Alig 24 órája még az volt a hivatalos álláspont, hogy március 31-én együtt szavaznak a svéd és a finn csatlakozásról, ez változott most: a finnekét előrehozták, a svédekét – amit a török elnök nagyon nem támogat – a bizonytalan jövőbe halasztották.

A Fidesz-frakció nevében tájékoztatom Önöket, hogy döntöttünk Finnország NATO-csatlakozásának támogatásáról. Az erről szóló szavazást március 27-re előrehozzuk, azon egységesen igennel fogunk voksolni

– írta a Facebookon Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője. Posztjában hozzátette: Svédország esetében a képviselőcsoport később dönt.

A törökök után már a magyarok sem támogatják a svédek NATO-tagságát – pedig tegnap már megvolt a kitűzött időpont

Fotó: 123RF.com

A Kocsis Máté által most bejelentett új menetrend – a két szavazás szétválasztása és a finneké március 27-re kitűzése – alapvető változás azért is, mert alig 24 órája még egészen más volt a kormánypártok hivatalos álláspontja.

Kocsis pont aznapra időzítette posztját, amikor Recep Tayyip Erdogan török elnök a finn elnök társaságában Ankarában bejelentette: egyelőre csak Finnország NATO-csatlakozását támogatják, Svédországét nem - írja hvg.hu.

Amint a lap is kiemelte, Orbán Viktor miniszterelnök éppen tegnap járt Ankarában, ahol Erdogan elnökkel tárgyalt – a két országot azt is összeköti e témában, hogy a NATO 30 tagállama közül már csak Magyarország és Törökország nem szavazta meg a NATO-bővítést.

További részletekről a hvg.hu cikkében olvashatnak. 

Forrás: hvg.hu

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Nyugtával dícsérjük a napot. Ezeknek a trógereknek még egy igaz szavuk sem volt.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nyírfa
@kereső: 10.04

Elfeledkezel arról, milyen áldást jelentett a 150 éves török vendégeskedés. Tele pakolták fürdővel az országot, megtanították a magyarokat a személyi higiéne fontosságára, bár, ennek a tanításnak még ma is sokan ellenállnak, és soha nem születik meg az egyik legnagyobb regény a mi Gárdonyink tollából, ha nem kötnek közelebbi kapcsolatot Eger városával.
Ahogy mi szeretjük török testvérnépünket, úgy nem szereti őket senki. Aranyat csak tőlük veszünk, a buszok már maguktól odatalálnak.
kereső
@Nyírfa: Nem vitatom az állitásaidat, de akkor nem értem miért "haragszunk" az arabokra- hiszen mégiscsak az Ő számaikat, számrendszerüket használjuk? Szerintem ez mégiscsak fontosabb, mint a fürdők, meg a türbék. A 150 év "áldása" volt az ország három részre szakadása -na, meg a közmondás: " Rossz szomszédság, török átok". Én,megátalkodott mégiscsak az Unió állampolgára akarok maradni, orbán és a sleppje tőlem költözhet akárhová- de előtte vissza, a "babruhát", amit voltak olyan szivesek ellopni.
Nyírfa
@kereső: 10.38

Igazad van, amit az arab kultúra ellen elkövetett az emberiség, az felér egy felségsértéssel, miniszterelnökünk az úrban ezért világelsőként kezdeményezte, és vitte nagy sikerre a letelepedési kötvények közel-keleti terjesztését, amely által Európa és az arab világ kéz a kézben megy át a béke és biztonság magyar hídján.
Török barátainkat nem kell megvédenem, s nem akarok a kákán is csomót keresni, de egy jó fürdés nemcsak a testünket, de a lelkünket is megtisztítja, s ez a szent rituálé egy keresztény államban egyenesen kötelesség, különösen a hitetlen liberálbolsevikok számára, akik soros kötésben hirdetnék bűzlő gondolataikat.
Ne bántsd hát, türk álmainkat, inkább repüljünk együtt a jövőbe, aholis a magyar barackfa körül fog keringeni az egész világ. Inkább támogasd a közös űrkutatást, és követeld az uniótól az igaztalanul elzárt forrásokat, s hogy tiszteljenek minket, terítsék lábunk elé a vörös szőnyeget, melyen, fején az istváni örökséggel bevonulhat a mi géniuszunk, O1G a számára fenntartott intézménybe.
Mindent, mi fontos, elmondtam, mondanivalóm kéretik fontolóra venni, s kedvezően elbírálni.
jáger laszló
A finnek rövidesen NATO puszipajtások lesznek,míg a svédek kirekesztett páriák!!???
no ezt még +várom!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
gina
Nem egyenlö a magyarokkal ez a zsiros elmebeteg és bandája, ez nagy különbség !!! és egyszerü ki kell hagyni ezeket a patkányokat minden döntésböl, kik ezek?? sz@r kis primitv szemetek,,, Ennyi
Nessy
Tudja valaki konkrétan, hogy most éppen mi a kifogása a körültekintő, lelkiismeretes kormány frakciónak a svédek ellen? Vagy "csak, mert"? Mit üzentek a karmelitából?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.