Nem gondoltuk volna, hogy létezik olyan konzervatív irányváltás, aminek a Fidesz nem örül, de a finn választások eredményei ennek bizonyulhatnak. 

Eljött egy konzervatív fordulat, aminek a Fidesz nagyon nem fog örülni

Finnországban a vasárnapi parlamenti választást hajszálvékony többséggel a konzervatív Nemzeti Koalíció Pártja (KK) nyerte, amelynek vezetője, Petteri Orpo volt pénzügyminiszter – írja a nepszava.hu. Orpo neve onnan lehet ismerős, hogy még 2019-ben Ulf Kristersson jelenlegi svéd miniszterelnökkel közös véleménycikkében amellett szállt síkra, hogy zárják ki a Fideszt az Európai Néppártból (EPP).

A szerzőpáros a Legfőbb ideje kizárni a Fideszt az EPP-ből című írásnak már a legelején leszögezi, hogy „a Fidesz túl messzire ment”,

ezért a KK és az Ulf Kristersson vezette svéd Mérsékelt Párt hivatalosan is a Fidesz EPP-ből való kizárására szólít fel.

A két politikus az Orbán-kormány szemére vetette az alkotmánymódosítási ámokfutást, amellyel szigorították a felügyeletet az igazságügyi rendszer felett, továbbá a sajtószabadságot korlátozó médiatörvényeket. Megemlítik a Budapestről Bécsbe száműzött CEU ügyét, de külön felhívják a figyelmet, hogy a Magyarországon akkor már zajló EU-ellenes kampányok jelentették az utolsó cseppet a pohárban. Hangsúlyozva az EU alapértékei melletti kiállást, felhívják a figyelmet arra, hogy megpróbáltak párbeszédbe bocsátkozni a Fidesszel, mindhiába.

Ha egy tagország szisztematikus fellép a demokratikus és a jogállamisági alapelvekkel szemben, a párbeszéd elégtelenné válik

– írták. Hozzáfűzték: nem Magyarországnak, hanem Orbán Viktornak és a Fidesznek mutatnak ajtót.

Mint ismert, a Fidesz nem sokkal később döntött is, és maga lépett ki az Európai Néppátból.

Forrás: Népszava.hu

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Peller Anikó
'Nem Magyarországnak, hanem Orbán Viktornak és a Fidesznek mutatnak ajtót.'

Az ablakot is.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Peller Anikó
'Nem Magyarországnak, hanem Orbán Viktornak és a Fidesznek mutatnak ajtót.'

Az ablakot is.
Terminátor
Háát akkor mégiscsak ellehetetlenült a fityisz helyzete, s kénytelen vót kilépni.
Magyarul kib...ták a fityiszt a néppártból.
Már csak az a kérdés, hogy a magyarokat mikor ba..ák ki az EU-ból?
csak úgy....
Vejnemöjnen muzsikál!

Játszott Vejnemöjnen ujja.
Harsogott a hárfa húrja.
Hegy-völgy rengett, szikla zengett,
Mind a szirtek mennydörögtek.
Még a fák is vígadoztak,
Mezön tuskók táncot roptak.

Légben szárnyon kik repülnek,
Lábok ujjára leülnek
Hallgatni a szép muzsikát,
A hárfának zengó szavát.
Vízi hal tömérdek fajta
Kitelepszik mind a partra,
Föld alól a férgek, nyúvek
mind a rög fölébe gyúlnek.
Ott forognak ott figyelnek,
Hogy az édes nótát hallják,
Ós örömnek hárfa hangját,
Vejnemöjnen vigadalmát.
Nessy
H ezt előbb tudja Orbán, hűséges droidjai nem szavazták volna meg a finn tagságot se..
Havanagi
@Horizont: Legszebb öröm a KÁRÖRÖM .Ez nagyon jóóóóóóóóó.
jáger laszló
A 5,5 millió finn nem fogja +változtatni a NATO politikai stratégiáját,csak közelebb hozza a védelmi szövetséget az orosz határhoz!!
Hát van aki ennek nagyon örül!!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
ómió
A "liberálisan" konzervatívot nehéz felismernetek, efftársak!?
Németh István
@Peller Anikó: a büdös kurva anyádat;@Horizont: @Havanagi: @jáger laszló: mint totális barmok és háború pártiak szíveskedjetek megdögleni mielőbb > ti lesztek a sugárszennyezés mérők; na nem beőltözve, aztán világítani fogtok az árammentes setétségbe > na arra nem fogunk menni és ott lesztek kinyírva ahol vagytok! Nehogy szennyezzetek csak azért! Meg különben aljas gazemberek vagytok! Sajnos > @Nessy: ezt a békát le kell nyelnünk és bizony a novák kata mosogatólány, megaz ország vezetése is egy ÓRIÁSI hibát követet el a Finnek tagsági jóváhagyásával! ÉS az oroszok nem véletlenül mondják a "barátságtalan" ország kifejezést! Sajnos az un. hadászati harapofogó struktúra kialakulása nem megnyugtató dolog >> a Finnek-nek sem! aztán a Svédek meg pláne rohadjanak meg > az usa, Eu vezetésével együtt! Igazából népszavazást kellene indítani az Eu. és a nato tagságunkról! MÉGPEDIG a lakósság szavazóinak 50+1 %-os arányának megfelelően! Az a 25%-os belépést fedő szint az eleve csa-lás, a nép a nemzet erőszakos betuszkolási szándéka volt >> egy uralkodó diktatórikus, kö-zelről sem a gazdsági tevékenységet koordináló szervezetbe! Tartósan szívjuk is a hosszú cicit! MET a diktatúra 45 évének folytatása nem kell!
Az usa-nató armada takarodjon Európából és az Eu. vezetése a börtönbe > akasztásilag!
Apfelbaum
@Németh István: más ember Édesanyját szidni csak azért mert nem a te véleményeden van az a legalja amit bárki tehet...nem vagy véletlenül orsós katona te hulladék??
Nessy
@Apfelbaum: Csak nagyon bunkó! Náluk a családban ezt a hangnemet szokta meg valószínűleg kiskorában!
Németh István
@Nessy: @Apfelbaum: aki a népnek a mi népünknek a kárát vesztét akarja, az mellett áll ki, a hülye véleményével az nem érdemel mást mint megvetést és az undormányként való kezelést! Lehet a tündérkertek rózsa-szírmaiba csomagolni a szemétségeiteket akkor is szar trógerek, hazaellenes moslékok vagytok! Még ti sértődtök meg mikor a kormányunk igyekezete ellen csináljátok a feszűltséget és keviritek a szart a mosckos tróger véleményetekkel!? A szemét gyurcsány -dobrev betartásokat segítitek szar alakok> hogy a nemzet a járandóságát ne kapja meg? és még szólni mertek !? @Apfelbaum: ne edd meg amit ezek a moslékok szajkóznak hosszú idő óta, mert elképzelni nem tudod, hogy akik mellet most próbálsz kiállni egy csőcselék aljas szar nemzetellenes banda mindenféle megnyilvánulásikkal egyetemben! Nem érdemelnek semmiféle finomabb hangnemet > szar nemzet-ellenségek!
A lényeg az usa-nató takarodjon Európából és az Eu. vezetése a bitófára alkasztásilag!
kakukkmadár
@Németh István: Vadbarom, ma nem kötöztek ki az ágyhoz, hogy itt orbitális faszságokat írogatsz?? Vagy elfelejtették beszúrni a napi adagodat? Ennyire hülyéket még az orbán-féle "vár a sereg" -be sem vesznek be!!
Németh István
@kakukkmadár: és még van aki csodálkozik azon hogy aki ilen szövegekkel reagál egy valóban nemzet érdekő bejegyzésra az egyszerűen nem különb a menstruációs fostos vattascomagnál! egyszerűene egy büdös féreg ! Ismerj magadra csámpás-agyú buzi, pedofil barom! ÉS!!! mellelsleg rohadj meg!
A lényeg az usa-nató geci armada takarodjon Európából és az Eu.vezetése a bitófára rohadni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.