A nyugat állt az '56-os forradalom mögött – tért vissza a sokat hallott narratíva az orosz állami tévébe.

A nyugat bűne az '56-os forradalom – Újra ezt szajkózzák az oroszok

Más megvilágításban 1956 – Fotó: 123rf.com

A The Kremlin Yep nevű, orosz propagandaadásokat szemléző Twitter-oldalon megjelent videón egy Borzenko nevű orosz haditudósító értekezik a rendszerváltást kiváltó és azt megelőző forradalmakról – számol be a Telex.

Borzenko, aki a ‘80-as és ’90-es években Bukarestben dolgozott tudósítóként, arról beszélt, a romániai rendszerellenes forradalom (a „color revolution” tehát „színes forradalom” szóhasználat posztszovjet vonatkozásban elterjedt megnevezés az orosz hatalom megbuktatását célzó, nyugati erők által szervezett felkelésekre) azért lehetett sikeres, mert azt a franciák szervezték, nem úgy, ahogy a két korábbi – bukott – forradalmat, a ‘68-as csehországit és az ’56-os magyarországit, amit az „angolszászok” szerveztek.

Borzenko szerint „a franciák walkie-talkie-kal rohangáltak Bukarestben, abban az időben ugyanis még nem volt internet, és nehezebb volt 20.000 embert összeterelni egy helyre”. Szerinte Amerika Romániába is „öntötte a pénzt”, és ott sikert is értek el ezzel a taktikával, így alakulhattak meg a gazdag, amerikabarát civil szervezetek. Borzenko ezután azt kezdi el fejtegetni, hogy az amerikai pénzt ész nélkül költő civilek miatt először minden megdrágult Romániában, aztán elkezdték kiszorítani az oroszokat.

Visszatért a sokat hallott narratíva az orosz tévébe

Forrás: Telex
Fotó: 123rf.com

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Shikari: @KisTehen: nyugat nem akart III. világháborút! -akkor azért hisztiztetek volna,mert a magyarok hibbantabbik fele mindíg és mindenért hisztizik! benneteket jobb cserben hagyni..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
@Shikari: @KisTehen: nyugat nem akart III. világháborút! -akkor azért hisztiztetek volna,mert a magyarok hibbantabbik fele mindíg és mindenért hisztizik! benneteket jobb cserben hagyni..
csak úgy....
a ruszki hazugságoknak se vége se hossza,hülye aki hisz nekik!
csak úgy....
@KisTehen: mint a szart! :) föleg benneteket hisztiseket!
csak úgy....
@KisTehen: a ruszkik ingyen dugnák a nejed..,meg téged is! ;)
csak úgy....
@KisTehen: te ökörnyál, ezt csak én mondtam, nem vetted észre? ez nem hivatalos! :)
az biztos,hogy 1-2 hétre a nyakatokra küldeném a ruszki haverjaitokat, had tapasztnyaljatok!
Péter2
@csak úgy...: Páran nagyon viccesek , még , hogy nyugat cserben hagyta Mo-t , nem hallottam olyant , hogy nyugat mondta volna csináljatok forradalmat ! Amúgy meg Hruscsov idősebbik fia nyilatkozta egy geogafi műsorban kérdezek rá 56-ról mit tudott mit hallott családon belül , azt mondta , hogy azért jöttek vissza 56 a szovjet csapatok , mert nem akarták , hogy a horthyhoz fajta rendszer, vissza ne jöjjön a keleti blokkba ! Tehát miattuk szopott Magyarország .
csak úgy....
@Péter2: a fidesz magyarok bünbakok keresésében és találásában fölülmúlhatatlanok!
simmering73
@KisTehen: Te szellemi lampion. Ha a baráti oroszotok nem állna ilyen szarul a haditechnikájával, már rég megkockáztatta volna a 3. vh-t. De ők is látják, hogy csak vesztesen jönnének ki belőle.
simmering73
@Shikari: Nem hagyták cserben, te másik szellemi lampion. Ha beavatkoztak volna, jön a 3. világháború.
csak úgy....
@KisTehen: nyugodtan vádolhatlak, hiszen te elmebeteg és így nincs következmény! :)
érted zizike?
Nessy
Az USA, és a nyugat is a szuezi válsággal volt elfoglalva! Az orosz kiskatonák, akik a kórház előtt álltak, meg voltak róla győződve róla, hogy ők most Szuezben vannak! Miközben a szerencsétleneket majd megvette az Isten hidege, nem lehetett őket meggyőzni, hogy Szuezben meleg van pálmafák, ez meg Budapest, ahol hideg tél van.
jáger laszló
Lázár pedig bejelentette mind a 48s,mind az 56s forradalom történelmi távlatból tekintve győztes volt!!!???
Tessék ehhez tartani magatokat és nem kételkedni!!!
Bár engem 1 kicsit +zavar ,de fölösleges ezen vitatkozni...
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
Pedig, efftársak, az az akkor 11 éves "élmunkátok" eredménye volt!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.