolkozásra képtelenek. Leszarom, hogy a fidesz hányszor és hogy vezet, számomra nem ez a lényeg, tudjuk hogy vezet mit tesz ezért.
Horizont
@KisTehen: Hátha téged olvaslak baszki semmiben, mert ilyen buta tanulatlan seggnyalók orbán hívei. Gondolkozásra képtelenek. Leszarom, hogy a fidesz hányszor és hogy vezet, számomra nem ez a lényeg, tudjuk hogy vezet mit tesz ezért.
Horizont
@Nyírfa: Biztos kevés a pénz és besegít Hatvanpusztán hahahahahaha
Horizont
Bocs a kettőzésért, bár tehenünknek ez is kevés.
Maccska
@Horizont: milyen alapon oktatsz ki bárkit,libcsi?
Annyit tudok nektek segíteni,hogy a politika az érdekek mentén működik.
Az érdekek ellenében meg nem.Pofázni mindenki tud,de az érdekek számítanak.
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 10:41 ☺ A magyar tárgyalódelegáció is szorgalmasan dolgozik ...
twitter.com/DJ_DoubleG/status/1588824741091356672/photo/1
Lenyelhetem Vologya? Putyin a hivatalos megbeszélések után 45 percet együtt töltött Orsóssal...
www.facebook.com/photo.php?fbid=1877803119276199&set=p.1877803119276199&type=3
Tied vagyok Vova
mobile.twitter.com/csibike1/status/1510301356229341195/photo/1
Meghunyászkodva nézzük végig, ahogy egy erkölcseit, gátlásait lassan emberi vonásait vesztő gazember végleg az orosz szférába taszítja hazánkat...
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/278061800_3416380461981734_5699855099739859214_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=mjwmkt2p2QIAX-PN98_&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfCcOU8Cr7YRpJB2p4IFWJeKKZ91h98KXsL_wQW3QI5gsA&oe=64172AF1
jáger laszló
Ez 1 munkavacsora volt
Orbán valamit kért,,Macron pedig megígérte...
csak ennyi
barátilag
J.L.
Horizont
@Maccska: Milyen alapon baszd meg??? Hát azon ahogy ti irkáltok itt mindenkinek.
Mi van visszanyalt a fagyi egyből ideges lettél szegénykém.
csak úgy....
@Maccska: "Annyit tudok nektek segíteni,hogy a politika az érdekek mentén működik."
igen, 0rbánnál az önös érdekek mentén! -ezért is lopta magát és a haveri kört gazdagra!
persze, ti bumfurdik ezt sem veszitek észre, bezzeg a szocik loptak jeligére! :)
Nyírfa
Szerintem egyedül Macron vállalta, hogy leül Orbánnal egy utolsó megbeszélésre, részben miheztartás végett, részben pedig a konszolidáció lehetőségét szem előtt tartva, amelynek egyik eleme a magyar atomenergia kimenekítése az orosz fennhatóság alól.
Maccska
@Nyírfa: ursula is a macron orbán paktum eredménye.Több a közös pont,mint a megosztó.
csak úgy....
@Maccska: ezt a baromságot fejtsd ki bövebben! :)
Őrnagy
"Nagyon nem szerelemből állt szóba Orbánnal Emmanuel Macron"

Egyrészt Macron a fiatal afrikai férfiakat kedveli, másrészt a politikában csak érdek van! Harmadik szempont pedig nincs!
Őrnagy
@Őrnagy: Amúgy meg Macron azért rendelte magához Orbánt, hogy megmutassa a világnak, hogy hogyan kell Orbánt politikailag teljesen "elszigetelni" !
simmering73
"Minden bizonnyal Macron elnök kapta (vagy vállalta magára) a feladatot, hogy az Európa Tanács közelgő ülése előtt Orbánt az “európai egység fontosságára” figyelmeztesse. A franciáknak nagy gyakorlatuk van a világ különböző sötét részein (elsősorban Afrikában) a különböző diktátorok kezelésében, Orbán is ebbe a kategóriába tartozik. Mindezt jól tükrözi, hogy az AFP francia nemzeti hírügynökség Orbánt “szélsőjobboldalinak” nevezte, hogy orientálja az olvasóit és a találkozó jellegét. A francia elnöki palota pedig előre közölte, miről akar egyeztetni Macron Orbánnal."
nepszava.us/orban-boldog-volt-hogy-szoba-alltak-vele-de-csak-figyelmeztetni-hivtak-parizsba/
Aki Én
@Őrnagy: Nem kell találgatnod, le van írva.
gina
Ki szereti manapság ezt a zsiros elmebeteget???
Eladott Ország
@Őrnagy: "Orbán boldog volt, hogy szóba álltak vele, de csak figyelmeztetni hívták Párizsba. Minden bizonnyal Macron elnök kapta (vagy vállalta magára) a feladatot, hogy az Európa Tanács közelgő ülése előtt Orbánt az “európai egység fontosságára” figyelmeztesse. A franciáknak nagy gyakorlatuk van a világ különböző sötét részein (elsősorban Afrikában) a különböző diktátorok kezelésében, Orbán is ebbe a kategóriába tartozik."
nepszava.us/orban-boldog-volt-hogy-szoba-alltak-vele-de-csak-figyelmeztetni-hivtak-parizsba/
Eladott Ország
@gina: A sas leszállt Párizsban . Ez a „sas” ugyanis enyhén szólva sem áramvonalas. Orbánnak egyébként nem ez az egyetlen ilyen megnyilvánulása, hiszen hasonlította már magát tigrishez, utcai harcoshoz, aki fél életét edzőteremben élte le, és vén csatalóhoz is, de ha a realitások talaján maradunk, és mindenképp ragaszkodik a madarakhoz, hasonlóság tekintetében talán még a dodó kacsa lenne a legjobb választás:
twitter.com/janos_hary/status/1635548230535507968/photo/1
Inkább a has leszállt Párizsban.
twitter.com/csorike1520/status/1635540102678978561/photo/1
justhpeter
Macron kiosztotta Viktorunknak az ehavi sallerokat és kokikat !
Maccska
@csak úgy...: A Politico úgy értesült, hogy Manfred Weber a Néppárt strasbourgi frakcióülésén Emmanuel Macront és Orbán Viktort okolta azért, hogy egy alkalom után megbukott a csúcsjelöltség intézménye.

Ebből következett hogy nem Weber hanem Ursula nyert.
Utánaolvashatsz.
Maccska
@csak úgy...: Közösen kivitelezett „demokratikus Európa elleni támadással” vádolta meg Emmanuel Macron francia elnököt, illetve Orbán Viktor magyar miniszterelnököt Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője vasárnap.

A Néppárt korábbi csúcsjelöltje az Európa Bizottság élére, akinek végül nem jött össze a bizottsági elnöki cím (helyette Ursula von der Leyent választották meg), korábban is összekülönbözött már a francia elnökkel, aki magát a csúcsjelölti rendszert akarta megszüntetni a Bizottság elnökének kiválasztásakor
Clavigo
@Maccska: Aha... ( mesélj még )..
Maccska
@Maccska: Weber szerint Macron és Orbán nyírták ki a csúcsjelölti rendszert

Czinkóczi Sándor
POLITIKA
2019 július 02., 22:28
162

Megosztás
Az Európai Néppárt korábbi csúcsjelöltje, akit az EP-választások előtt még az Európai Bizottság új elnökének szemeltek ki, kedd este a Néppárt strasbourgi frakcióülésén bejelentette, hogy visszalép. Ekkorra már napok óta tudni lehetett, hogy esélye sincs.

A Politico két résztvevő beszámolójára hivatkozva azt írja, hogy Manfred Weber szerint

a csúcsjelölti rendszert Macron és Orbán nyírták ki.
csak úgy....
@Maccska: és ez miért fontos? így akarsz nagy és befolyásos politikust faragni a szerencsétlen vétó vikitekböl? különben merkel sem akarta webert ,-utánaolvashatnál ha tudnál németül! :)
Maccska
@csak úgy...: Macron közölte, nem támogatják Weber jelöltségét, kompromisszumosabb személyt szeretnének a Bizottság élére. Emiatt Macron össze is zördült az egyébként szövetségesének számító Angela Merkellel, de Merkel engedett. Orbán Viktor pedig már a választások előtt bejelentette, hogy mégsem támogatja Webert. Ezután a szociáldemokrata csúcsjelöltet, Frans Timmermanst emlegették esélyesként, de végül kedd délután meglepetésre a német védelmi minisztert szavazták meg, aki nem is volt csúcsjelölt.

444.hu/2019/07/02/weber-szerint-macron-es-orban-nyirtak-ki-a-csucsjelolti-rendszert
Maccska
@csak úgy...: Ma már amúgy nem kell tudni németül egy német cikk olvasásához.
De neked ez biztos újdonság.
csak úgy....
@Maccska: sokszor egy jó tolmács sem azt adja vissza amit mondtak, akkor el tudom képzelni, hogy mit produkál egy fordíto program...
Maccska
@csak úgy...: Az biztos.
A hétfői Macron Orbán találkozó is elmúlt.De nem hiszem hogy csak borozgattak.
szegény hazám
@Eladott Ország: Jó hasonlatnak a dodó kacsa is, de szerintem maradjunk inkább Gombóc Artúrnál. Dodó kacsa inkább nemzetközi, internacionalista, és ettől hasonlattól a malac még megsértődik. Hát legyünk már mi is Magyarok!
csak úgy....
@Maccska: holnap megy törökseggeket nyalni...,ö tudja.
ómió
Akkor, tán hobbiból hívta meg őt Micron efftárs!? Vagy, hogy "elszigetelje"!?
durbincs
@ómió: Az lehet mert @csak húgy...: vizelt nekik gyorsan 1 jégpályát ? A Diadalivnél ?
ómió
@durbincs: Eszerint te járatosabb vagy @csak húgy...: efftárs "életművében"!
durbincs
@ómió: már-ha csak ha ennek az 50iq-s @csak húgy..: nevű bér-vizelését ? má életműnek lehetne nevezni ?
ómió
@durbincs: Hát, az ő "efftársi életművük" köztudottan a lopás, aljaskodás, hazudozás, népkifosztás, ami nála eszerint a jégpályavizeléssel komplett!
durbincs
@Clavigo: Má megent 1 bányás retardált Pedofilo ? mint @Giovanni Alba: @Alfa: @Emmersson71: @teuton: @Néro2: @Dr. Proktor: a bányás oláh farturó négyes ? bár @csipetke: @Sámannus: @Atesz19: @jáger laszló: szintén bányás állatok ? csak soroszsizsikek ? az 50IQ-ra csiszolt @balos: @Alfa: @Edebácsi: @Sámannus: @m73: @jáger laszló: @Nessy: @nejlontacskó: @fideszes gyökér: @Borsó: @justhpeter: @dr. prédikátor: @Törölt Nick: @namihami: @Mirabilis: @troppauerhumer: @kula: @Clavigo: @drrotf: @Havanagi: @fideszes gyökér: @Clavigo: +sorosista fasiszta antifák ? @Alfa: @koszpeko: @Aki Én: ? bérköcsög Pedofilo ? Szodomas Lágerpribékek ?
durbincs
@bence: @bence:Maga két csilletöcskölés közben 50IQ-val ? mint tompa fakés, bányás álláshalmozó ?-már diagnoszta is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.