Izrael liberális demokrácia, és az is marad – jelentette ki Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök csütörtökön Berlinben Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélése után.

Benjámin Netanjahu a vendéglátójával tartott tájékoztatóján kifejtette, hogy kormányzásának eddigi csaknem 16 évét és a munkásságának jövendő szakaszait is az Izrael további "liberalizálásáért" folytatott törekvés jellemzi.

Ezt mutatja például, hogy pártja, a Likud az LMBTQ-közösségért is kiáll, és ehhez a közösséghez tartozó képviselői is vannak

– mondta.

Benjámin Netanjahu: Izrael liberális demokrácia, és az is marad

Fotó: TOBIAS SCHWARZ / AFP

A kormány igazságügyi reformjának bírálatát tévesnek nevezve hangsúlyozta, hogy az izraeli igazságszolgáltatás független, bár "egyesek szerint túl nagy hatalma van", ami nincs rendjén, mert a függetlenség nem jelenthet "túlhatalmat", a kormány így csupán a hatalmi ágak egyensúlyának biztosításáért dolgozik.

Olaf Scholz kiemelte, hogy kormánya aggodalommal szemléli az igazságügyi reformot, és reméli, hogy Jichák Hercog államfő kompromisszumos javaslatának ügyében "még nem mondták ki az utolsó szót".

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Neti ebből még baj lehet!!??
Ovi az illiberális demokráciát szereti!!!
Na majd +látjuk mi sül ki ebből!!!??
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Akkor, ügyeljetek rá, nehogy anarcholiberálissá váljék!
SÍva
@jáger laszló: @Shikari: @ómió: Jó lenne, ha a palesztinokért is kiállna nem csak az LMB... közösségért!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.