Megkezdődött Vlagyimir Putyin orosz és Hszi Csin-ping kínai elnök hivatalos csúcstalálkozója kedden a Kremlben.

A két államfő zárt ajtók mögött folytatott négyszemközti megbeszélését szűk körű eszmecsere követte, amelynek kezdete előtt Putyin kamerák előtt kijelentette, hogy hivatali partnerével nemzetközi és kétoldalú kérdéseket vitatott meg.

A szűk körű megbeszélésen a Kreml tájékoztatása szerint orosz részről részt vesz Dmitrij Medvegyev, az orosz biztonsági tanács elnökhelyettese, Szergej Lavrov külügyminiszter, Jurij Usakov és Makszim Oreskin elnöki tanácsadók, Igor Morgulov pekingi nagykövet, Elvira Nabiullina jegybankelnök, Dmitrij Sugajev, a szövetségi katonai és technikai együttműködési szolgálat elnöke, Jurij Boriszov, a Roszkozmosz vezetője és Valerij Fagyejev, az Emberi Jogi Tanács vezetője.

Két világhatalom találkozott: ennyit tudni Putyin és Hszi Csin-ping kínai elnök megbeszéléséről

Fotó: SERGEI KARPUKHIN / SPUTNIK / AFP

Ezt követően tágabb összetételben tárgyalnak a küldöttségek, majd elnöki sajtónyilatkozatok következnek, amelyek során a sajtó nem tesz fel kérdéseket. Várhatóan elhangzik majd Putyin válasza Hszi kínai meghívására. Mihail Misusztyin orosz miniszterelnök már elfogadta a hozzá intézett invitálást.

Hétfőn a két államfő nemhivatalos megbeszélése – a vacsorával együtt – mintegy négy és fél órán át tartott. Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője ezekről csak annyit árult el, hogy "nagyon részletes eszmecsere, komoly beszélgetés" folyt.

A keddi hivatalos programot állami vacsora zárja, a korábbi tájékoztatás szerint üzletemberek részvételével, amelyen hivatalos köszöntők hangzanak majd el.

Forrás: MTI

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
@simmering73: És ha Kína belefolyik az is szarban lesz , mivel Kína első számú piaca az usa , a második Európa .
kereső
Az oroszok elbúcsúzhatnak a "világhatalmi" jelzőtől. Lehettek volna...de fontosabb volt nekik is a múltba révedés, és putyin személyes érdeke.
ómió
Ja, meg, hogy Putyin tárgyalási alapként elfogadta a kínai béketervet!
simmering73
@kereső: Ha nem lett volna a fejlett nyugat és Amerika ahonnan a ruszki kémek mindent összelopkodtak, ezek még mindig a kőbaltát lóbálnák.
kereső
@simmering73: Hogyan "játszotta" ki a legvidámabb barakk anno a COCOM listát?!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.