Pedig korábban a magyar kormány is adott pénzt fegyverekre Ukrajnának azon a szervezeten keresztül, amit most éppen gáncsolnak.

Orbánék újabb vétója miatt 500 millió eurót nem kaphat meg Ukrajna az uniótól

Orbán Viktor Brüsszelben. Facebook / Orbán Viktor

Magyarország hétfőn váratlanul megakadályozta az Európai Békekeret (EPF) nyolcadik részletének folyósítását az Ukrajnának szánt fegyverekre – szúrta ki a 444.hu az olasz ANSA hírügynökség oldalán a hírt. Az ANSA nem nevezte meg értesülésének forrását.

A blokkolt részlet értéke 500 millió euró, amit jövő hétfőn kellett volna folyósítani.

Az ANSA értesülése szerint a magyar vezetés garanciákat követelt arra, hogy az Európai Békekeret a jövőben is megtartja globális horizontját, vagyis nem kizárólag Ukrajna felfegyverzésével foglalkoznak majd.

A szervezetet 2021-ben hozta létre az Európai Tanács, a költségvetésen kívüli alap célja, hogy nagyobb mértékben legyen képes megelőzni a konfliktusokat, békét teremteni és megerősíteni a nemzetközi biztonságot. Mióta tavaly februárban kitört a háború, az uniós tagállamok az EPF-en keresztül veszik a fegyvereket az orosz invázió ellen védekező Ukrajnának.

A hivatalos retorikája ellenére ehhez a magyar kormány is csatlakozott, közel 1,6 milliárd forinttal

– idézi fel a 444.hu. Ugyanakkor a magyar kormány már idén januárban is blokkolta az újabb 500 millió eurós segély jóváhagyását.

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Találjon el egy "magyarok madarai" ukrán drón orbán! Lehetőleg akkor amikor ülésezel kormányod(búnszövetkezed) tagjaival a karmelitában!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
@vacsi: De sajnos mindenhol felteszik a képét nap mint nap ennek az elmebeteg zsiros disznónak, különben én soha nem is néznék ré,,,
gina
Nem a vétóval kellene foglalkozni zsiros cigány, hanem hogy még mindig .26% os az infláció te szemét, tolvaj és ezt üdvözli a sok fogatlan proli hivö, megérdemliket
Németh István
Seggfej állat barmok a tehén fostos segge szebb látványt nyújt, mint a ti barom agyatok hordozója
nektek az ukránoknaknak adandó háborús úszító eszköz többet jelent, mint a kemény milliárdok amelyek 500 év óta járnak Magyarországnak! mocskos szemetek hol lenne ez az ország, ha a nyugat szétlopta volna mindenünket! álat, segfej barmok, trippeles agyú sehonanni gazemberek!
Szarházy Mákos
Nagyon helyes! Majd ha minket kifizettek rendesen, akkor esetleg oda is mehet lóvé, miután EU tagok lesznek!
Németh István
Aztán van olyan nagybarom magát hölgynek feltüntető moslék agresszor a fentiek közt, akinek fogalma sincs a volt történéseiről, FIATAL, akinek fogalma nincs a jelen folyamatokról NAGYON BUTA és HÜLYE, elképzelése nincs a jövőről, mert ESZE SEMMI a tripper eluralta a lényét >> az agyát is!
De az usa-nató, az Eu. vezetése az usa nagykövete >> halad a döglődés útján!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.