Humza Yousafot, a skót kormány eddigi egészségügyi miniszterét választotta kedden Skócia új miniszterelnökévé az edinburgh-i parlament.

Megválasztották Skócia új miniszterelnökét

Fotó: Jane Barlow / POOL / AFP

Az előző skót kormányfő, Nicola Sturgeon február 15-én jelentette be teljesen váratlanul, hogy távozik a Skóciában kormányzó, függetlenségre törekvő Skót Nemzeti Párt (SNP) éléről és így a skót miniszterelnöki tisztségből is.

Utódját az SNP tagsága választhatta meg online és postai voksolással, és a jelöltek közül Humza Yousaf kapta a legtöbb szavazatot.

Így ő lett az SNP új vezetője, és a skót parlament kedden megválasztotta Skócia új miniszterelnökévé is.

Forrás: mti.hu

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jesz
Skócia csendben lapul... ezt a pakit nem a szél fújta oda...
Eladott Ország
@Maccska: Aztán már neked is van fidernyákkártyád a NÁV’ ellen? Amikor egy deal annyira büdös, hogy a fidesz-szopó hivatalban sem bíznak már. Hello jogállam mechanizmus, ez a “nemzetstratégia” lópikula benne van a 27 pontban?...
twitter.com/janos_hary/status/1612724472955473920/photo/1
Eladott Ország
@Pálinkás Pál: ma, 17:39 ♦ " Első generációs pakisztáni bevándorlók gyermekeként született Yousaf a Glasgow-i Egyetemen tanult politikát, majd Bashir Ahmad, az első muszlim parlamenti asszisztenseként dolgozott, akit 2007-ben választottak be a skót parlamentbe."
csak úgy....
hiába höbörögnek páran a cigány mennyivel jobb mint egy pakisztáni, ugyan az az utca csak más a házszám!?! ez biztosan nem fogja a skótokat meglopni vagy a pénzüket a hobbijára,focira költeni és egymás ellen sem uszítja öket, annál okosabbak a skótok!
csak úgy....
@Maccska: az a problémád,hogy te még soha nem tetted ki a lábod a buta,szutykos faludból és nem ismersz más embereket csak a szomszédaidat!
külföldön sosem jártál,nem beszélsz idegen nyelveket, te csak kitalálod a baromságaidat vagy még abban is segít a fidesz!? :)
tibim,te egy nagyon buta ember!
csak úgy....
@Maccska: húsvétra kérj a szüleidtöl egy mesekönyvet, a te értelmi szintedhez csak az passzol! :)
Emmersson71
@Maccska: Biztosan ott is megreformálták a helyi SZFE-t :P Náluk nincsen francia film, nálunk meg Pappa Pia készül és Aranybulla :P
Pálinkás Pál
@Eladott Ország: tegnap, 17:52...és ezzel mit akarsz mondani...?..a puhos is itt született, mégis koszos román cigány...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.