"Nagy figyelemmel követjük az ügyet” – közölte az amerikai védelmi minisztérium Vlagyimir Putyin orosz elnök azon lépésére, hogy Belorussziába telepítene atomfegyvereket.

Rámordult a Pentagon Putyinra az atombomba telepítés miatt

A Pentagon figyel. Forrás: Pixabay

A Pentagon szerint nincs arra utaló jel, hogy Oroszország nukleáris fegyver bevetésére készülne. Szombaton Putyin bejelentette, hogy Moszkva taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszország területére – írja a Blikk.

Láttuk a jelentéseket az orosz lépésről, és továbbra is nagy figyelemmel követjük az ügyet. Nem indokolja semmi, hogy Washington változtasson a saját stratégiai nukleáris álláspontján. Az Egyesült Államok továbbra is elkötelezett a NATO által biztosított kollektív védelem mellett

- közölte a Pentagon.

Vlagyimir Putyin orosz elnök az állami televízióban szombat este azt mondta, a taktikai atomfegyverek Fehéroroszországba telepítése nem sérti az atomsorompó-egyezményt. Az orosz elnök indoklásában az szerepel, hogy az Egyesült Államok is nukleáris fegyvereket telepített európai szövetségesei területére.

Putyin szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök már régen felvetette a taktikai atomfegyverek telepítésének kérdését a Lengyelországgal határos Fehéroroszországban.

Forrás: Blikk
Fotó: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Toller Béla
Az oroszok nem mutogathatnak az amerikaiakra ! Veszprém táján ők is tároltak nukleáris fegyvereket, ez ma már eléggé közismert ! A taktikai atomfegyverek, a maguk 30-40 kilométeres hatósugarukkal azért nem vethetők össze azokkal a 300-400 kilométeres hatótávúakkal, amelyeket most az oroszok sietve Belaruszba telepítenek. Ez csak zavaró körülmény, lőni egyik sem fog tudni, ha mégis úgy döntenének. A NATO azért nem egy kis ukrán falu a csörgedező patak mellett ! Világos, hogy az oroszok zsákutcában vannak. Nem tárgyalhatnak a maguk emelte gátak miatt, és most a "velünk haltok" ideológiába menekülnek ! De hát ebben is tévednek ...
ómió
Hiába! A "művelt nyugat" efftársai ezt is "kivívják" nekünk! De mikor lesz ebből, efftársak, Orbánra hazudandó!?
ómió
@m73: A bárcáskurva anyádat emlegesd!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.