Megdöbbentő bejelentést tett Hszi Csin-ping.

A kínai elnök kimondta: "Háborúra készülünk!"

Fotó: Alexander NEMENOV / AFP

A Portfolio.hu foglalta össze, hogy a kínai retorikában március 1-én lehetett észlelni az első változásokat, amikor a Kínai Kommunista Párt pártlapjában megjelent egy esszé a következő címmel:

"Hszi Csing-ping elnök útmutatásával és a hadsereg megerősítésével dicsőségesen fogunk előre menetelni".

Az elmúlt hónapokban mindemellett több, kisebb jele is volt annak, hogy Peking készül valamire. 

Bár Hszi elnök nem részletezte egyértelműen azt, hogy kivel tervez háborúzni, szinte biztosra vehető az, hogy az üzenet Tajvannak, ezzel együtt pedig a sziget szövetségeseinek, az Egyesült Államoknak, Japánnak, Dél-Koreának és Ausztráliának szólt.

Forrás: Portfolio.hu

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Emmersson71
Orbán békepárti haverjai: Kína, Oroszország és Törökország
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
jáger laszló
Nem tartok a kínai hadseregtől!!Errefelé már nem fognak kóricálni.mert semmi értelme nem lesz!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Libbantölő
Halál az összes atomhatalomra! Utána pedig emiatt ránk is sajna. Miért gondolja pár fasszopó geciállat, hogy a föld az ők játszótere? Gyertek ide elém a kurvaanyátokba, akár együtt is!!! Mindmeghaltok!
jesz
aki látta a kínai hadsereg szerény hadgyakorlatát, az nem örül a hírnek...valószínű, hogy tanultak Putyin hibájából, aki felkészületlenül, beképzelten próbálta lerohanni Ukrajnát, sikertelenül...

Csak abban lehet reménykedni, hogy a jenki csapatok úgy, mint Afganisztánból, innen is jobbnak látják tiplizni...ha mégis maradnak, na akkor lesz legalább akkora baj, mint itt Európában...

Hogy ezeket mi lelte, nem tudni...mert az a duma, hogy sokan vagyunk, az emberélet nem számít, hadd fogyjunk, az nem jó...inkább a fegyver/lőszergyárak kaptak vérszemet, nosza itt az alkalom...
Nem csak Putyin, de a kínai elnök is vakmerő...
drrotf
A mondás szerint akkor Kína a békét készíti elő, mert ugye aki a háborúra készül az a békét akarja.Legalább ios a régiek ezt mondogatták, de békét csak időlegesen tudtak elérni.
Emmersson71
Orbán békepárti haverjai: Kína, Oroszország és Törökország
Qqberci
@jáger laszló: Ha nekimennek Taiwannak, akkor a világ IT- és autóiparának annyi, mert a chip tömeggyártók 80 %-a taiwani...
Nessy
Ha Putyinnak sikerült a Krim, akkor nekik is fog Tajwan!
simmering73
Majd helyre teszik őket. Nem lett volna szabad engedni, hogy a világ fejére nőjjenek.
Toller Béla
Kína a béke nagy barátja. A béketerve is tizenkét pontos. Az ENSZ BT állandó tagja, naná ! Iszonyatosan megszenvedett eddig minden háborújában. És akkor jön ez az álpanda, és háborúra készül, ő aztán kimondja, 1200 millió kínai nevében kimondja ez a bátor ember, aki aztán nyilván nem lép be a seregbe ...
Toller Béla
Eszembe ötlött sztanyiszlavov nagykövet előadása, amit a HVG is lehozott. Amelyben a dzsungel és az ököljog törvényének eljövetelét hozsannázta, természetesnek nevezvén a folyamatokat, amelyben a magát katonailag és gazdaságilag megvédeni, a többieket meghódítani képes országok érvényesülnek majd. Szó szerint, ez a fasizmus mantrája !
NAttila
@Emmersson71: - Békepárti országok Magyarország, Vatikán és Izrael. A Világ szakrális helyei. Kína, Brazilia, Törökország és ha megbékél Irán, Szaud-Arábiával akkor a teljes muszlim világ belép az elnyomó nyugat ellenes proxiháborúba. Kínának az állandó reguláris hadereje 10 millió fő! Reszkessetek betörök!!!
NAttila
@Gauntlet: Megoldás a békére. Ti mondtátok, hogy a békét csak háború árán lehet elérni. Most jön az igazi háború! Mi semlegesek vagyunk!
NAttila
@jáger laszló: - Mi barátságban vagyunk KÍNÁVAL. Reguláris hadereje, minden sorozás nélkül 10 millió fő! Bárkit elsöpör és nukleáris hadereje is van. London fog elsőnek elsülyedni!
NAttila
@simmering73: - Bidenre gondoltál? Gyorsan vissza kéne helyezni Trump elnököt a hatalomba és ő minden bizonnyal békét kötne mindenkivel. De ha ezt nem teszik meg, akkor jön a sárga veszedelem!
izéke
Azért sokmillió fedett ügynökük van szerte a világ országaiban bevándolóként álcázva. Törvényük van rá,ahol tíz kínai él,kötelesek megalapítani a helyi kommunista sejtet,bármelyik országban is legyenek. Ha ezek aktiválják magukat...hát lesznek szabotázsakciók meg gyilkosságok.
lusta
Lehet itt nagy arcoskodni, de az oroszok megágyaztak a tajvani inváziónak. Az ukránoknak küldik a hadianyagot számolatlanul, igaz a régebbi generáció hadianyagaitól szbadulnak és a rágebbi fegyverzeti eszközeitől. A másik ok az ukránok támogatására az oroszok meggyengítése mellett az új eszközök kipróbálása. Ez mind szép és jó, de közben kiderült, mindez egy globális konfliktus kitörése esetén már kevés. Nem lesz elegendő fegyver, lőszer, eszköz. A kis kínaiak is tudnak számolni.
Nessy
@NAttila: A "sárga veszedelmet" János: Jelenések könyve is leírja. Nostradamus 2035-re jósolta, a civilizáció végét. Vagy egy aszteroida, vagy maga az ember teszi lakhatatlanná a Földet! Elnézve a cezaromániás diktátorokat, akiknek van atombombájuk, ez bizony könnyen előfordulhat. Aztán majd, amikor előbújnak az atombiztos búvóhelyükről, akkor feloszthatják maguk közt ami megmaradt a Földből!.
jáger laszló
Szerintem Tajvanra gondolhatott amikor a háborúról elmélkedett!!??
Természetesen ebben volt némi politikai retorika is ami a másik félnek szólt!!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Yoda69
Ezek a mocskok megfertoztek a vilagot a Coviddal, most meg vilaghaborut akarnak kirobbantani?
Elmehet a szicsipi a jo kurva anyjaba puttyanttal es O1G-vel egyutt.
Gazella
@Nessy: tegnap 22:23.
A világvége még elöbb be fog kóvetkezni.
Igaz az emberiség pusztulásra megérett.
Dr. Proktor
Egy hülye kettőt csinált!
A többiek csak a szatellitek...
Pálinkás Pál
@NAttila: te melyik helyi hülye vagy új néven..?..
koszpeko
@Nessy: Jelenések könyvében sehol nem szerepel ''sárga veszedelem''
Nosredamus pedig nem Atya Isten, hogy tudja mi mikor történik.
Érdekes, hogy mindig akkor találják ki, hogy ezt vagy azt megjósolta Nosredamus amikor már megtörtént.
Eladott Ország
A kínai elnök kimondta: "Háborúra készülünk!" Mert sokan vagyunk 1,41 MILLIÁRD FŐ.
„Nem az a baj, hogy tulságosan sok a bolond, hanem az, hogy a villámcsapás nem oda sújt, ahova kéne” ( Mark Twain)
scontent-prg1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.18169-9/19990019_1923597287898269_3611776503698419282_n.jpg?_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=dbeb18&_nc_ohc=7XeLj1JITkEAX86afD2&_nc_ht=scontent-prg1-1.xx&oh=00_AfBcODAYC_yYkr1-PRklxwtE8sgO2Wr0tnRdzb41kh2QTQ&oe=644DF050
- Hová mész apjok?- Vadászni. - Oké, de politikust ne hozz, mert annak nem sül le a pofájáról a bőr!
twitter.com/csorike1520/status/1601544403822137344/photo/1
Eladott Ország
@NAttila: Te vagy a névleges átmérő (NÁ) Attiláéktól?! Vagy a te fejed fér be legjobban a csúti cigány seggébe?!
ómió
Hát, ha jenkiék is meg az Unió is ezt "hegyezi"...!
Nessy
@koszpeko: A "sárga veszedelmet" tényleg nem János Jelenések könyvében olvastam valamikor régen. Nostradamus jóslatai abszolút olyan négysorosok, amit többféleképpen lehet magyarázni. Nem azt írtam, hogy ezeket el hiszem. Nagyon szeretem a klasszikus sci-fit, néha több évtizede olvasott dolgokat a mai tudomány eredményesen kezd felfedezni, fejleszteni. Gén sebészet, mesterséges intelligencia, operáló robot, robotika. De amit a cezaromániás, atombombával rendelkező diktátorokról írtam, az sajnos nem régi jóslat, nem sci-fi.
simmering73
@NAttila: Te nem a sárkány vagy, a süsü?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.