A 6,7-es erősségű földrengés Ecuador délnyugati partvidékét rázta meg helyi idő szerint szombaton.

Legalább 15-en meghaltak és több mint 400-an megsérültek az amerikai földtani intézet (USGS) mérése szerint 6,7-es erősségű földrengésben, mely Ecuador délnyugati partvidékét rázta meg helyi idő szerint szombaton – írta a BBC hírportálja vasárnap az MTI híre szerint.

Rengett a föld Ecuadorban, legalább 15-en meghaltak, 400-nál többen sérültek meg

Cuenca történelmi központja helyi idő szerint 2023. március 18-án, miután egy épület párkánya és terasza leomlott a földrengés következtében, és eltalált egy autót – egy ember meghalt és egy másik megsérült.

Fotó, címlapkép: AFP/Fernardo Machado

A földmozgás epicentruma Guayas tartományban volt, Ecuador második legnagyobb városától, a hárommillió lakosú Guayaquil várostól 80 kilométerre délre.

Guayaquilban és környékén a pánikba esett emberek kiszaladtak az utcákra. Több ház részben beomlott, sok épület fala megrepedt.

A hivatalos adatok szerint El Oro tartományt sújtotta leginkább a katasztrófa, 12-en haltak meg.

A földmozgás Peru északi részén is érezhető volt, a határmenti Tumbes tartományban meghalt egy 14 éves lány, amikor összedőlt a házuk.

Ecuadorban többek között Machala és Cuenca városok épületeiben és járműveiben keletkeztek károk. Az ország elnöke, Guillermo Lasso arra kérte a lakosokat, hogy őrizzék meg a nyugalmukat, míg a hatóságok felbecsülik a károkat.

Lasso meglátogatta Machala kórházát, találkozott a sérültek közül néhánnyal.

A hatóságok közlése alapján a földcsuszamlások számos utat elzártak, a lakóházak mellett oktatási és egészségügyi intézmények épületei is megsérültek.

Az Azuay tartománybeli Cuencában egy ember meghalt, amikor autójára fal omlott, az El Oro tartománybeli Jambelí szigetén hárman vesztették életüket, amikor egy biztonsági kamera tornya dőlt össze.

A földrengés több más ecuadori városban – Manabíban, Mantában –, valamint a fővárosban, Quitóban is érezhető volt.

A szombati volt a legnagyobb erejű földrengés Ecuadorban 2016 óta, amikor csaknem hétszáz ember halt meg, a sérültek száma több ezer volt.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Még ilyen pontatlanságot.
˝...Ecuador második legnagyobb városától, a hárommillió lakosú Guayaquil...˝
Ecuador fővárosa, Quito, a maga 1,3 milliós lakosával a második legnagyobb város, míg a hárommillió lakosú Guayaquil a legnagyobb ecuadori város.
Már Lenin elvtárs is megmondta, tanulni, tanulni, tanulni
csak úgy....
@lusta: az 0rbán óta úgy hangzik, hogy butulni,butulni,butulni!
lusta
@csak úgy...: Egy átlagos olvasó átsiklik az ilyen hamis információ fölött, de nekem személyes tapasztalataim vannak az ecuadori helyzetről és az észak-nyugati területen jó pár barátom is van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.