A Fehér Ház jogtalannak tartja az amerikai újságíró letartóztatását Oroszországban, a kémkedés vádját pedig "nevetségesnek" – közölte az elnöki hivatal szóvivője csütörtökön.

A Fehér Ház szerint jogtalan, hogy a The Wall Street Journal újságíróját őrizetbe vették Oroszországban

Fotó: BAY ISMOYO / AFP

Karine Jean-Pierre a Fehér Ház tájékoztatóján kijelentette, hogy az Egyesült Államok a lehető leghatározottabban elítéli a letartóztatást, és elfogadhatatlannak tartja amerikai állampolgárok célbavételét az orosz kormány részéről. Mint mondta, kapcsolatban vannak a férfi családjával és munkaadójával, a The Wall Street Journallel. Hozzátette, hogy az Egyesült Államok nem tud mást tenni, mint hogy az amerikai emberek biztonsága érdekében lebeszélje őket az utazásról Oroszországba.

Előzőleg a külügyminisztérium közleményben tudatta, hogy az Egyesült Államok a konzuli szolgálatán keresztül minden lehetséges támogatást megad a letartóztatott amerikai újságíró számára.

"A lehetséges legerőteljesebb módon elítéljük a Kreml folytatódó kísérleteit az újságírók és civil társadalom hangjainak megfélemlítésére, elnyomására és büntetésére" – fogalmazott a külügyminisztérium.

A közlemény egyben az Oroszországban élő és odalátogató amerikai állampolgárokat az ország azonnali elhagyására kéri, az őket ott fenyegető veszélyre hivatkozva.

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat csütörtökön jelentette be, hogy kémkedés gyanújával őrizetbe vette a Wall Street Journal tudósítóját. Az orosz hatóságok azt állítják, hogy az újságíró minősített információkat próbált megszerezni.

Forrás: mti.hu

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

izéke
Biztosan putyin teájának a receptjét akarta megtudni mint minősített titkot,annyira átlátszó ez az indok... az ilyesmit tettenéréssel szokás bizonyítani vagy elég ha csak rámutatnak valakire és már kém is?
izéke
Magyarországon bezzeg keresve se találnának orosz kémet,,,Zalaszentgróton. A parlamentben annál többet
ómió
Na, majd szenilék "deklarálják" nekünk, mi is az a "jogos"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.