Joe Biden szerint nem igaz az, hogy családja több mint 1 millió dollárt kapott fia üzlettársán keresztül kínai üzleti érdekeltségüktől – az elnök a kongresszusi vizsgálóbizottság megállapításaira reagált pénteken este.

Joe Biden cáfolja, hogy családja nagyobb összegekhez jutott Kínából
Fotó: Youtube

Az amerikai elnök a Fehér Ház előtt újságírói kérdésre válaszolva tagadta azt, hogy fia, Hunter Biden üzlettársa, illetve egy kínai üzleti vállalkozás számlájáról 2017-ben több mint 1 millió dollár érkezett volna családtagjaihoz, amiről a Kongresszus alsóházának felügyeleti bizottsága számolt be banki adatok alapján.

A republikánus vezetésű képviselőházi testület csütörtökön mutatott be olyan banki dokumentumokat, amelyek szerint Hunter Biden, az elnök fia, Jim Biden, az elnök testvére, valamint Hallie Biden, az elnök elhunyt fiának özvegye kapott nagyobb összegeket Hunter üzlettársától, illetve amerikai-kínai energiapiaci közös vállalatuktól a CEFC-től.

Még csütörtökön Hunter Biden jogi szóvivője megerősítette, hogy történtek kifizetések, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a pénzekből a címzetteken kívül senki más nem részesült, és az üzleti tevékenységük ellenértéke volt. Emellett azzal vádolta a republikánusokat, hogy alaptalan jobboldali összeesküvés-elméleteket helyeznek előtérbe.

A banki átutalási bizonylatokat a felügyeleti bizottság elnöke, James Comer republikánus képviselő kötelező erejű igényléssel kapta meg a Bank of America pénzintézettől.

A törvényhozási testület tájékoztatása szerint ezekből az derül ki, hogy 2017 márciusában, alig két hónappal azután, hogy Joe Biden alelnöki megbizatása megszűnt a Fehér Házban, egy kínai vállalat 3 millió dollárt utalt át Hunter Biden üzlettársának, aki egy másik cégnek ebből több mint 1 millió dollárt juttatott el, ahonnan három hónapon keresztül a Biden család tagjai nagyobb összegű átutalásokhoz jutottak, összesen több mint 1 millió dollár értékben.

A vizsgálattal a republikánusok arra keresnek választ, hogy a Biden család felhasználta-e Joe Biden alelnöki pozícióját annak érdekében, hogy jövedelmező külföldi üzletekhez jusson.

A Kongresszus alsóházában, a Képviselőházban azután indult vizsgálat a Biden család üzleti ügyeiről, hogy január elején a republikánusok átvették a többséget.

A Fehér Ház szóvivője a többi között úgy reagált a banki átutalásokról szóló hírekre, hogy a republikánusoknak az elnök családja ellen indított bizarr támadások helyett inkább arra kellene összpontosítaniuk, hogy az elnökkel együttműködve hozzájáruljanak az amerikai családok egészségügyi kiadásainak csökkentéséhez és az ellátásuk javításához.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
A vén tolvaj persze, hogy hazudik!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
csak úgy....
vajon 0rbánnak mikor kell kiállni és cáfolni az ellene és családja ellen fölmerülö vádakat? -állítólag magyarország jogállam.
KisTehen
nem kínából kapta, hanem ukrajnából
KisTehen
@csak úgy...: soha ... a libsi rágalmakkal nem kell foglalkoznia
jáger laszló
Orbánnal ilyen nem fordulhat elő,mert azt a ME sajtófőnöke Havasi Bertalan azonnal lerendezi
csak ennyi
barátilag
J.L.
Shikari
A vén tolvaj persze, hogy hazudik!
m73
@Shikari: honnan tudod hogy hazudik barom? hatvanpusztáról beszélj te fasszopó?
Maccska
@m73: miért,hatvanpuszta is küldött neki pénzt?
Maccska
Biden bácsinak elmagyarázom majd, hogy nem pukizunk nyilvános helyeken, továbbá, hogy nem tesszük be a drogfüggő, feleslegesen létező, idióta gyerekünket Ukrajna gázipari trösztjének igazgató tanácsába, mert akkor később úgy fog tűnni, hogy a kurva nagy ukrajna barátság nem más, mint egy kibaszott családi üzlet (az)

- osztotta meg gondolatait Bayer Zsolt, majd hogy a férfi nemi szervek rajongóit se hagyja olvasnivaló nélkül, így jellemezte az ukrán elnök eddigi pályafutását:

Zelikének meg elmondom majd, hogy semmiképpen se vágja magát az ártatlanok pózába, mert nem ártatlan. S hogy CIA ügynökként hazafit játszani legalább annyira ripacskodás, mint fasszal zongorázni
Shikari
@m73: Tájidegen degenerált. Takarodj haza!
m73
@Maccska: ezért kár volt korán kelnek barom:-)
m73
@Shikari: én itthon vagyok te szarkupac ruszki köcsög!látszik hogy nem jártál földrajz órára te tájidegen faszparaszt:-)
ómió
Eltűntette már a nyomokat a vén szenil!?
m73
@Shikari: menjek az orbánodhoz barom? Mert az a libsi:-)
Shikari
@m73: Erre vagytok csak képesek, mocskos idegen férgek! A magyarokat provokálni aztán vinnyogva szűkölni!
Csizmás Kond
Hát persze hogy cáfolja...lehazudja a csillagot is az égről de attól még egy kábszeres korrupt gengszter marad.
csak úgy....
a tuskó magyarok egy idegen ország államföjét nevezik tolvajnak, közben a sajátjuk naponta lopja meg öket! :) csak így tovább 0rbán , tedd öket földönfutóvá mert az idiótáidnak ez ellen semmi kifogásuk!
m73
@Shikari: én magyar vagyok te ruszki büdös komcsi!te meg putris cigány vagy a kurvaanyádat!:-)
m73
@Shikari: ennyi telik tőled te aberrált kretén köcsög?:-)
m73
@Shikari: bánccsák a szegény hülye csikarit:-) remélem seggbe!:-)
durbincs
@m73: akkor kb mint maga bota ? arra se emlékszik má ? mit ebédelt ?
m73
@durbincs: na már csak te hiányoztál fideszék fő hülyéje!:-)
durbincs
@m73: akkor kb mint maga bota ? arra se emlékszik má ? mit ebédelt ?
m73
@durbincs: analfabéta bugris:-)
ómió
@m73: Baszd már meg a bárcáskurva anyádat, ne lazsálj!
durbincs
@m73: akkor kb mint maga bota ? arra se emlékszik má ? mit ebédelt ?
durbincs
@m73: Má megent 1 bányás retardált Pedofilo ? mint @Giovanni Alba: @Alfa: @Emmersson71: @teuton: @Néro2: @Dr. Proktor: a bányás oláh farturó négyes ? bár @csipetke: @Sámannus: @Atesz19: @jáger laszló: szintén bányás állatok ? csak soroszsizsikek ? az 50IQ-ra csiszolt @balos: @Alfa: @Edebácsi: @Sámannus: @m73: @jáger laszló: @Nessy: @nejlontacskó: @fideszes gyökér: @Borsó: @justhpeter: @dr. prédikátor: @Törölt Nick: @namihami: @Mirabilis: @troppauerhumer: @kula: @Clavigo: @drrotf: @Havanagi: @fideszes gyökér: @Clavigo: +sorosista fasiszta antifák ? @Alfa: @koszpeko: @Aki Én: ? bérköcsög Pedofilo ? Szodomas Lágerpribékek ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.