A Védegylet és az LMP megtámadta a Debrecenben megépíteni tervezett CALT-akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét a Debreceni Törvényszéken – jelentette be Tetlák Örs, az LMP országos elnökségének tagja, Érd alpolgármestere és Újszászi Györgyi, a Védegylet főtitkára vasárnap Budapesten tartott – online is közvetített – sajtótájékoztatóján.

A Védegylet és az LMP megtámadta a debreceni akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét

Fotó: ATV

Tetlák Örs közölte: azért támadták meg a debreceni akkumulátorgyár létesítéséhez kiadott környezethasználati engedélyt, mert álláspontjuk szerint azt a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnak el kellett volna utasítania.

Az engedély, amely ellen többtucat kifogást emelt a két szervezet, egyebek mellett nem tartalmazza a gyár környezeti kibocsátásainak hatásait. "Téves és hiányos például a vízfelhasználás hatásainak vizsgálata", a hatóság elmulasztotta a teljes beruházás hatásainak vizsgálatát – mondta az ellenzéki politikus.

Tetlák Örs hangsúlyozta, hogy az LMP minden politikai és jogi eszközzel azon lesz, hogy a debreceni "giga-akkumulátorgyár" ne épülhessen meg, ne valósulhasson meg Orbán Viktor lázálma, amely szerint Magyarországot akkumulátorgyarmattá teszi.

A kormány a lakosság tájékoztatása nélkül, a helyiek kifejezett tiltakozása ellenére is súlyos környezetterheléssel, adott esetben szennyezéssel, óriási energia- és vízigénnyel működő akkumulátorgyárakat telepít országszerte – hangoztatta, majd a zöld fordulat megvalósításának fontosságát hangsúlyozta.

Újszászi Györgyi elmondta, hogy az akkumulátorgyár építése miatt aggódó debreceni és mikepércsi lakosok keresték meg egyesületüket.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jáger laszló
Aggódom!!
No de miért is kell aggódnom,mert az még nem tiszta számomra sem!!
Épüljön vagy ne épüljön???
csak ennyi
barátilag
J.L.
jesz
a mostani amerikai elnök megadta az engedélyt az alaszkai olajkutak létesítésére(egy bizonyos helyen) eddig ezt az engedélyt az előző elnökök nem adták eg valamiért, pedig az olajszállító csővezeték is ki van építve egy finomítóig(ami nem Alaszkában van)...

Namost Debrecenben hasonló húzd meg-ereszd meg megy...természetesen kicsiben...
(csak szólok, hogy felépül az aksigyár...már annyit fektettek az építkezésbe,(és a munkások toborzásába) hogy nincs visszaút...
Nessy
ha Orbán úgy döntött, hogy akkumulátor gyár "nagyhatalom" leszünk. akkor ha fene - fenét eszik is az leszünk! Építünk melléjük gázerőműveket, természetesen orosz gázra alapozva, vizet majd szerzünk. Akartunk mi a vas és acél országa is lenni. Zakkant vezetőnk mindig akadt!
ómió
Hát, ez az, efftársak! Csak "szochazafiasan" tegyetek keresztbe a magyar ipari fejlődésnek!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.